Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

My Love Soon: Μια νέα εικαστική ενέργεια φιλοξενείται στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

My Love Soon: Μια νέα εικαστική ενέργεια φιλοξενείται στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Ένα βίντεο έργο σύγχρονης τέχνης (video art) έρχεται να καλωσορίσει τους επιβάτες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου της Αθήνας από 27 Φεβρουαρίου έως και 25 Ιουνίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΔΑΑ με το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα. Η εικονογραφία που παρουσιάζει η προβολή My Love Soon, έργο του Ελβετού καλλιτέχνη Yves Ackermann, αποτελεί ένα είδος ζωγραφικής με αναφορές στο συμβολισμό και στο ρεαλισμό. Η «έκρηξη των λουλουδιών» σε υπερβολικά αργή κίνηση εξάπτει τη φαντασία του θεατή και διαμεσολαβεί ως ένα ξέσπασμα συναισθημάτων. Καθώς ο χρόνος εξελίσσεται, τα χρωματιστά «θραύσματα λουλουδιών» και η σκόνη τους μετατρέπονται σε ρυθμικές συνθέσεις.

 

Yves Ackermann

 

Ο Ackermann προσπαθεί να επικεντρωθεί στη δημιουργία ιδιαίτερων στιγμών και να δώσει έτσι έμφαση στη σημασία της έννοιας του χρόνου. Το ομότιτλο τραγούδι My Love Soon που συνοδεύει το βίντεο, ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά το 2000 από τον Ελβετό συνθέτη Balduin. Η ιδιαίτερη αυτή εικαστική ενέργεια έχει ως στόχο να προσφέρει μια ξεχωριστή οπτική και ακουστική εμπειρία στο χώρο του αεροδρομίου. Η προβολή παρουσιάζεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο «Τέχνη & Πολιτισμός», στο επίπεδο αφίξεων (είσοδος 1) και είναι προσβάσιμη για όλους τους επιβάτες και επισκέπτες του αεροδρομίου, καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Ο Yves Ackermann γεννήθηκε στη Βασιλεία (Ελβετία) το 1979. Ζει και εργάζεται στο Παρίσι και τη Βέρνη. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ βίντεο και κινηματογράφου σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα του απονεμήθηκε το βραβείο Dimension 3 Festival (Παρίσι, Γαλλία).

Σχετικές ειδήσεις
Η Τυπογραφία ως καλλιτεχνική πράξη: Συμμετοχή του ΚΜΣΤ στη 29η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Μόσχα
02.09.2016 11:51
Μέχρι και το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου έχουν την ευκαιρία οι φίλοι του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης να επισκεφθούν την έκθεση «Η Τυπογραφία ως καλλιτεχνική πράξη», που φιλοξενείται από τις αρχές Απριλίου στη Μονή Λαζαριστών, έχοντας επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια από τις τελευταίες ξεναγήσεις που πραγματοποιούνται κάθε μέρα, στις 12:00 και στις 15:00. (μέρες & ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τρίτη-Σάββατο 10:00-18:00)
Ο Γιώργος Δρίβας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 57η Διεθνή Έκθεση Τέχνης της Μπιενάλε Βενετίας
26.08.2016 17:12
Ο καλλιτέχνης Γιώργος Δρίβας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 57η Διεθνή Έκθεση Τέχνης της Μπιενάλε Βενετίας (13 Μαΐου- 26 Νοεμβρίου 2017) με την εικαστική εγκατάσταση «Εργαστήριο Διλημμάτων» σε επιμέλεια του Ορέστη Ανδρεαδάκη. Την ευθύνη για την υλοποίηση της ελληνικής συμμετοχής θα έχει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με την ιδιότητα του Επιτρόπου της εθνικής εκπροσώπησης.
Αλέκος Λεβίδης. Μνήμη Παλμύρας: εικαστική εγκατάσταση στο Μουσείο Μπενάκη
14.06.2016 14:26
Την Τρίτη 14 Ιουνίου στις 12:00 - 14:00 εγκαινιάζεται στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη (Κουμπάρη 1), η εικαστική εγκατάσταση του γνωστού καλλιτέχνη Αλέκου Λεβίδη με τίτλο «Αλέκος Λεβίδης. Μνήμη Παλμύρας». Η εγκατάσταση θα φιλοξενείται στην αίθουσα των ρωμαϊκών γλυπτών του Μουσείου και θα παραμείνει εκεί έως τις 28 Αυγούστου 2016.
Πέρα από την κοινή λογική: έκθεση με έργα ρωσικής πρωτοπορίας στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
15.01.2016 12:45
Η έκθεση «Πέρα από την κοινή λογική. Έργα ρωσικής πρωτοπορίας από τη συλλογή Κωστάκη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης» φιλοξενείται στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο φορέων.
The Sheltering Sky - Στο Καταφύγιο του Ουρανού: έκθεση ελληνικού κοσμήματος στο Αεροδρόμιο
14.01.2016 12:12
Το εξαιρετικό έργο Ελλήνων σχεδιαστών κοσμημάτων θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι επιβάτες και οι επισκέπτες του αεροδρομίου, μέσα από τη νέα έκθεση, με τίτλο «THE SHELTERING SKY» - "Στο Καταφύγιο του Ουρανού", σε συνεργασία με την πλατφόρμα A JEWEL MADE IN GREECE.