Η Έλλη-Ασπασία Παπαδιαμάντη και η Νεφέλη Κωτσέλη θα δώσουν ρεσιτάλ τραγουδιού στη Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο «Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη».

Οι νεαρές καλλιτέχνιδες, που ανήκουν στο Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου, θα δώσουν το ρεσιτάλ την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013, στις 15.00.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Mendelssohn, F. Abschiedslied der Zugvögel                                                    

Τραγούδι: Παπαδιαμάντη Έλλη-Ασπασία, Κωτσέλη Νεφέλη

Mendelssohn, F.  Herbstlied                                                                                      

Τραγούδι: Παπαδιαμάντη Έλλη-Ασπασία, Κωτσέλη Νεφέλη

Mozart, W.A.  L’ amerò, sarò contstante (Il Re Pastore)                              

Τραγούδι: Παπαδιαμάντη Έλλη-Ασπασία

Mozart, W.A.  Deh per questo istante solo (La Clemenza di Tito)                           

Τραγούδι: Κωτσέλη Νεφέλη

 Mozart, W.A.  Ah perdona al primo affeto ( La Clemenza di Tito)                          

Τραγούδι: Παπαδιαμάντη Έλλη-Ασπασία, Κωτσέλη Νεφέλη

Beethoven, L.v. O wär ich schon mit dir vereint (Fidelio)                                        

Τραγούδι: Παπαδιαμάντη Έλλη-Ασπασία

Bizet, G. Près des remparts de Séville (Carmen)                                           

Τραγούδι: Κωτσέλη Νεφέλη

Massenet, J. Obeissons, quand leur voix appelle (Manon)                          

Τραγούδι: Παπαδιαμάντη Έλλη-Ασπασία

Massenet, J.  Frère!  voyez ! (Werther)                                              

Τραγούδι: Παπαδιαμάντη Έλλη-Ασπασία

Massenet, J.  Werther.. Werther… (Werther)                                                 

Τραγούδι: Κωτσέλη Νεφέλη

Donizetti, G. O mio Fernando ( La Favorita)                                                

Τραγούδι: Κωτσέλη Νεφέλη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ

ΕΛΛΗ-ΑΣΠΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ:

Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου αρχικά στο τμήμα του πιάνου και στη συνέχεια στο τμήμα της μονωδίας. Υπήρξε μέλος της χορωδίας «ΑΣΠΑΣΙΑ ΚΑΝΑΤΣΟΥΛΗ» η οποία έχει τιμηθεί με το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορωδιών της Χ.Ο.Ν., και σαν πιανίστα έχει εμφανισθεί στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου, στον Μουσικοφιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» και στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης». Με την τάξη της μονωδίας έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου και ερμήνευσε  τον ρόλο του Έρωτα στην όπερα «Ορφέας και Ευρυδίκη» του Gluck που ανέβασε, τον Απρίλιο του 2012, το Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου, για τον εορτασμό των 70 χρόνων λειτουργίας του, στο θέατρο του A.C.S. Σήμερα, είναι τελειόφοιτος στο πιάνο (τάξη Μαρίας Κανατσούλη), ετοιμάζει το πρόγραμμα της Δεξιοτεχνίας στη μονωδία (τάξη Μαρίας Θωμά) και συνεχίζει τις σπουδές της στα Ανώτερα Θεωρητικά, στο τμήμα του Ειδικού Αρμονίας (τάξη Άλκη Τερτσέτη). Παράλληλα με τις μουσικές της σπουδές, ασχολείται με το κλασικό μπαλέτο από μικρή ηλικία και το 2009, ως μέλος της καλλιτεχνικής – χορευτικής ομάδας «ΚΥΚΛΑΔΕΣ», χόρεψε στο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού στο Tianjin της Κίνας αντιπροσωπεύοντας την Ελλάδα. Είναι Αριστούχος Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΝΕΦΕΛΗ ΚΩΤΣΕΛΗ:

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989. Η ενασχόληση της με την μουσική ξεκίνησε σε ηλικία 5 ετών μελετώντας πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου με την κα Κατερίνα Παπαδημητρίου, αρχικά, και στην συνέχεια με την κα Μαρία Κανατσούλη- Παπαδιαμάντη.  Τον Ιανουάριο του 2013 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο πιάνο λαμβάνοντας Δίπλωμα με βαθμό Άριστα.  Παράλληλα, σπουδάζει κλασικό τραγούδι στην τάξη της κας Μαρίας Θωμά, όπου και προετοιμάζεται για το δίπλωμα κλασσικού τραγουδιού.  Επιπλέον, σπουδάζει Ανώτερα Θεωρητικά, για το Πτυχίο Αρμονίας με τον κο Άλκη Τερτσέτη.  Είναι μέλος της μεικτής χορωδίας «ΑΣΠΑΣΙΑ ΚΑΝΑΤΣΟΥΛΗ», του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου, όπου τον Φεβρουάριο του 2010 ερμήνευσαν έργα μεγάλων κλασικών συνθετών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με την France Clidat και Chantal Stigliani, καθώς και σεμινάρια μορφολογικής ανάλυσης με την Μαρία Σουρτζή.  Έχει λάβει μέρος ατομικά ή ομαδικά με το πιάνο και το τραγούδι σε πολυάριθμες συναυλίες του Ωδείου.  Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το εορτασμό των 70 χρόνων λειτουργίας του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου, στις 16 Μαρτίου 2012, με την τάξη μονωδίας, παρουσίασε έργα κλασσικών συνθετών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 22 Απριλίου 2012 ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ορφέα στην ομώνυμη όπερα του Gluck «Ορφέας και Ευρυδίκη», στο θέατρο του A.C.S., και στις 4 Μαΐου 2012 έδωσε ρεσιτάλ πιάνου με έργα Mendelssohn και Bach στην αίθουσα συναυλιών της Μεγάλης Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Είναι φοιτήτρια του τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επόμενες Προγραμματισμένες Συναυλίες του Κύκλου:

29.3     Εθνικό Ωδείο Πολυγώνου

5.4       Ωδείο Kodaly

12.4     Παναρμόνιο Ωδείο

19.4     Εθνικό Ωδείο Παλαιού Φαλήρου

17.5     Εθνικό Ωδείο Βριλησσίων

24.5     Ωδείο Κέντρο Τεχνών Ακρόπολης

31.5     Εθνικό Ωδείο Κεντρικό

7.6       Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου