Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Μια ποιητική βραδιά στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Μια ποιητική βραδιά στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και οι Εκδόσεις Άγρα με αφορμή την επικείμενη έκδοση του βιβλίου

«Ανθολογία Σύγχρονης Γαλλικής Ποίησης» σας προσκαλούν στην εκδήλωση με τους ποιητές Olivier BARBABRANT, Philippe BECK, Michel DEGUY, Martin RUEFF, Ryoko SEKIGUCHI και πολλούς Έλληνες ποιητές
Η εκδήλωση που έχει θέμα: "Η ποιητική ανθολογία: μια πρόκληση για τον εκδότη, τον δημιουργό, τον αναγνώστη" θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013 στο Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών (Σίνα 31, Αθήνα).
 


18.30' ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
 
21.00' ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

με αναγνώσεις από τους ποιητές και από τους ηθοποιούς ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ και Αγλαΐα ΠΑΠΠΑ
 


Ταυτόχρονη μετάφραση | Είσοδος ελεύθερη
 


30 σύγχρονοι Γάλλοι ποιητές
 
ανθολογούνται σε μια δίγλωσση έκδοση.
 
Η μεγάλη γαλλική ποιητική παράδοση
 
στις σύγχρονες εκδοχες της.
 
Πολλοί από τους ποιητές συμβάλλουν στην ανθολογία
 
με ανέκδοτα ελληνόθεμα ποιήματά τους
 
 

Σχετικές ειδήσεις
 Η Θεματική Λέσχη Ανάγνωσης ξεκινά στο Γαλλικό Ινστιτούτο
02.02.2017 17:22
Η θεματική λέσχη ανάγνωσης είναι μια από τις καινούργιες εκδηλώσεις στο πρόγραμμα του Γαλλικού Ινστιτούτου για το 2017. Η πρώτη συνάντηση της λέσχης θα έχει θέμα τον έρωτα και θα γίνει στις 14 Φεβρουαρίου - ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου - στις 19.30 στο καφέ του Γαλλικού Ινστιτούτου.
Κική Δημουλά και Anise Koltz, δύο μεγάλες φωνές της ευρωπαϊκής ποίησης στο Γαλλικό Ινστιτούτο
26.10.2016 10:43
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, στο πλαίσιο του κύκλου «Λέξεις επί σκηνής» μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε την ποιήτρια του Λουξεμβούργου Anise Koltz, με την ευκαιρία της κυκλοφορίας ενός νέου τόμου της σειράς Ποίηση του εκδοτικού οίκου Gallimard (Somnambule du jour) όπου παρουσιάζεται επιλογή ποιημάτων της. Η Anise Koltz έρχεται να μοιραστεί το υψηλό της όραμα για την αποστολή της λογοτεχνίας με την ποιήτρια Κική Δημουλά, μια εξέχουσα φυσιογνωμία της σύγχρονης ελληνικής ποίησης.
Ο Caryl Ferey στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
19.10.2016 14:28
Κάθε δύο μήνες το Γαλλικό Ινστιτούτο μας προτείνει να συναντήσουμε το «αλλού» στον χώρο και τον χρόνο της σύγχρονης λογοτεχνίας, ταξίδια και οράματα μακρινά, μέσα από συγγραφείς που έγραψαν στη γαλλική γλώσσα αλλά προέρχονται από διάφορους ορίζοντες. Ξεκινάμε λοιπόν για την Πράγα το 1942, την Αγία Πετρούπολη, τη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο, τα χαμένα βασίλεια των Ινδιάνων Μαπούτσε και των φυλών Ζουλού...
Andreï Makine - Ένας άντρας χωρίς συμβιβασμούς: Λογοτεχνική συνάντηση στο Γαλλικό Ινστιτούτο
02.06.2016 12:32
Το Γαλλικό Ινστιτούτο μας προσκαλεί σε μία λογοτεχνική συνάντηση με την Marie - Christine Vandoorne, αφιερωμένη στα βιβλία του Andrei Makine, στο πλαίσιο του Κύκλου «Η λογοτεχνία πέρα μακριά».
Ο Henri Dutilleux και η ποίηση στο Γαλλικό Ινστιτούτο
08.03.2016 15:33
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών στο πλαίσιο του κύκλου «Λέξεις επί Σκηνής» μας προσκαλεί σε μία παρουσίαση του συνθέτη H. Dutilleux.