Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

4 βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη, στα βραβεία σε δημιουργούς βιβλίων παραγωγής 2012

4 βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη, στα βραβεία σε δημιουργούς βιβλίων παραγωγής 2012

Ανακοινώθηκαν στις 2 Απριλίου (Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου) από το Ελληνικό Τμήμα της IBBY (International Board on Books for Young People) / Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου τα βραβεία σε δημιουργούς βιβλίων παραγωγής 2012.

 

Τέσσερα βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη ξεχώρισαν. Συγκεκριμένα:

 

Το Βραβείο σε εικονογράφο και σε συγγραφέα για βιβλίο πολύχρωμης εικονογράφησης απέσπασαν οι Βάσω Ψαράκη και Σοφία Μαντουβάλου για Το αρχοντόπουλο που έγινε πύργος (εξ ημισείας με τον εικονογράφο Α. Κυριτσόπουλο).

Ένα λαϊκότροπο παραμύθι της Σοφίας Μαντουβάλου, υπέροχα εικονογραφημένο από τη Βάσω Ψαράκη. Μια ευτυχής συνύπαρξη δύο μεγάλων δημιουργών. Να αναφέρουμε ότι η Σοφία Μαντουβάλου είναι υποψήφια και για το Διεθνές Βραβείο Andersen.

 

Το Βραβείο σε μεταφραστή στα ελληνικά ξένου βιβλίου παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας απέσπασε η Μαργαρίτα Ζαχαριάδου για το βιβλίο Το τέρας έρχεται του Πάτρικ Νες.

Ένα σπάνιο μυθιστόρημα που κλείνει μέσα του αγάπη, απώλεια και ελπίδα. Το κορυφαίο (σύμφωνα με την άποψη των περισσότερων Βρετανών κριτικών) νεανικό βρετανικό μυθιστόρημα των τελευταίων ετών. Η βράβευση του βιβλίου με το Carnegie Medal για το κείμενο του Νες και με το Greenaway Medal για τις εικόνες του Κέυ έρχεται να επιβεβαιώσει την άποψη αυτή.

 

Το Βραβείο «Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου» σε πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα απέσπασε το βιβλίο Η Λελέκα σηκώνει κεφάλι. Μάθε πώς τον φόβο να μειώσεις κι εσύ κεφάλι να σηκώσεις του Ανδρέα Αρματά.

Ένα παραμύθι που βοηθάει τα παιδιά να ορθώσουν ανάστημα και να σηκώσουν κεφάλι. Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό θεραπευτικό παραμύθι και από τα λίγα διεθνώς, ένα παραμύθι που ενσωματώνει την τεχνική της δημιουργικής φαντασίας και αξιοποιεί τη δύναμη της σκέψης.

 

Επίσης, το βιβλίο Το ψάρι στον ουρανό του Φρίντρικ Έρλινγκς σε μετάφραση της Αργυρώς Πιπίνη τιμήθηκε με αναγραφή στον τιμητικό πίνακα της IBBY.

 Ένα θαυμάσιο μυθιστόρημα ενηλικίωσης με το οποίο θα ταυτιστεί κάθε έφηβος. Το ίδιο βιβλίο έχει αποσπάσει και το Βραβείο Μετάφρασης από την Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας.

Σχετικές ειδήσεις
Στον Κωνσταντίνο Πατσαρό το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου
16.12.2016 17:38
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2015, που αφορούν στις εκδόσεις έτους 2014, στα οποία κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου από τις βραχείες λίστες των υποψήφιων προς βράβευση έργων, μετά από επανειλημμένες συνεδρίες και πολύωρες συζητήσεις.
Ανακοινώθηκαν οι βραχείες λίστες για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου
01.12.2016 13:56
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τις βραχείες λίστες για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου, Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου, Εφηβικού -Νεανικού Βιβλίου και Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά, στις οποίες κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου.
Δύο βιβλία των εκδόσεων Παπαδόπουλος υπόψηφια για το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2015
01.12.2016 11:46
Δύο εικονογραφημένα παιδικά βιβλία των Εκδόσεων Παπαδόπουλος περιλαμβάνονται στη βραχεία λίστα για το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2015 και συγκεκριμένα το βιβλίο Πολυξένη της Στέλλας Μιχαηλίδου με εικονογράφηση της Πέρσας Ζαχαριά και το βιβλίο Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη, με εικονογράφηση της Σοφίας Τουλιάτου.
Διαβάζω και αλλάζω: Περίπατος βιβλίου
20.04.2016 10:44
Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθιερώνει στην Ελλάδα την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO.
Πασχαλινό bazaar βιβλίων των Εκδόσεων Καστανιώτη
19.04.2016 10:00
Επισκεφθείτε το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Καστανιώτη και βρείτε τα ιδανικά βιβλία-δώρα στο πασχαλινό bazaar βιβλίων από την Τρίτη 19 έως την Μ. Πέμπτη 28 Απριλίου 2016.