Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Η Νένα Βενετσάνου στο θέατρο Αλκμήνη

Η Νένα Βενετσάνου στο θέατρο Αλκμήνη

Η πολυταξιδεμένη μουσική παράσταση της Νένας Βενετσάνου θα παρουσιαστεί στο Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ για 4 επιπλέον παραστάσεις τον Απρίλιο

 

στις 6, 13, 20 και  27 Απριλίου 2013.

 

«…Οι Πόλεις θα γκρεμίζονται στα βράχια του χρόνου

και θα ξαναχτίζονται ασταμάτητα απ’ τ’ ανθρώπινα χέρια.

Μέχρι να νιώσουμε όλοι κάποια στιγμή

αυτά που ονειρεύτηκαν γι’ αυτές οι ποιητές τους.

Πόλεις με φως, με αέρα, με κήπους, κατ’ εικόνα της Εδέμ.

Αιώνιοι χώροι που κατοικούν μέσα μας κι έξω από μας…».

 

 

“1000 + 1 Πόλεις”: η παράσταση που έχει ταξιδέψει σε Βέλγιο, Γαλλία (2012), Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών -2011) και Κρήτη (αρχαιολογικός χώρος της Απτέρας, Χανιά-2008), παρουσιάζεται με επιτυχία στο Θέατρο Αλκμήνη, από τις 8 Μαρτίου και παρατείνεται για 4 ακόμη Σάββατα τον Απρίλιο.

 

Η Νένα Βενετσάνου, η σημαντική “πρέσβης” του ελληνικού τραγουδιού και από τις πλέον ανήσυχους δημιουργούς, στήνει επί σκηνής το δικό της μουσικό τοπίο, υμνώντας την Πόλη, τον Πολίτη και τον Πολιτισμό κάτω από τη δική μας, Αθηναϊκή Ακρόπολη.

 

Η ιδιαίτερη φωνή της μάς ταξιδεύει με τραγούδια των Χατζιδάκι και Θεοδωράκη πάνω σε στίχους σπουδαίων μας ποιητών (Γκάτσου, Αναγνωστάκη κ.α.), με προσωπικές της συνθέσεις σε ποίηση Καβάφη,Ευριπίδη,Κομνηνού,Χρυσουλάκη αλλά και με κείμενα αρχαίων και σύγχρονων ποιητών που παρεμβάλλονται ανάμεσα στα τραγούδια.

 

Μία ξεχωριστή μουσική διαδρομή στις Πόλεις της Ιστορίας, της Φαντασίας και της Διασποράς..που αντηχεί την ανάγκη των σύγχρονων ανθρώπων να επικοινωνήσουν και να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους σ’ έναν κόσμο συγκρούσεων.

 

 

Συντελεστές Παράστασης:

 

Ερμηνεία: Νένα Βενετσάνου

 

Μουσικοί επί σκηνής: Σταύρος Αγιαννιώτης (κλασική κιθάρα), Βιβή Γκέκα (μαντολίνο),

Χάρης Μέρμηγκας (κοντραμπάσσο), Σόλης Μπαρκής (κρουστά).

 

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Νένα Βενετσάνου

Σκηνοθετική επιμέλεια:  Άγγελος Αγγελής

Συντονισμός παραγωγής: Τίνα Ντουφεξιάδου

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Νότης Μαυρουδής, η Νένα Βενετσάνου και ο Γιώργος Τοσικιάν στον Ιανό
15.02.2017 15:24
Αρκετά χρόνια μετά την πρώτη και πετυχημένη τους συνεργασία, η Νένα Βενετσάνου και ο Νότης Μαυρουδής ενώνουν και πάλι τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις, επιστρέφοντας με συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Νότης Μαυρουδής, Νένα Βενετσάνου & Γιώργος Τοσικιάν live στον Ιανό
11.10.2016 10:45
Ο Νότης Μαυρουδής, η Νένα Βενετσάνου και ο Γιώργος Τοσικιάν εμφανίζονται για δύο συναυλίες, την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στη σκηνή του Ιανού.
Νότης Μαυρουδής, Νένα Βενετσάνου και Γιώργος Τοσικιάν για μία συναυλία στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου
25.08.2016 17:26
Ο Νότης Μαυρουδής, η Νένα Βενετσάνου και ο Γιώργος Τοσικιάν συνεχίζοντας τις κοινές τους συναυλίες θα εμφανιστούν στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου, το βράδυ του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου 2016.
Νένα Βενετσάνου και Νότης Μαυρουδής στο Θέατρο Ρεματιάς
24.08.2016 13:41
Η Νένα Βενετσάνου και ο Νότης Μαυρουδής ενώνουν και πάλι τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις και την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 θα βρίσκονται στο Θέατρο Ρεματιάς.
Η Νένα Βενετσάνου και ο Νότης Μαυρουδής στο Μέγαρο Γκύζη
17.08.2016 10:35
Η Νένα Βενετσάνου και ο Νότης Μαυρουδής συναντιούνται στο Μέγαρο Γκύζη για μία συναυλία την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016.