Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Θάνος Μικρούτσικος, Μαρία Φαραντούρη, Κώστας Θωμαΐδης: Αφιέρωμα στον Καβάφη, στον Ιανό

Θάνος Μικρούτσικος, Μαρία Φαραντούρη, Κώστας Θωμαΐδης: Αφιέρωμα στον Καβάφη, στον Ιανό

Έτος Καβάφη φέτος και ο Ιανός θέλοντας να τιμήσει το μεγάλο ποιητή παρουσιάζει μελοποιημένα τα ιστορικά, αισθησιακά, ηδονικά και φιλοσοφικά ποιήματά του.

 

 

Ο Θάνος Μικρούτσικος, η Μαρία Φαραντούρη και ο Κώστας Θωμαΐδης τραγουδούν την ιδιότυπη γλώσσα του Κ. Π. Καβάφη, ένα μείγμα καθαρεύουσας και δημοτικής με ιδιωματικά στοιχεία της Πόλης.

 

 

Μας θυμίζουν τους ήρωές του, τα γνωστά ιστορικά πρόσωπα αλλά και τα γεννήματα της φαντασίας του, τους ανθρώπους που βίωσαν την ατμόσφαιρα της Αλεξάνδρειας, μιας πόλης που αποτέλεσε σταυροδρόμι πολιτισμών.

 

 

Τραγουδούν το λόγο του που καθρεφτίζει ανθρώπινες συμπεριφορές σημαδεμένες από το πρόσκαιρο της επιτυχίας, τον ανεκπλήρωτο έρωτα και τη μοίρα που εξουδετερώνει την ανθρώπινη θέληση.

 

 

Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον, Γενάρης του 1904, Δεκέμβρης του 1903, Επέστρεφε, η Πόλις, η Θάλασσα του πρωϊού, Μακριά, Μονοτονία, Περιμένοντας τους Βαρβάρους, Σύγχυσις, τα Παράθυρα, τα Τείχη...

 

 

Την Μαρία Φαραντούρη συνοδεύει στο πιάνο ο Αχιλλέας Γουάστωρ.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Κώστας Μακεδόνας στον Ιανό
19.10.2016 10:14
Δύο βράδια μελοποιημένης ποίησης, δύο μεγάλες βόλτες σε ποιήματα που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε από τον Κώστα Μακεδόνα, στον Ιανό, την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016.
Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο Αιγάλεω
31.08.2016 11:35
Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο πλαίσιο της περιοδείας του θα εμφανιστούν την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016, στο Θέατρο Αλέξης Μινωτής στο Αιγάλεω.
Θάνος Μικρούτσικος και Μίλτος Πασχαλίδης στο Θέατρο Τεχνόπολις
21.07.2016 13:36
Την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016 ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μίλτος Πασχαλίδης έρχονται πλήρως φορμαρισμένοι στο Θέατρο Τεχνόπολις στο Ηράκλειο!
Θάνος Μικρούτσικος και Μίλτος Πασχαλίδης live στο Θέατρο Πέτρας
18.05.2016 16:54
Σε πείσμα των καιρών, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μίλτος Πασχαλίδης θα ξορκίσουν το κακό, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα με τραγούδια κοινού αισθήματος. Τραγούδια αγαπημένα που 3 γενιές περπάτησαν μαζί τους, καθιστώντας τα μ’ αυτό τον τρόπο διαχρονικά.
Θάνος Μικρούτσικος, Ρίτα Αντωνοπούλου και Θύμιος Παπαδόπουλος στο Ίλιον Plus
17.11.2015 11:41
«Το πιο ωραίο μου τραγούδι θα σου πω»: Θάνος Μικρούτσικος - Ρίτα Αντωνοπούλου - Θύμιος Παπαδόπουλος. Ο Θάνος Μικρούτσικος επέλεξε αυτή τη μορφή του Trio για να μας επισκεφτεί την φετινή σεζόν στο Ίλιον Plus, στο κέντρο της Αθήνας για τρεις σαββατιάτικες εμφανίσεις στις 21 και 28 Νοέμβρη, αλλά και στις 5 Δεκέμβρη.