Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Θάνος Μικρούτσικος, Μαρία Φαραντούρη, Κώστας Θωμαΐδης: Αφιέρωμα στον Καβάφη, στον Ιανό

Θάνος Μικρούτσικος, Μαρία Φαραντούρη, Κώστας Θωμαΐδης: Αφιέρωμα στον Καβάφη, στον Ιανό

Έτος Καβάφη φέτος και ο Ιανός θέλοντας να τιμήσει το μεγάλο ποιητή παρουσιάζει μελοποιημένα τα ιστορικά, αισθησιακά, ηδονικά και φιλοσοφικά ποιήματά του.

 

 

Ο Θάνος Μικρούτσικος, η Μαρία Φαραντούρη και ο Κώστας Θωμαΐδης τραγουδούν την ιδιότυπη γλώσσα του Κ. Π. Καβάφη, ένα μείγμα καθαρεύουσας και δημοτικής με ιδιωματικά στοιχεία της Πόλης.

 

 

Μας θυμίζουν τους ήρωές του, τα γνωστά ιστορικά πρόσωπα αλλά και τα γεννήματα της φαντασίας του, τους ανθρώπους που βίωσαν την ατμόσφαιρα της Αλεξάνδρειας, μιας πόλης που αποτέλεσε σταυροδρόμι πολιτισμών.

 

 

Τραγουδούν το λόγο του που καθρεφτίζει ανθρώπινες συμπεριφορές σημαδεμένες από το πρόσκαιρο της επιτυχίας, τον ανεκπλήρωτο έρωτα και τη μοίρα που εξουδετερώνει την ανθρώπινη θέληση.

 

 

Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον, Γενάρης του 1904, Δεκέμβρης του 1903, Επέστρεφε, η Πόλις, η Θάλασσα του πρωϊού, Μακριά, Μονοτονία, Περιμένοντας τους Βαρβάρους, Σύγχυσις, τα Παράθυρα, τα Τείχη...

 

 

Την Μαρία Φαραντούρη συνοδεύει στο πιάνο ο Αχιλλέας Γουάστωρ.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
12.01.2017 16:19
Από το Σάββατο 28 Ιανουαρίου ο Θάνος Μικρούτσικος συναντά μετά από πολύ καιρό τον Χρήστο Θηβαίο στο Γυάλινο, για μια σειρά παραστάσεων που ονόμασαν «Στη χώρα των θαυμάτων». Μαζί τους η νέα ερμηνεύτρια του Θάνου Μικρούτσικου, Μαριάννα Πολυχρονίδη.
Η Μαρία Φαραντούρη για λίγες εμφανίσεις στον Παρνασσό
12.01.2017 11:30
Η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα τραγουδίστρια, ερμηνεύει νέα και παλιά τραγούδια από το πλούσιο ρεπερτόριο της, των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Διονύση Σαββόπουλου, Θάνου Μικρούτσικου, Ελένης Καραΐνδρου, κ.ά. βασισμένα στην ποίηση Καβάφη, Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσου, Γκάτσου και Αναγνωστάκη, για τέσσερις βραδιές στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», τα Σάββατα 18 & 25 Φεβρουαρίου & 4 Μαρτίου και Παρασκευή 10 Μαρτίου.
Στην ομίχλη των καιρών: Ο Θάνος Μικρούτσικος στο στούντιο για το νέο του δίσκο
02.11.2016 16:56
Ο Θάνος Μικρούτσικος ηχογραφεί στο στούντιο τα νέα του τραγούδια, τα περισσότερα από τα ποοία είναι σε εξαιρετικούς στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.
Ο Κώστας Μακεδόνας στον Ιανό
19.10.2016 10:14
Δύο βράδια μελοποιημένης ποίησης, δύο μεγάλες βόλτες σε ποιήματα που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε από τον Κώστα Μακεδόνα, στον Ιανό, την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016.
Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο Αιγάλεω
31.08.2016 11:35
Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο πλαίσιο της περιοδείας του θα εμφανιστούν την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016, στο Θέατρο Αλέξης Μινωτής στο Αιγάλεω.