Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Οι σταρ πάνε Περσέπολη

Οι σταρ πάνε Περσέπολη
Ο Σον Πεν, ο Ιγκι Ποπ, η Τζίνα Ρόουλαντ και η Κατρίν Ντενέβ, χαρίζουν τις φωνές τους στην αμερικανική έκδοση της ταινίας κινουμένων σχεδίων Περσέπολις.

Ο Σον Πεν, ο Ιγκι Ποπ, η Τζίνα Ρόουλαντ και η Κατρίν Ντενέβ, χαρίζουν τις φωνές τους στην αμερικανική έκδοση της ταινίας κινουμένων σχεδίων Περσέπολις.

Η ταινία είναι βασισμένη στα κόμικ της ιρανής Μαργιάν Σατράπι, η οποία μέσα από αυτά αφηγείται τα παιδικά της χρόνια και ταυτόχρονα μια ταραγμένη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας του Ιράν, με πρωταγωνιστές την οικογένεια της.

Το ενδιαφέρον της ταινίας είναι ότι τα γεγονότα που εξιστορούνται είναι ιδωμένα μέσα από τα μάτια ενός μικρού κοριτσιού, με χιούμορ και τρυφερότητα.

Η ιστορία εξελίσσεται στα δύσκολα χρόνια της ανατροπής του Σάχη της ισλαμικής επανάστασης και του πολέμου Ιράν-Ιράκ.

Ο Σον Πεν θα είναι ο πατέρας της ηρωίδας, ο Ιγκι Ποπ ο πολιτικά συνειδητοποιημένος θείος της, η Κατρίν Ντενέβ η μητέρα της και η Τζίνα Ρόουλινγκ η γιαγιά της.

Η μαυρόασπρη σειρά κόμικς έγινε μεγάλη εκδοτική επιτυχία, ενώ το περιοδικό Time το συμπεριέλαβε στον κατάλογο με τα καλύτερα κόμικς του 2003.

Σχετικές ειδήσεις
Βραβεία Ίρις 2017: Έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
19.12.2016 11:41
Ξεκινά η διαδικασία για την ανάδειξη και απονομή των Βραβείων Ίρις 2017 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Οι κύριοι παραγωγοί των ταινιών καλούνται να υποβάλλουν υποψηφιότητα, για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους (μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης και κινουμένων σχεδίων), έως την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017.
Το κυνήγι των χαμένων βελανιδιών, του Ρος Βένοκουρ
24.11.2016 13:37
Η ταινία κινουμένων σχεδίων Το κυνήγι των χαμένων βελανιδιών, προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 από την Odeon.
Όταν ο Ορφέας δημιουργούσε, του Παναγιώτη Ράππα
13.10.2016 13:22
Την ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, "Όταν ο Ορφέας δημιουργούσε", σε σενάριο και σκηνοθεσία του Παναγιώτη Ράππα, ετοίμασε ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) σε συνεργασία με το γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο να διδάξει τα μικρά παιδιά την έννοια της πνευματικής ιδιοκτησίας, την ανάγκη προστασίας της, και να βάλλει σε σκέψεις γύρω από όλα αυτά τα μεγαλύτερα.
Πάρτι με… Λουκάνικα, μια ταινία κινουμένων σχεδίων για ενήλικες!
29.09.2016 10:57
Η Feelgood παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 29 Σεπτεμβρίου 2016 την ταινία κινουμένων σχεδίων για ενήλικες Πάρτι με… Λουκάνικα (SAUSAGE PARTY).
23.03.2016 11:42
Με αφορμή την προβολή της Ιρανικής ταινίας «Ταξί στην Τεχεράνη» του Τζαφάρ Παναχί, στο Αλκυονίς New star art cinema, από Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016, σας δίνουμε την ευκαιρία να συνδυάσετε την προβολή με περσικό φαγητό από το Περσέπολις.