Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Μουσική συνάντηση φιλίας, με οδηγό τον Ασκενάζι

Μουσική συνάντηση φιλίας, με οδηγό τον Ασκενάζι
Ξεκινώντας μια ελπιδοφόρα πορεία η νεοσύστατη Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων κάνει την πρώτη της εμφάνιση, με διευθυντή της ορχήστρας τον Βλαντιμίρ Ασκενάζι. Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Αθήνα και Πάτρα την υποδέχονται θερμά για τις πρώτες συναυλίες .

Με πίστη στους νέους μουσικούς και όχι μόνο στη μουσική τους, αλλά και στη δύναμη που έχουν για να συνεισφέρουν για το κοινωνικό όφελος και τη βαθύτερη αλληλοκατανόηση των δύο εθνών, ο διακεκριμένος διευθυντής ορχήστρας Βλαντιμίρ Ασκενάζι χαιρετά τη νεοσύστατη Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων, που θα ξεκινήσει το γοητευτικό μουσικό της ταξίδι στις 24 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα 50 Έλληνες και 50 Τούρκοι μουσικοί προετοιμάζουν ένα ενδιαφέρον μουσικό ρεπερτόριο, ενώ μία τιμητική επιτροπή με Πρόεδρο την Λένη Κονιαλίδη και μέλη τους Άρη Γαρουφαλή, Στέφανο Γερουλάνο, Νίκολας Έγκον, Κώστα Κατσίγερα, Καίτη Κυριακοπούλου, Αλέξη Μπούλγκαρι, Δημήτρη Παπανικολάου, Θεόδωρο Τερζόπουλο, Νίκο Τσούχλο έχει συνεισφέρει πάρα πολλά στη σύσταση και λειτουργία της ελληνικής πλευράς της Ορχήστρας.
 
Από Τουρκικής πλευράς φορέας του προγράμματος αυτού είναι το Μουσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Μπίλκεντ (Bilkent University) στην Άγκυρα. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου αλλά και Αρχιμουσικός της Ορχήστρας του  Ισίν Μετίν (Isin Metin) έχει αναλάβει την προετοιμασία των Τούρκων Νέων Μουσικών και ο Αρχιμουσικός  Αναστάσιος Συμεωνίδης την προετοιμασία των Ελλήνων.

Μέσα από αυτούς τους νέους καλλιτέχνες της κλασικής μουσικής και των δύο χωρών, επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα γόνιμο έδαφος για την καλλιέργεια της επικοινωνίας, του διαλόγου, της δημιουργίας μεταξύ τους, αλλά και του κοινού τόσο των δύο γειτονικών χωρών όσο και των άλλων χωρών της Ευρώπης.

Η Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων θα δώσει τον Ιούλιο τέσσερις συναυλίες υπό τον  Βλαντιμίρ Ασκενάζι, Επίτιμο Πρόεδρο της Ορχήστρας και της Ελληνικής επιτροπής: στις 24 Ιουλίου 2008, στην Άγκυρα στο  Concert Hall του Bilkent University και στις 26 Ιουλίου 2008 στην Κωνσταντινούπολη, στο Lutfi Kirdar Concert Hall.

Θα ακολουθήσουν οι συναυλίες  στην Ελλάδα, στις 29 Ιουλίου στο Ηρώδειο στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ και στις 30 Ιουλίου στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας.

Σχετικές ειδήσεις
Η Έκτη Συμφωνία του Μάλερ από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
15.02.2017 13:48
Το μεγαλόπνοο σχέδιο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και του διευθυντή της Στέφανου Τσιαλή για την εκτέλεση όλων των Συμφωνιών του Γκούσταβ Μάλερ ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται φέτος με την Έκτη Συμφωνία: Σ΄αυτή την ακαταμάχητη μουσική περιήγηση στις μύχιες πτυχές της ανθρώπινης Ψυχής είναι αφιερωμένη η συναυλία που θα δώσει η Ορχήστρα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου (20.30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Τα «Βρανδεμβούργια» του Μπαχ, από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής
07.02.2017 14:20
Διευρύνοντας τον Κύκλο Παλαιά Μουσική, το Μέγαρο διοργανώνει φέτος ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Η αυλαία ανοίγει τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 8:30 το βράδυ με τη συναυλία των Μουσικών της Καμεράτα–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, που θα ερμηνεύσουν σε όργανα εποχής υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου ένα από τα πιο αγαπημένα έργα όλων των εποχών, τα Βρανδεμβούργια κοντσέρτα.
Έργα για βιόλα και πιάνο από την ΚΟΑ στο Μουσείο Μπενάκη
06.02.2017 12:59
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το Μουσείο Μπενάκη συνεχίζουν την εξαιρετική συνεργασία τους, στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου συναυλιών μουσικής δωματίου της Ορχήστρας, με τίτλο «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία».
Μουσική με ταμπεραμέντο από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.01.2017 13:49
«Μουσική με ταμπεραμέντο» είναι ο εύγλωττος τίτλος της συναυλίας που δίνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου (20.30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του διακεκριμένου-για τις ερμηνείες καθώς και για την πλούσια δισκογραφία του- Γερμανού αρχιμουσικού Φρανκ Μπέερμαν (και όχι του Τζανκάρλο Αντρέττα που για προσωπικούς λόγους ανέβαλε την παρουσία του στο πόντιουμ της Ορχήστρας).
Black Earth: Η Κ.Ο.Α. στην Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα
05.01.2017 15:56
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το Μουσείο Μπενάκη συνεχίζουν και το 2017 την εξαιρετική συνεργασία τους, στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου συναυλιών μουσικής δωματίου της Ορχήστρας, με τίτλο «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία».