Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Μουσική συνάντηση φιλίας, με οδηγό τον Ασκενάζι

Μουσική συνάντηση φιλίας, με οδηγό τον Ασκενάζι
Ξεκινώντας μια ελπιδοφόρα πορεία η νεοσύστατη Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων κάνει την πρώτη της εμφάνιση, με διευθυντή της ορχήστρας τον Βλαντιμίρ Ασκενάζι. Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Αθήνα και Πάτρα την υποδέχονται θερμά για τις πρώτες συναυλίες .

Με πίστη στους νέους μουσικούς και όχι μόνο στη μουσική τους, αλλά και στη δύναμη που έχουν για να συνεισφέρουν για το κοινωνικό όφελος και τη βαθύτερη αλληλοκατανόηση των δύο εθνών, ο διακεκριμένος διευθυντής ορχήστρας Βλαντιμίρ Ασκενάζι χαιρετά τη νεοσύστατη Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων, που θα ξεκινήσει το γοητευτικό μουσικό της ταξίδι στις 24 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα 50 Έλληνες και 50 Τούρκοι μουσικοί προετοιμάζουν ένα ενδιαφέρον μουσικό ρεπερτόριο, ενώ μία τιμητική επιτροπή με Πρόεδρο την Λένη Κονιαλίδη και μέλη τους Άρη Γαρουφαλή, Στέφανο Γερουλάνο, Νίκολας Έγκον, Κώστα Κατσίγερα, Καίτη Κυριακοπούλου, Αλέξη Μπούλγκαρι, Δημήτρη Παπανικολάου, Θεόδωρο Τερζόπουλο, Νίκο Τσούχλο έχει συνεισφέρει πάρα πολλά στη σύσταση και λειτουργία της ελληνικής πλευράς της Ορχήστρας.
 
Από Τουρκικής πλευράς φορέας του προγράμματος αυτού είναι το Μουσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Μπίλκεντ (Bilkent University) στην Άγκυρα. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου αλλά και Αρχιμουσικός της Ορχήστρας του  Ισίν Μετίν (Isin Metin) έχει αναλάβει την προετοιμασία των Τούρκων Νέων Μουσικών και ο Αρχιμουσικός  Αναστάσιος Συμεωνίδης την προετοιμασία των Ελλήνων.

Μέσα από αυτούς τους νέους καλλιτέχνες της κλασικής μουσικής και των δύο χωρών, επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα γόνιμο έδαφος για την καλλιέργεια της επικοινωνίας, του διαλόγου, της δημιουργίας μεταξύ τους, αλλά και του κοινού τόσο των δύο γειτονικών χωρών όσο και των άλλων χωρών της Ευρώπης.

Η Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων θα δώσει τον Ιούλιο τέσσερις συναυλίες υπό τον  Βλαντιμίρ Ασκενάζι, Επίτιμο Πρόεδρο της Ορχήστρας και της Ελληνικής επιτροπής: στις 24 Ιουλίου 2008, στην Άγκυρα στο  Concert Hall του Bilkent University και στις 26 Ιουλίου 2008 στην Κωνσταντινούπολη, στο Lutfi Kirdar Concert Hall.

Θα ακολουθήσουν οι συναυλίες  στην Ελλάδα, στις 29 Ιουλίου στο Ηρώδειο στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ και στις 30 Ιουλίου στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας.

Σχετικές ειδήσεις
Black Earth: Η Κ.Ο.Α. στην Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα
05.01.2017 15:56
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το Μουσείο Μπενάκη συνεχίζουν και το 2017 την εξαιρετική συνεργασία τους, στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου συναυλιών μουσικής δωματίου της Ορχήστρας, με τίτλο «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία».
Οι πόλεις της μουσικής, η ΚΟΑ σε μια συναυλία αφιέρωμα στη Βιέννη στο Μέγαρο Μουσικής
02.12.2016 17:26
Τέταρτος σταθμός στο μουσικό χάρτη του φετινού θεματολογικού κύκλου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Οι πόλεις της μουσικής» είναι η Βιέννη, η, επί χρόνια, ευρωπαϊκή «πρωτεύουσα» της μουσικής.
Λευτέρης Ελευθερίου και Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος μαζί στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
25.11.2016 15:33
Αγαλματάκια Ακούνητα, Αμίλητα, Αγέλαστα. Το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο σας προσκαλεί στην πιο αναπάντεχη και ξεκαρδιστική συνάντηση αυτού του χειμώνα: Ο Λευτέρης Ελευθερίου, γνωστός για το πολύπλευρο ταλέντο του, καθώς εκτός από ηθοποιός εντυπωσιάζει με το τραγούδι αλλά και με τις μιμήσεις του, θα συναντήσει τον «άνθρωπο - ορχήστρα», Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο. Δύο πολυδιάστατοι καλλιτέχνες, μοναδικοί ο καθένας στο είδος του, διαφορετικοί αλλά με κοινά χαρακτηριστικά το χιούμορ και την παιχνιδιάρικη διάθεση, θα σας ταξιδέψουν με ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τη μουσική με την πρόζα.
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.
Συνάντηση: Ο Στέφανος Κορκολής σε έργα Μίκη Θεοδωράκη στο Φεστιβάλ Λουτρακίου
14.07.2016 10:13
H συναυλία που θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Λουτρακίου την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016, είναι μία μουσική «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή.