Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος στην Royal Opera House του Λονδίνου για τους σκοπούς του Life Action Trust

Ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος στην Royal Opera House του Λονδίνου για τους σκοπούς του Life Action Trust

Ο ταλαντούχος  συνθέτης και πιανίστας Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, θα εμφανιστεί τη Δευτέρα…

11 Μαρτίου στην Royal Opera House του Λονδίνου για τις ανάγκες του Life Action Trust, παρουσιάζοντας ένα ρεσιτάλ σόλο πιάνου.


Ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος κατάφερε να διακριθεί σε νεαρή ηλικία και, ενώ είναι μόλις 29 χρονών, μετράει ήδη 10 χρόνια πορείας με συνεργασίες με σημαντικούς εκπροσώπους του ελληνικού τραγουδιού. Ανάμεσα σε άλλους έχει γράψει μουσική για ερμηνευτές όπως η Άλκηστις Πρωτοψάλτη , η Χάρις Αλεξίου, η Τάνια Τσανακλίδου, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Γιάννης Πάριος. Το 2004 συνέθεσε το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. 


Ο Γιάννης συνθέτει, ενορχηστρώνει και εκτελεί σύγχρονη ορχηστρική μουσική ενώ όλα  τα μουσικά του θέματα διακρίνονται για τον χαρακτήρα, την ευαισθησία, τον δυναμισμό και την συγκίνηση. ‘’Η μουσική είναι η γλώσσα με την οποία μπορείς να επικοινωνήσεις σε βάθος με αλήθεια, αμεσότητα και συναίσθημα με κάθε ανθρώπινο πλάσμα, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής, γλώσσας ακόμα και θρησκείας.’’


Ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος θα βρεθεί στο Λονδίνο για να συμμετάσχει σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιεί το Life Action Trust για την ενίσχυση των σκοπών του. Ο ανθρωπιστικός αυτός Οργανισμός ιδρύθηκε το 1993 με σκοπό την παροχή υποτροφιών σε ταλαντούχους νέους καλλιτέχνες ,  μουσικούς, χορευτές και ηθοποιούς από όλο τον κόσμο, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες τους. Ο Οργανισμός αντιμετωπίζει ισότιμα όλους τους πολίτες χωρίς να λαμβάνει υπόψη την καταγωγή τους, το χρώμα, τη θρησκεία ή τη φυλή.


Την βραδιά αυτή ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος θα παρουσιάσει μία ώρα με δικές του συνθέσεις αλλά και αγαπημένα του μουσικά θέματα. Ο γνωστός Έλληνας performer Τάκης Ζαχαράτος θα κάνει μία ειδική συμμετοχή στην εκδήλωση αυτή.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Γιάννης Μαρκόπουλος για μία μεγάλη συναυλία στο Βεάκειο
31.08.2016 15:25
Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 21:00, στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, ο μεγάλος μας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος θα πραγματοποιήσει σημαίνουσα συναυλία.
Ο Γιάννης Σπανός για την πανσέληνο του Αυγούστου στο Χάραμα
12.08.2016 13:43
Ο Γιάννης Σπανός, ο κορυφαίος συνθέτης του «Νέου Κύματος», μας ταξιδεύει την Πέμπτη 18 Αυγούστου στο θερινό Χάραμα στις αξέχαστες επιτυχίες του, με συντροφιά το πιάνο του και το φώς της Αυγουστιάτικής πανσέληνου.
Life is now από τον Μιχάλη Δέλτα στην Πειραιώς 260
24.06.2016 15:44
Ο γνωστός συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής Μιχάλης Δέλτα παρουσιάζει στην Πειραιώς 260 το Life is now, ένα σάουντρακ που αντικατοπτρίζει τη σχέση του με το αστικό τοπίο.
Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος στο θέατρο Λιθογραφείον
30.05.2016 12:13
Ο ταλαντούχος πιανίστας και συνθέτης Ανδρέας Κατερινόπουλος συνεργάζεται με μουσικούς της Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου Πατρών και παρουσιάζει στα πλαίσια της πειραματικής πλατφόρμας maydayz ένα ατμοσφαιρικό μουσικό πρόγραμμα στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Λιθογραφείον στην Πάτρα, σε μία και μοναδική συναυλία την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στις 21:30.
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Γιάννης Ζουγανέλης live στο Θέατρο Πέτρας
11.05.2016 10:09
“Άντε να λύσουμε να ξεκινήσουμε και τους βαρέθηκα δεν τους μπορώ.” Μ’ αυτό το ρεφρέν θα ξεκινήσουν την παράσταση τους ο Βασίλης και ο Γιάννης την Τετάρτη 8 Ιουνίου στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, θέλοντας να μας δώσουν το δικό τους μήνυμα... «ΑΝΤΕ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ...».