Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Flow my tears, φωνητική και οργανική μουσική από τον Μεσαίωνα, την Αναγέννηση και το Μπαρόκ

Flow my tears, φωνητική και οργανική μουσική από τον Μεσαίωνα, την Αναγέννηση και το Μπαρόκ

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων παρουσιάζει συναυλία με φωνητική και οργανική μουσική από τον Μεσαίωνα, την Αναγέννηση και το Μπαρόκ στις 4 και 11 Απριλίου 2013.

 

 

Οι εναλλαγές στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση, τα βαθιά συναισθήματα και οι διακυμάνσεις τους, χαρτογραφούνται μέσα από ένα μουσικό ταξίδι με φωνητική και οργανική μουσική από τον Μεσαίωνα, την Αναγέννηση και το Μπαρόκ.

 

Η Έφη Μηνακούλη και η Κατερίνα Κτώνα, εμπνέονται από κείμενα του Ιπποκράτη, του Ιωάννη Δαμασκηνού και του John of Milano για να ερμηνεύσουν έργα των W. Byrd, J. Dowland,  A. Cabezon, F.Couperin και άλλων.

 

 

Έφη Μηνακούλη - μέτζο σοπράνο, θεόρβη, λαούτο

Κατερίνα Κτώνα - οργανέτο, τσέμπαλο και κρουστά 

Σχετικές ειδήσεις
S.T.A.B. Saxophone quartet στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
16.12.2016 17:04
Το κουαρτέτο σαξοφώνων S.T.A.B. παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων ρεπερτόριο μπαρόκ, σε μια εξαιρετική μουσική βραδιά με έργα των Bach, Vivaldi, Frescobaldi, Benedetto Marcello, Giovanni Legerenzi και Telemann.
Ιάννης Ξενάκης: Μουσική | Αρχιτεκτονική, μια ημερίδα και μια συναυλία στο Μέγαρο
11.04.2016 12:28
Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και η Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ συνδιοργανώνουν το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, σε συνεργασία με το Megaron Plus, την ημερίδα ΙΑΝNΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ: ΜΟΥΣΙΚΗ | ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ.
Liederabend: Ποίηση σε μουσική με τέσσερα πληκτροφόρα εποχής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
06.04.2016 14:14
Η Φανή Αντωνέλου, μια από τις ανερχόμενες ελληνίδες σοπράνο που διαπρέπουν στο εξωτερικό, και ο πιανίστας και τσεμπαλίστας Γεράσιμος Χοϊδάς, ένας σολίστ εξειδικευμένος στις ιστορικά τεκμηριωμένες ερμηνείες, παρουσιάζουν την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το ρεσιτάλ «Liederabend – Ποίηση σε μουσική» με τραγούδια και έργα για τσέμπαλο, πιανοφόρτε και πιάνο από την εποχή του Μπαρόκ έως τον Ρομαντισμό.

Στον λαβύρινθο της μουσικής του Μεσαίωνα: Σεμινάριο και Συναυλία στη Μουσική Βιβλιοθήκη

18.02.2016 17:01
Η Μουσική Βιβλιοθήκη μας προσκαλεί σε ένα σεμινάριο και μία συναυλία με τίτλο Στον λαβύρινθο της μουσικής του Μεσαίωνα: Ένας διαδραστικός οδηγός επιβίωσης.
Ένα ταξίδι στη μπαρόκ Ευρώπη: Συναυλία στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης
25.01.2016 11:28
Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, μια συναυλία Μπαρόκ Μουσικής με τίτλο: "ένα ταξίδι στη μπαρόκ Ευρώπη".