Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Προς ΙΙ, στον Κινητήρα

Προς ΙΙ, στον Κινητήρα

Το Studio Κινητήρας παρουσιάζει το έργο με τίτλο «Προς ΙΙ», που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2010, στο πλαίσιο του φεστιβάλ In Progress με τίτλο «Προς Ι».

 

Μια παράσταση βασισμένη στα λόγια του Κομφούκιου: Ο δρόμος προς τα έξω περνάει μέσα από την πόρτα. Γιατί κανείς δεν χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο;

 

Δύο άνθρωποι σε ένα «σκοτεινό» δωμάτιο δεν γνωρίζουν ότι βρίσκονται κοντά ο ένας με τον άλλον. Τι συμβαίνει; Θα βρουν τον δρόμο τους; Θα βρουν ο ένας τον άλλον; Από ποιές συνθήκες περνούν ώστε να επιβιώσουν και να καταφέρουν να συνεχίσουν; Ποιες είναι οι σκέψεις τους;

 

Ένα ταξίδι που πραγματεύεται το πώς ένας άνθρωπος μπορεί να εγκλωβιστεί μέσα στη σκέψη του και να μη δει ποτέ τη λύση του προβλήματός του παρόλο που βρίσκεται μπροστά του.

 

Ιδέα: Αφροδίτη Βερβενιώτη

Ερμηνεία: Ευγενία Σιγαλού, Κλήμης Εμπέογλου

Βιολί: Ελένη Τσαμπούρη (παραδοσιακή κλασική μουσική Βόρειας Ινδίας)

Φωτογραφία-Βίντεο: Χρήστος Μαυρίδης

 

Βιογραφικό

Η Αφροδίτη Βερβενιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (2002), της Rotterdamse Dansacademie στην Ολλανδία (2005) και PG/ Ma Choreography, Tilburg, Ολλανδία (2007). Υπότροφος του ΙΚΥ (2004) καθώς και του Jacob’s Pillow Contemporary Tradition, Μασαχουσέτη, Η.Π.Α. (2002). Έχει χορέψει με τις ομάδες χορού της Νατάσσας Ζούκα, Αίρεσις, 58+3, χοροθέατρο Αrt, Ακιν, Memento Bodyworks, Κινητήρας. Από το 2008 είναι Ιέρεια στην Αφή της Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων. Διδάσκει Hip-hop σε σχολές χορού καθώς και στη δραματική σχολή Ίασμος. Έχει παραδώσει σεμινάρια Ηip-hop στη δραματική σχολή Θεοδοσιάδη καθώς και σεμινάριο χορογραφίας όπου συνεργάστηκε με τον μουσικό Ορέστη Τάνη (Σύμπραξις 2010). Έχει χορογραφήσει τα χορευτικά κομμάτια Sargam, Lost Thought, Alternative (Ολλανδία, Tilburg Fontys University 2005-2007) και Προς Ι στα πλαίσια του φεστιβάλ In Progress Kινητήρας Residency Center 2010, One Way (Spider Festival Κινητήρας). Έχει επιμεληθεί κινητικά τα Electra The Rewrite του Edward Pomerantz (Athens Fringe Festival 2010, παραγωγή Κινητήρας), Έξι Κρυμμένα Αρχεία του Θωμά Διάφα (2011), βοηθός-χορογράφος στην παιδική παράσταση του Κινητήρα Έκπληξη-Το Τσίρκο που κοιμήθηκε (2012-2013).

Σχετικές ειδήσεις
Σκάσε ή Η χαμένη παντόφλα του Μανώλη Καρέλη, της Χριστίνας Σαμπανίκου στον Κινητήρα
17.10.2016 13:50
Οι Βίκυ Αδάμου και η Χριστίνα Σαμπανίκου - από τα βασικά μέλη του καλλιτεχνικού δικτύου του ΚΙΝΗΤΗΡΑ- επιστρέφουν στο σπίτι τους, τον Κινητήρα και παρουσιάζουν από τις 5 Νοεμβρίου σε επανάληψη για δεύτερη χρονιά την παράσταση που κέρδισε κοινό και κριτικούς «Σκάσε ή Η Χαμένη Παντόφλα του Μανώλη Καρέλη», μία μαύρη ανατρεπτική κωμωδία με θέμα την προσωπική κρίση ενός άνεργου εργένη σαραντάρη.
Προς τον κύριο Φράνκλιν Α. Φορντ, 27/12/67 στο Φεστιβάλ Φιλίππων
18.08.2016 12:34
Το Φεστιβάλ Φιλίππων μας προσκαλεί στην παράσταση Προς τον κύριο Φράνκλιν Α. Φορντ, 27/12/67, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη.
Blessed Breasts από την Ομάδα Arigato στο Off off Athens 8 του Επί Κολωνώ
22.06.2016 17:09
Στο πλαίσιο του 8ου φεστιβάλ Off-off που διοργανώνει το θέατρο Επί Κολωνώ, η ομάδα Arigato παρουσιάζει την παράσταση «Blessed Breasts». Μια παράσταση (work in progress) βασισμένη στο βιβλίο της Marilyn Yalom «H ιστορία του γυναικείου στήθους».
Δέκα λεπτά διάσημοι: παράσταση σπουδαστών του Studio NAMA στο Θέατρο Επί Κολωνώ
14.06.2016 15:49
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ OFF OFF ATHENS, oι σπουδαστές του «Studio NAMA» και πιο συγκεκριμένα του μαθήματος «Υποκριτική σε Κείμενα Ιn Progress» με δασκάλα υποκριτικής την Πέπη Μοσχοβάκου, θα παρουσιάσουν στις 17 και 18 Ιουνίου και στις 24 και 25 Ιουνίου και για 6 παραστάσεις την παράσταση με τίτλο «Δέκα λεπτά διάσημοι» στη Σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ.
Σχεδόν σαράντα του Γιώργου Χατζηπαύλου στο 2ο Avaton International Comedy Festival
06.06.2016 14:30
Η παράσταση "Σχεδόν σαράντα" παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σαν work in progress στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας του θεάτρου Άβατον. Σκέψεις, ιδέες, κείμενα μπήκαν σε σειρά τον Ιούνιο του 2015. Ένα χρόνο μετά επιστρέφει ολοκληρωμένο στο 2ο Φεστιβάλ κωμωδίας την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016.