Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Έναστρον το βιβλίο της Τέσυ Μπάιλα, με τίτλο «Το πορτρέτο της …

σιωπής».

“Ψιχάλιζε τρυφερά. Η κορυφή του Άθω αχνοφαινόταν μέσα στην ομίχλη. Ένας αράγιστος καθρέφτης η θάλασσα δεχόταν γαλήνια στους κόλπους της την ψιλή βροχή. Το Άξιον Εστί, το γέρικο πλοιάριο, που χρόνια τώρα ενώνει τη μοναστική πολιτεία με τον αληθινό κόσμο, σε λίγα λεπτά θα έπιανε τη Δάφνη, το μικρό λιμανάκι του Άθω, κι ο ήχος της πλώρης που σκίζει τα νερά ήταν ο μόνος που τάραζε την ερημιά του χρόνου…”

 
Ένα βιβλίο που σε περιβάλλει με μια έντονη νοσταλγία: αυτή τη νοσταλγία που σου απομένει στο τέλος ενός ονείρου ή μετά από μια καταβύθιση μέσα στην καρδιά και στην ψυχή! Διαβάστε το επειγόντως! (Ζιλμπέρ Σινουέ)

Η Τέσυ Μπάιλα κατάγεται από τις Κυκλάδες αλλά γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Ιστορία Ελληνικού Πολιτισμού και Μετάφραση Λογοτεχνίας. Ασχολείται με τη φωτογραφία και ατομικές της εκθέσεις έχουν φιλοξενηθεί στο πανεπιστήμιο Gakugei της Ιαπωνία και στην Αθήνα. Είναι συντάκτρια του λογοτεχνικού περιοδικού Κλεψύδρα. Παράλληλα δημοσιεύει δοκίμια σε εφημερίδες και περιοδικά. Το πορτρέτο της σιωπής είναι το πρώτο της μυθιστόρημα. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από τις εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία το 2009. Κυκλοφορούν επίσης Το παραμύθι της Βροχής από τις εκδόσεις Δοκιμάκη ενώ το τρίτο της μυθιστόρημα κυκλοφορεί τον Ιούνιο του 2013 από τις εκδόσεις Ψυχογιός με τίτλο Το μυστικό ήταν η Ζάχαρη.

Επικοινωνία με τη συγγραφέα στο: http://tbailavaila.blogspot.com