Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Θεατρικές Συνθέσεις ΙΙ: «Άμλετ- οι νεκροθάφτες» από το Θέατρο του Πανικού στο Beton7

Θεατρικές Συνθέσεις ΙΙ: «Άμλετ- οι νεκροθάφτες» από το Θέατρο του Πανικού στο Beton7

Τo Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Βeton7 διοργανώνει από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούλιο 2013, το δεύτερο φεστιβάλ με τίτλο “Θεατρικές  Συνθέσεις” με βάση τα έργα του Σαίξπηρ,

 

 

παρουσιάζοντας 14 έργα θεατρικών ομάδων και μεμονωμένων καλλιτεχνών οι οποίοι υπέβαλλαν πρόταση και επιλέχθηκαν για το συγκεκριμένο θεματικό άξονα του Beton7 .

 

Το Θέατρο του Πανικού παρουσιάζει την κλοουνερή «Άμλετ- οι νεκροθάφτες», βασισμένη στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Άμλετ».

Δύο περιπλανώμενοι νεκροθάφτες σπάνε πλάκα με την ανθρώπινη ύπαρξη, τις μάταιες επιθυμίες και αναζητήσεις της. Με βάρος τους ένα αποστακτήρι άπληστων σκιών, ψυχών καταραμένων και καταδικασμένων να επαναλαμβάνουν τη ζωή τους στον αιώνα τον άπαντα, βαδίζουν στη σαπισμένη γη της Δανίας σαν να βαδίζουν ως τα πέρατα του κόσμου για να διαδώσουν πως δε θα έρθει ποτέ η Δευτέρα παρουσία. Έτσι, λοιπόν, τρεις Οφηλίες και δύο νεκροθάφτες συνεργάζονται με το σκοτάδι και το φως, τον ήχο, τη μουσική και το θέατρο σκιών για να μας διηγηθούν, χορεύοντας πάνω στα κουφάρια των νεκρών, την τραγική ιστορία του Πρίγκιπα Άμλετ .

 

Συντελεστές

Μετάφραση: Ευγενία Ευαγγελοπούλου

Σκηνοθεσία: ΛΥΚΩΝ (Λύσανδρος Σπετσιέρης-Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου)

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Γεωργιάδου-Έλια Ζαχαριουδάκη

Κείμενα αφήγησης: Έλια Ζαχαριουδάκη-Βιβή Πηνιώτη

Σχεδιασμός Ήχου: Μιχάλης Βαλάσογλου-Νίκος Καμπανής

Κατασκευή φιγούρων και οστών: Λίζα Καρατζά

Κατασκευή φωτιζόμενου κουτιού (Light box): Κώστας Μπαΐρας

Video: Λήδα Τουλουμάκου

Φωτογραφίες: Κίκα Πετρινόλη

Σχεδιασμός αφίσας: Ιωάννα Κυρίτση

 

Παίζουν: Μιχάλης Βαλάσογλου, Γιώργος Μερτζιάνης, Ελισάβετ Λουμπαρδιά, Τέτη Λουράκη

Τις φιγούρες χειρίζονται η Τέτη Λουράκη και η Έλια Ζαχαριουδάκη

Στο video εμφανίζεται η Ειρήνη Ρουμελιωτάκη

Επιμέλεια-παραγωγή: Θέατρο του Πανικού

Σχετικές ειδήσεις
Άμλετ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
03.10.2016 16:56
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει τον Άμλετ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, με τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη στον ομώνυμο ρόλο και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Πρεμιέρα 10 Νοεμβρίου. Διάρκεια παραστάσεων έως 22 Ιανουαρίου 2017.
Άμλετ ο Β, από τον Οκτώβρη στο Θέατρο Ζίνα
08.08.2016 15:26
Το ξεκαρδιστικό έργο του Σάμιουελ Μπόμπρικ, Άμλετ ο Β', που γνώρισε εκκωφαντική επιτυχία όταν ανέβηκε παλιότερα στο Θέατρο Νέο Ριάλτο σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, επιστρέφει αυτόν τον Χειμώνα στο Θέατρο ΖΙΝΑ.
Η Ημέρα των Φόνων στην Ιστορία του Άμλετ, στο θέατρο Παραμυθίας
27.06.2016 15:03
Μέσω του Φεστιβάλ «Πρωτοπορείν» 2016-που οργανώνει το Θέατρο Παραμυθίας-συστήνεται στις 28 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2016, για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό ένα έργο-σύμβολο, «Η Ημέρα των Φόνων στην ιστορία του Άμλετ».
Άμλετ, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ από τον Οσκάρας Κορσουνόβας στο Φεστιβάλ Αθηνών
03.06.2016 17:08
Το Φεστιβάλ Αθηνών φιλοξενεί τον πολυβραβευμένο λιθουανό σκηνοθέτη Οσκάρας Κορσουνόβας, ο οποίος προσεγγίζει τον Άμλετ, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, με τρόπο διαφορετικό.
Αφιέρωμα στον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στις Θεατρικές Συναντήσεις στο Cafe του ΙΑΝΟΥ
13.04.2016 11:59
Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Άγγλο ποιητή και θεατρικό συγγραφέα Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, διοργανώνει ο ΙΑΝΟS με αφορμή τα 400 χρόνια από το θάνατό του, που συμπληρώνονται στις 23 Απριλίου 2016.