Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

My Love Soon: Μια νέα εικαστική ενέργεια φιλοξενείται στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

My Love Soon: Μια νέα εικαστική ενέργεια φιλοξενείται στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Ένα βίντεο έργο σύγχρονης τέχνης (video art) έρχεται να καλωσορίσει τους επιβάτες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου της Αθήνας από 27 Φεβρουαρίου έως και 25 Ιουνίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΔΑΑ με το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα. Η εικονογραφία που παρουσιάζει η προβολή My Love Soon, έργο του Ελβετού καλλιτέχνη Yves Ackermann, αποτελεί ένα είδος ζωγραφικής με αναφορές στο συμβολισμό και στο ρεαλισμό. Η «έκρηξη των λουλουδιών» σε υπερβολικά αργή κίνηση εξάπτει τη φαντασία του θεατή και διαμεσολαβεί ως ένα ξέσπασμα συναισθημάτων. Καθώς ο χρόνος εξελίσσεται, τα χρωματιστά «θραύσματα λουλουδιών» και η σκόνη τους μετατρέπονται σε ρυθμικές συνθέσεις.

 

Yves Ackermann

 

Ο Ackermann προσπαθεί να επικεντρωθεί στη δημιουργία ιδιαίτερων στιγμών και να δώσει έτσι έμφαση στη σημασία της έννοιας του χρόνου. Το ομότιτλο τραγούδι My Love Soon που συνοδεύει το βίντεο, ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά το 2000 από τον Ελβετό συνθέτη Balduin. Η ιδιαίτερη αυτή εικαστική ενέργεια έχει ως στόχο να προσφέρει μια ξεχωριστή οπτική και ακουστική εμπειρία στο χώρο του αεροδρομίου. Η προβολή παρουσιάζεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο «Τέχνη & Πολιτισμός», στο επίπεδο αφίξεων (είσοδος 1) και είναι προσβάσιμη για όλους τους επιβάτες και επισκέπτες του αεροδρομίου, καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Ο Yves Ackermann γεννήθηκε στη Βασιλεία (Ελβετία) το 1979. Ζει και εργάζεται στο Παρίσι και τη Βέρνη. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ βίντεο και κινηματογράφου σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα του απονεμήθηκε το βραβείο Dimension 3 Festival (Παρίσι, Γαλλία).

Σχετικές ειδήσεις
Έμπνευση: Ρωσική Πρωτοπορία. Εργαστήριο νέων καλλιτεχνών στο ΚΜΣΤ
07.11.2016 17:09
Πώς μια συλλογή μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης για νέους καλλιτέχνες; Πώς καλλιτέχνες επικοινωνούν μεταξύ τους, ακόμη και αν μεσολαβούν πολλές δεκαετίες; Πώς ορίζεται η έμπνευση και πώς φιλοξενείται και μετουσιώνεται σε έργο τέχνης στη….σοφίτα ενός μουσείου; Αυτό το άκρως δημιουργικό πλαίσιο έρχεται να αναδείξει η νέα έκθεση στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο «Έμπνευση: Ρωσική Πρωτοπορία. Εργαστήριο νέων καλλιτεχνών στο ΚΜΣΤ», στη Μονή Λαζαριστών, από τις 9 Νοεμβρίου 2016 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2017.
Η Τυπογραφία ως καλλιτεχνική πράξη: Συμμετοχή του ΚΜΣΤ στη 29η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Μόσχα
02.09.2016 11:51
Μέχρι και το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου έχουν την ευκαιρία οι φίλοι του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης να επισκεφθούν την έκθεση «Η Τυπογραφία ως καλλιτεχνική πράξη», που φιλοξενείται από τις αρχές Απριλίου στη Μονή Λαζαριστών, έχοντας επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια από τις τελευταίες ξεναγήσεις που πραγματοποιούνται κάθε μέρα, στις 12:00 και στις 15:00. (μέρες & ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τρίτη-Σάββατο 10:00-18:00)
Ο Γιώργος Δρίβας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 57η Διεθνή Έκθεση Τέχνης της Μπιενάλε Βενετίας
26.08.2016 17:12
Ο καλλιτέχνης Γιώργος Δρίβας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 57η Διεθνή Έκθεση Τέχνης της Μπιενάλε Βενετίας (13 Μαΐου- 26 Νοεμβρίου 2017) με την εικαστική εγκατάσταση «Εργαστήριο Διλημμάτων» σε επιμέλεια του Ορέστη Ανδρεαδάκη. Την ευθύνη για την υλοποίηση της ελληνικής συμμετοχής θα έχει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με την ιδιότητα του Επιτρόπου της εθνικής εκπροσώπησης.
Στο Νησί…: Έκθεση του Παύλου Σάμιου στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης της Λήμνου
25.07.2016 12:37
Μια ιδιαίτερη, σειρά έργων που έχουν για θέμα τους τη θάλασσα, παρουσιάζει ο Παύλος Σάμιος στην πρώτη έκθεση του που φιλοξενείται στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης στη Λήμνο, κάτω από τον τίτλο «Στο Νησί…».
Αλέκος Λεβίδης. Μνήμη Παλμύρας: εικαστική εγκατάσταση στο Μουσείο Μπενάκη
14.06.2016 14:26
Την Τρίτη 14 Ιουνίου στις 12:00 - 14:00 εγκαινιάζεται στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη (Κουμπάρη 1), η εικαστική εγκατάσταση του γνωστού καλλιτέχνη Αλέκου Λεβίδη με τίτλο «Αλέκος Λεβίδης. Μνήμη Παλμύρας». Η εγκατάσταση θα φιλοξενείται στην αίθουσα των ρωμαϊκών γλυπτών του Μουσείου και θα παραμείνει εκεί έως τις 28 Αυγούστου 2016.