Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Τα βραβεία του 14ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος

Τα βραβεία του 14ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος

Τη Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου έκλεισε θριαμβευτικά την 14η διοργάνωσή του στο κινηματογράφο «ΔΑΝΑΟΣ», με την απονομή των βραβείων κοινού και της κριτικής επιτροπής.

Στη τελετή λήξης στην οποία παρευρέθηκαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής η Ανδριάνα Μαγγανιά, δημοσιογράφος στην ΕΡΤ παρουσίασε και συντόνισε την απονομή των βραβείων κοινού και κριτικής επιτροπής, που είναι δημιουργίες του οίκου ZOLOTAS.

 

Bραβείο Κριτικής Επιτροπής 2013:

 

H κριτική επιτροπή απένειμε το βραβείο της στην ταινία «Πέρα από τη λογική»

(À perdre la raison) του Joachim Lafosse.

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κυρία Νέλλη ΠΑΠΑΧΕΛΑ, και ο  ηθοποιός κ. Πολύδωρος ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ για το TV5 MONDE έδωσαν το βραβείο στoυς Λευτέρη Αδαμίδη και Σοφία Αγγελίδου της εταιρίας διανομής της ταινίας για την Ελλάδα One From the Heart,  και το οποίο πρόκειται να υποστηρίξουν ως χορηγοί επικοινωνίας την προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες

 

Τιμητική διάκριση

 

Η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ αποφάσισε και φέτος να απονείμει τιμητική διάκριση στην ταινία «Renoir»  του Gilles Bourdos. Η εταιρία διανομής της ταινίας στην Ελλάδα είναι η StraDa Films.

 

Βραβείο Κοινού Fischer 2013:

 

H ταινία που το κοινό ψήφισε ως καλύτερη είναι το «Χτυποκάρδια στο γραφείο» (Populaire) του Régis Roinsard.

O Διευθυντής Marketing της Fischer κ. Γιώργος Μακρυγιαννάκης ανακοίνωσε το βραβείο κοινού και κάλεσε στη σκηνή τον σεναριογράφο της ταινίας Daniel Presley που παρέμεινε ειδικά γι αυτό το λόγο στην Αθήνα, αλλάζοντας το εισιτήριό του τη τελευταία στιγμή, όταν του ανακοινώθηκε ότι η ταινία κέρδισε το βραβείο κοινού. Μαζί με τον Daniel Presley ανέβηκε στη σκηνή για την απονομή του βραβείου η Ειρήνη Σουγανίδου της εταιρίας διανομής της ταινίας στην Ελλάδα Feelgood Entertainment.

Το βραβείο κοινού είναι προσφορά της εταιρείας Fischer στην υποστήριξη της προώθησης της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

 

Μετά την απονομή των βραβείων,  ο σκηνοθέτης Patrice Leconte παρουσίασε τη ταινία του Μπουτίκ για Αυτόχειρες  (Le Magasin des Suicides) που προβλήθηκε στη συνέχεια για τους καλεσμένους στη τελετή λήξης.

Ο σκηνοθέτης παρουσίασε τη ταινία του και στη δεύτερη προβολή της ταινίας για το κοινό, που ακολούθησε αμέσως μετά στις 22.30.

 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο: Το μιούζικαλ La La Land απέσπασε το μεγάλο βραβείο του κοινού
19.09.2016 15:58
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο έφτασε για άλλη μια χρονιά στο τέλος του, με την απονομή των βραβείων την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, με οικοδεσπότες τον Piers Handling, διευθυντή του φεστιβάλ και την καλλιτεχνική διευθύντρια, Cameron Bailey.
Δύο μεγάλα βραβεία για το «Suntan» στα Φεστιβάλ Εδιμβούργου και Βρυξελλών
27.06.2016 10:42
Η ταινία «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου κατάφερε αποσπάσει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο διεθνές τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου και το Βραβείο της Επιτροπής Νέων στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Βρυξελλών.
Η Μικρά Αγγλία ταξιδεύει στην Αμερική
24.06.2016 17:11
Μετά από μια πολύ επιτυχημένη πορεία στα ελληνικά ταμεία, συγκεντρώνοντας πάνω από 400.000 εισιτήρια και 6 βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (ταινίας, φωτογραφίας, σκηνικών, κοστουμιών, ήχου και μακιγιάζ), καθώς και το βραβείο Καλύτερης Ταινίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σανγκάης, η «Μικρά Αγγλία ταξιδεύει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Corbo, του Mathieu Denis στο 17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
05.04.2016 13:38
Η καναδική ταινία που θα προβληθεί στο φετινό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου έχει τίτλο CORBO (2014) του γαλλοκαναδού Mathieu Denis ο οποίος υπογράφει το σενάριο και την σκηνοθεσία.
Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2016: Η απονομή πλησιάζει
21.03.2016 10:44
Η μεγάλη βραδιά της απονομής των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου πλησιάζει και θα είναι λαμπερή.