Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Μουσική συνάντηση φιλίας, με οδηγό τον Ασκενάζι

Μουσική συνάντηση φιλίας, με οδηγό τον Ασκενάζι
Ξεκινώντας μια ελπιδοφόρα πορεία η νεοσύστατη Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων κάνει την πρώτη της εμφάνιση, με διευθυντή της ορχήστρας τον Βλαντιμίρ Ασκενάζι. Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Αθήνα και Πάτρα την υποδέχονται θερμά για τις πρώτες συναυλίες .

Με πίστη στους νέους μουσικούς και όχι μόνο στη μουσική τους, αλλά και στη δύναμη που έχουν για να συνεισφέρουν για το κοινωνικό όφελος και τη βαθύτερη αλληλοκατανόηση των δύο εθνών, ο διακεκριμένος διευθυντής ορχήστρας Βλαντιμίρ Ασκενάζι χαιρετά τη νεοσύστατη Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων, που θα ξεκινήσει το γοητευτικό μουσικό της ταξίδι στις 24 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα 50 Έλληνες και 50 Τούρκοι μουσικοί προετοιμάζουν ένα ενδιαφέρον μουσικό ρεπερτόριο, ενώ μία τιμητική επιτροπή με Πρόεδρο την Λένη Κονιαλίδη και μέλη τους Άρη Γαρουφαλή, Στέφανο Γερουλάνο, Νίκολας Έγκον, Κώστα Κατσίγερα, Καίτη Κυριακοπούλου, Αλέξη Μπούλγκαρι, Δημήτρη Παπανικολάου, Θεόδωρο Τερζόπουλο, Νίκο Τσούχλο έχει συνεισφέρει πάρα πολλά στη σύσταση και λειτουργία της ελληνικής πλευράς της Ορχήστρας.
 
Από Τουρκικής πλευράς φορέας του προγράμματος αυτού είναι το Μουσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Μπίλκεντ (Bilkent University) στην Άγκυρα. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου αλλά και Αρχιμουσικός της Ορχήστρας του  Ισίν Μετίν (Isin Metin) έχει αναλάβει την προετοιμασία των Τούρκων Νέων Μουσικών και ο Αρχιμουσικός  Αναστάσιος Συμεωνίδης την προετοιμασία των Ελλήνων.

Μέσα από αυτούς τους νέους καλλιτέχνες της κλασικής μουσικής και των δύο χωρών, επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα γόνιμο έδαφος για την καλλιέργεια της επικοινωνίας, του διαλόγου, της δημιουργίας μεταξύ τους, αλλά και του κοινού τόσο των δύο γειτονικών χωρών όσο και των άλλων χωρών της Ευρώπης.

Η Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων θα δώσει τον Ιούλιο τέσσερις συναυλίες υπό τον  Βλαντιμίρ Ασκενάζι, Επίτιμο Πρόεδρο της Ορχήστρας και της Ελληνικής επιτροπής: στις 24 Ιουλίου 2008, στην Άγκυρα στο  Concert Hall του Bilkent University και στις 26 Ιουλίου 2008 στην Κωνσταντινούπολη, στο Lutfi Kirdar Concert Hall.

Θα ακολουθήσουν οι συναυλίες  στην Ελλάδα, στις 29 Ιουλίου στο Ηρώδειο στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ και στις 30 Ιουλίου στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας.

Σχετικές ειδήσεις
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.
Παρασκευή στις 3: Συναυλία στη Μουσική Βιβλιοθήκη από το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες
18.12.2015 10:37
Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών «Παρασκευή στις 3: συναυλίες στη βιβλιοθήκη», η Μουσική Βιβλιοθήκη υποδέχεται τους μαθητές του Ωδείου Μουσικοί Ορίζοντες και παρουσιάζει μία πολύ ενδιαφέρουσα συναυλία.
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για έναν μουσικό
01.12.2015 15:59
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην πρώτη συναυλία μουσικής δωματίου της δράσης Μουσικοί Περίπατοι στα Μουσεία. Η δράση αυτή που ξεκινά από το πρώτο Μουσείο της χώρας, φιλοδοξεί να συνδέσει αρμονικά τη μουσική με την αριστουργηματική τέχνη της αρχαιότητας.
Η Wiener Johann Strauss-Capelle στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
17.11.2015 11:48
Zήστε τη µαγεία της αυτοκρατορικής Βιέννης µε την ορχήστρα του Γιόχαν Στράους! H «Wiener Johann Strauss-Capelle», το µουσικό σύνολο που ίδρυσε η περίφηµη µουσική δυναστεία των Στράους - ο Στράους πατέρας και οι υιοί του Γιόχαν, Γιόζεφ και Έντουαρντ - και συνόδευε τους Στράους σε όλη τους τη θριαµβευτική µουσική επέλαση από τη Βιέννη σε ολόκληρο τον κόσµο, έρχεται στην Θεσσαλονίκη µε 25 µουσικούς, για µια µοναδική µουσική πανδαισία, που µας εισάγει µε τον καλύτερο τρόπο στην εορταστική ατµόσφαιρα των Χριστουγέννων.
Μουσική Παντού: Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε Μουσικά Σχολεία της Β. Ελλάδας
02.11.2015 10:47
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συνεχίζει το πλούσιο εκπαιδευτικό της έργο με μία σειρά τριήμερων μουσικών εργαστηρίων σε οχτώ (8) Μουσικά Σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Μουσική Παντού’ που πραγματοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.