Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Ο Θάνος Μικρούτσικος και η Ρίτα Αντωνοπούλου επιστρέφουν στο Ρυθμό Stage

Ο Θάνος Μικρούτσικος και η Ρίτα Αντωνοπούλου επιστρέφουν στο Ρυθμό Stage

Ο Θάνος Μικρούτσικος, επιστρέφει στη μουσική σκηνή του Ρυθμός Stage για 3 ζωντανές εμφανίσεις με τη Ρίτα Αντωνοπούλου.

 

Μετά την περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο, ο Θάνος Μικρούτσικος και η Ρίτα Αντωνοπούλου επιστρέφουν στην Ηλιούπολη, όπου θα εμφανιστούν όλα τα Σάββατα του Απριλίου.

 

Ήταν ένας θρίαμβος οι συναυλίες του Θάνου Μικρούτσικου με την Ρίτα Αντωνοπούλου που έγιναν τον φετινό χειμώνα σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο. Δεν ήταν μόνο το γεγονός της τεράστιας προσέλευσης του κόσμου στις παραστάσεις αλλά κυρίως η αποδοχή του κοινού σε αυτό που συνέβαινε στην σκηνή,  από τον Θάνο και την Ρίτα.

 

Η μορφή της παράστασης για φωνή και πιάνο δεν είναι μια εύκολη φόρμα, ούτε όμως είναι μια «φτωχή» μουσική πράξη όπως νομίζουν μερικοί. Αν συνέβαινε αυτό, δεν θα μπορούσε να υπάρξει επαρκής εξήγηση για το γεγονός ότι πολλοί μεγάλοι συνθέτες έχουν γράψει στο παρελθόν πολλά έργα για φωνή και πιάνο. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Μάνου Χατζιδάκι, ο οποίος μεγαλούργησε ακριβώς σε αυτό το είδος.

 

Όμως αυτός ο τρίωρος μαραθώνιος για φωνή και πιάνο για να λειτουργήσει καταλυτικά και να για να απογειώσει τελικά το κοινό απαιτεί από τους δυο καλλιτέχνες ακρίβεια, πειθαρχία αλλά και σκηνική παρουσία τέτοια που να μεταφέρει το τραγούδι από την σκηνή στην αίθουσα με καίριο τρόπο. Και να επιβάλλει την σιωπή –όπου αυτή είναι απαραίτητη- αλλά και με την ταύτιση καλλιτεχνών και κοινού σε μια τελική μέθεξη.

 

Ο Μικρούτσικος και το πιάνο του –προέκταση των χεριών και της καρδιάς του όπως γράφτηκε εύστοχα από σοβαρούς κριτικούς – είναι ιδανικός ερμηνευτής για αυτή τη φόρμα.  Και όπως λέει ο ίδιος «μόνο με τη Ρίτα μπορώ να κάνω αυτή τη μουσική πράξη σήμερα, γιατί διαθέτει σπουδαία φωνή για μεγάλο φάσμα τραγουδιών, απίστευτη σκηνική παρουσία, αλλά και την απαραίτητη πειθαρχία που απαιτείται.

 

Όπως ο δολοφόνος ξαναγυρίζει στον τόπο του εγκλήματος, έτσι ο Θάνος και η Ρίτα κλείνουν αυτές τις θριαμβευτικές παραστάσεις στο «Ρυθμό Stage» τα Σάββατα του Απριλίου (6, 13, 20, 27).

 

Με ανανεωμένο πρόγραμμα , με τραγούδια απρόβλεπτα, με τραγούδια προβλέψιμα που παίζονται όμως με άλλο τρόπο, με τραγούδια του Θάνου αλλά και τραγούδια άλλων συνθετών  που οι δυο καλλιτέχνες εκτιμούν θα κλείσει ο κύκλος αυτής της πορείας που εξέπληξε με την επιτυχία της και τον ίδιο τον συνθέτη ο οποίος δήλωσε γι΄ αυτό σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του.

 

«Το απίστευτο είναι ότι από την αρχή φαινόταν ότι ο κόσμος μέσα από την επαφή μας ζητούσε να εμψυχωθεί. Όμως τελικά εμψύχωσε εμάς τους δύο. Και αυτό θα το οφείλω στο κοινό για πάντα»

Σχετικές ειδήσεις
Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
12.01.2017 16:19
Από το Σάββατο 28 Ιανουαρίου ο Θάνος Μικρούτσικος συναντά μετά από πολύ καιρό τον Χρήστο Θηβαίο στο Γυάλινο, για μια σειρά παραστάσεων που ονόμασαν «Στη χώρα των θαυμάτων». Μαζί τους η νέα ερμηνεύτρια του Θάνου Μικρούτσικου, Μαριάννα Πολυχρονίδη.
Στην ομίχλη των καιρών: Ο Θάνος Μικρούτσικος στο στούντιο για το νέο του δίσκο
02.11.2016 16:56
Ο Θάνος Μικρούτσικος ηχογραφεί στο στούντιο τα νέα του τραγούδια, τα περισσότερα από τα ποοία είναι σε εξαιρετικούς στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.
Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο Αιγάλεω
31.08.2016 11:35
Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο πλαίσιο της περιοδείας του θα εμφανιστούν την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016, στο Θέατρο Αλέξης Μινωτής στο Αιγάλεω.
Θάνος Μικρούτσικος και Μίλτος Πασχαλίδης live στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών
31.05.2016 11:40
Σε πείσμα των καιρών, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μίλτος Πασχαλίδης θα ξορκίσουν το κακό, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα με τραγούδια κοινού αισθήματος, και την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 θα βρίσκονται στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.
Θάνος Μικρούτσικος και Μίλτος Πασχαλίδης live στο Θέατρο Πέτρας
18.05.2016 16:54
Σε πείσμα των καιρών, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μίλτος Πασχαλίδης θα ξορκίσουν το κακό, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα με τραγούδια κοινού αισθήματος. Τραγούδια αγαπημένα που 3 γενιές περπάτησαν μαζί τους, καθιστώντας τα μ’ αυτό τον τρόπο διαχρονικά.