Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Το «Άουστρας ή η αγριάδα» ταξιδεύει στο Μιλάνο και τη Χαιδελβέργη!

Το «Άουστρας ή η αγριάδα» ταξιδεύει στο Μιλάνο και τη Χαιδελβέργη!

Το μονόπρακτο της Λένας Κιτσοπούλου που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Καλαβριανός και παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία για δεύτερη χρονιά από το Εθνικό Θέατρο σε μία ενιαία παράσταση με την Αόρατη Όλγα με τίτλο Ξένος  ταξιδεύει στο Μιλάνο και τη Χαιδελβέργη!

 

Το Άουστρας ή Η αγριάδα θα παρουσιαστεί αρχικά στο Θέατρο Piccolo στο Μιλάνο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Το Μιλάνο συναντά την Ελλάδα» στις 22 Απριλίου. Η ετήσια πλατφόρμα Σatellart-transmitting Greece διοργανώνει τo φεστιβάλ το «Μιλάνο συναντά την Ελλάδα» για έκτη συνεχή χρονιά με στόχο την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού στην ιταλική πόλη. Φέτος οι εκδηλώσεις επικεντρώνονται γύρω από την έννοια του «άλλου», του «ξένου», φωτίζοντας την ανάγκη για αποδοχή και σεβασμό στη διαφορετικότητα. Στις 22 Απριλίου λοιπόν το ιστορικό Piccolo Teatro και ενώ οι παραστάσεις της Οδύσσειας στο ίδιο θέατρο συνεχίζονται φιλοξενεί το Άουστρας ή Η Αγριάδα της Λένας Κιτσοπούλου, ανοίγοντας το Φεστιβάλ το «Μιλάνο συναντά την Ελλάδα».

 

Στη συνέχεια το Άουστρας θα ταξιδέψει για μία παράσταση στη Χαιδελβέργη στο Heidelberger Stückemarkt 2013 στις 28 Απριλίου. Το Heidelberger Stückemarkt, διοργάνωση που προβάλλει σύγχρονα έργα από όλη την Ευρώπη, φέτος φιλοξενεί ένα αφιέρωμα στην Ελλάδα, μια χώρα «σε αναταραχή». Ποιο είναι το αντίκτυπο της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης στην ελληνική κοινωνία; Τι σημαίνει αυτό για την ελληνική θεατρική σκηνή; - είναι μερικά από τα ερωτήματα που «καλούνται» να απαντήσουν σύγχρονα ελληνικά έργα και φιλοξενούμενες παραστάσεις από την Ελλάδα σε μία διοργάνωση που προβάλλει την σύγχρονη ευρωπαϊκή δραματουργία.

 

 

Η παράσταση

 

Άουστρας ή Η αγριάδα , της Λένας Κιτσοπούλου

 

Μια παρέα νέων καλεί στο σπίτι της έναν τουρίστα που κάνει τις διακοπές του στην Ελλάδα. Η επίσκεψη του ξένου δημιουργεί ένταση μεταξύ των προσώπων και οδηγεί σε απρόσμενες καταστάσεις.

Με όπλο την αιχμηρή γλώσσα και την τολμηρή ιδεολογική της θέση, η συγγραφέας κάνει ένα εξαιρετικό σχόλιο για τη στρέβλωση και τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας εξαιτίας του προβλήματος της μετανάστευσης.

 

Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός

Σκηνικά- Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Επιμέλεια κίνησης – χορογραφία: Ξένια Θεμελή

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Παίζουν: Γρηγόρης Γαλάτης, Βασίλης Καραμπούλας, Λένα Παπαληγούρα , Γιωργής Τσουρής

 

 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Αθηναϊκά Θέατρα: Θεατρικές παραστάσεις 2016-17
05.09.2016 16:25
Τα «Αθηναϊκά Θέατρα» συνεχίζουν δυναμικά την παρουσία τους τη νέα θεατρική περίοδο 2016-2017 με ένα ρεπερτόριο από κλασικά και σύγχρονα έργα συγγραφέων της ελληνικής και παγκόσμιας δραματουργίας.
Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
21.04.2016 13:35
«Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη», η παράσταση στην αρχαία ελληνική γλώσσα (με υπέρτιτλους στα νέα ελληνικά και στα αγγλικά) που καθήλωσε χιλιάδες θεατές, μετά από sold παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλη την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Κύπρο και το Βιετνάμ όπου αποθεώθηκε στην ιστορική Όπερα του Ανόι, έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για 8 παραστάσεις, από τις 6 έως τις 15 Μαΐου 2016.
Damiens/Φουκώ – Χειμωνάς στο Θέατρο Λιθογραφείον
24.03.2016 10:30
Μετά την επιτυχημένη παρουσίασή της στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης η παράσταση «Damiens/Φουκώ – Χειμωνάς» ταξιδεύει στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο Θέατρο «Λιθογραφείον» όπου θα παρουσιαστεί την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016.
«Ευτυχείτε»: Παράσταση - Αφιέρωμα για το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης στο Γυάλινο
23.03.2016 13:51
«Ευτυχείτε»: Το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης αναβιώνει μέσα από μία φαντασμαγορική παράσταση, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, από την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016.
Η παράσταση Other Side ταξιδεύει στο Βελιγράδι για το φεστιβάλ
09.03.2016 13:41
Η παράσταση «OTHER SIDE» του Dejan Dukovski και σε σκηνοθεσία της Φένιας Αποστόλου πρόκειται να παρουσιαστεί στα πλαίσια του 15ου International Theatre Festival "SLAVIJA 2016" στις 10 Μαρτίου 2016 στο Βελιγράδι για μία και μοναδική παράσταση ως η μοναδική συμμετοχή από την Ελλάδα.