Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Άνδρας. Ο αγαπημένος άγνωστος – Λιάνα Καλλιέρου

Άνδρας. Ο αγαπημένος άγνωστος – Λιάνα Καλλιέρου

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη το βιβλίο της Λιάνας Καλλιέρου με τίτλο «Άνδρας. Ο αγαπημένος άγνωστος».

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους άνδρες αλλά και στις γυναίκες της ζωής τους. Στον άνδρα που θέλει να κατανοήσει πόσο τα βιώματα της παιδικής και της εφηβικής του ηλικίας ήταν καθοριστικά για την εξέλιξη του χαρακτήρα του και τη δομή της ζωής του. Γιατί ο άνδρας έχει περισσότερες ανεξερεύνητες βιολογικές, σωματικές και πνευματικές πτυχές από τη γυναίκα. Στη μάνα που με την απεριόριστη αγάπη της τον μεγαλώνει και τον αντρώνει, για να κυβερνήσει αυτός τον κόσμο. Στη γυναίκα που θέλει να εμβαθύνει στην ψυχή του, να τον γνωρίσει, να τον κατανοήσει και, μέσα από τη γνώση αυτή, να μπορέσει να αναγνωρίσει τις δικές της ανάγκες, τις δικές της απαιτήσεις και τελικά τον δικό της εαυτό. Το βιβλίο αυτό θα βοηθήσει να επανεξεταστούν οι ρόλοι και τα στερεότυπα των δύο φύλων και θα οδηγήσει τον αναγνώστη στην αυτογνωσία και σε μια καλύτερη σχέση με το άλλο φύλο, αφού το ένα επηρεάζει και φωτίζει τις πτυχές του άλλου.

 

Βιογραφικά στοιχεία:

Η Λιάνα Καλλιέρου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου έζησε τα περισσότερα χρόνια της. Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος και σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο British Council, πήρε B.A. στην Ψυχολογία από το Deree College, συνέχισε τις σπουδές της στην Οικογενειακή Θεραπεία στο University of Chicago και πήρε Μ.Α. στην Κλινική Ψυχολογία από το California University. Είναι μέλος της American Psychotherapy Association. Η φιλανθρωπική της ενασχόληση ξεκίνησε με τη συμβολή της στο Ορφανοτροφείο Αθηνών της οδού Πειραιώς. Στη συνέχεια διετέλεσε επί 10 χρόνια πρόεδρος του νηπιαγωγείου «Σπουργιτάκια», που φιλοξενούσε άπορα και ορφανά παιδιά προσχολικής ηλικίας του ΠΙΚΠΑ, υπό την αιγίδα του Συλλόγου «Ρακοσυλλέκτες της Αγάπης». Συγχρόνως συνεργάστηκε στην επίβλεψη του κρατικού πιλοτικού έργου «Παιδιά ορφανά σε επιδοτούμενες οικογένειες». Ως γραμματέας του Συλλόγου Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος, συμμετείχε σε γυναικείες οργανώσεις που έφεραν σημαντικές αλλαγές στο ελληνικό Οικογενειακό Δίκαιο. Έζησε αρκετά χρόνια σε διάφορες χώρες του εξωτερικού και επειδή από πολύ νέα πίστευε ότι πρέπει να συμμετέχουμε ενεργά σε κάθε ευκαιρία της ζωής, έγραψε τις εμπειρίες της στο βιβλίο «Η γυναίκα μετά τα σαράντα», ένα γυναικείο ψυχολογικό οδοιπορικό που κυκλοφόρησε και στην αγγλική γλώσσα. Στα 62 της χρόνια, άρχισε μια νέα καριέρα ως κλινική ψυχολόγος, γράφοντας άρθρα και δίνοντας πολλές ομιλίες και συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση , στην Ελλάδα και στην Αμερική, πάνω σε γυναικεία θέματα, στην ανάπτυξη του παιδιού στην οικογένεια, στην αποξένωση του παιδιού από τον ένα γονιό και την ανδρική και πατρική αξιοπρέπεια. Είναι πρόεδρος του Σωματείου «Καρυάτιδες», Γυναικείο Τμήμα των AHEPA Ελλάδος, το οποίο φροντίζει έναν Βρεφονηπιακό Σταθμό στη Ν. Ιωνία που φιλοξενεί 120 παιδάκια άπορα ή εργαζόμενων μητέρων. Είναι απόγονος οικογένειας παιδαγωγών, της οποίας την πνευματική ιστορία και 300 ετών συγγράμματα εκθέτει ο Δήμος της Πάρου σε μουσείο αφιερωμένο σε αυτήν. Η Λιάνα σήμερα συνεχίζει την παράδοση της οικογένειάς της με τα βιβλία της.

Σχετικές ειδήσεις
Παραμύθια με την Ξένια στην Καλαμάτα
16.11.2016 11:01
Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στη Βιβλιοθήκη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στην παρουσίαση του βιβλίου της Ξένιας Καλογεροπούλου σε εικονογράφηση Φίλιππου Φωτιάδη Παραμύθια με την Ξένια για να την ακούσετε να αφηγείται ζωντανά ένα από τα παραμύθια του βιβλίου!
30.09.2016 11:31
Έναν χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο των Στάθη Ν. Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις και συνεχίζει να είναι στην κορυφή των ευπώλητων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College (HAEC) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν συζήτηση ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Ο Εμφύλιος και η κληρονομιά του», την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στo θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
 Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Εκδοτικό Πρόγραμμα Φθινόπωρο 2016
05.09.2016 12:58
Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές με νέες σειρές εκπαιδευτικών βιβλίων προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και διαχρονικούς τίτλους που αποτελούν σταθερά την πρώτη επιλογή εκπαιδευτικών και γονιών, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ετοιμάζονται να υποδεχτούν το φθινόπωρο με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα που θα συζητηθεί.
Την αλήθεια κατάματα - Χρήστος Γιανναράς
29.08.2016 11:46
Από τις εκδόσεις Ιανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Την αλήθεια κατάματα του Χρήστου Γιανναρά.
Η Φιλίτσας Καραγεωργίου παρουσιαζει το βιβλίο της στο βιβλιοκαφέ  Έναστρον
12.05.2016 10:19
Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοκαφέ Έναστρον έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Φιλίτσας Καραγεωργίου, Περσείδες που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον.