Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Μια ποιητική βραδιά στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Μια ποιητική βραδιά στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και οι Εκδόσεις Άγρα με αφορμή την επικείμενη έκδοση του βιβλίου

«Ανθολογία Σύγχρονης Γαλλικής Ποίησης» σας προσκαλούν στην εκδήλωση με τους ποιητές Olivier BARBABRANT, Philippe BECK, Michel DEGUY, Martin RUEFF, Ryoko SEKIGUCHI και πολλούς Έλληνες ποιητές
Η εκδήλωση που έχει θέμα: "Η ποιητική ανθολογία: μια πρόκληση για τον εκδότη, τον δημιουργό, τον αναγνώστη" θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013 στο Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών (Σίνα 31, Αθήνα).
 


18.30' ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
 
21.00' ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

με αναγνώσεις από τους ποιητές και από τους ηθοποιούς ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ και Αγλαΐα ΠΑΠΠΑ
 


Ταυτόχρονη μετάφραση | Είσοδος ελεύθερη
 


30 σύγχρονοι Γάλλοι ποιητές
 
ανθολογούνται σε μια δίγλωσση έκδοση.
 
Η μεγάλη γαλλική ποιητική παράδοση
 
στις σύγχρονες εκδοχες της.
 
Πολλοί από τους ποιητές συμβάλλουν στην ανθολογία
 
με ανέκδοτα ελληνόθεμα ποιήματά τους
 
 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Caryl Ferey στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
19.10.2016 14:28
Κάθε δύο μήνες το Γαλλικό Ινστιτούτο μας προτείνει να συναντήσουμε το «αλλού» στον χώρο και τον χρόνο της σύγχρονης λογοτεχνίας, ταξίδια και οράματα μακρινά, μέσα από συγγραφείς που έγραψαν στη γαλλική γλώσσα αλλά προέρχονται από διάφορους ορίζοντες. Ξεκινάμε λοιπόν για την Πράγα το 1942, την Αγία Πετρούπολη, τη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο, τα χαμένα βασίλεια των Ινδιάνων Μαπούτσε και των φυλών Ζουλού...
Ο Henri Dutilleux και η ποίηση στο Γαλλικό Ινστιτούτο
08.03.2016 15:33
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών στο πλαίσιο του κύκλου «Λέξεις επί Σκηνής» μας προσκαλεί σε μία παρουσίαση του συνθέτη H. Dutilleux.
Λέξεις επί σκηνής: Βραδιά με τον Salah Stétié στο Γαλλικό Ινστιτούτο
24.02.2016 16:10
Το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος μας προσκαλεί σε μία βραδιά με τον Salah Stétié, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Λέξεις επί σκηνής και της Γιορτής της Γαλλοφωνίας.
Λέξεις επί σκηνής: Βραδιά Jean Genet στο Γαλλικό Ινστιτούτο
29.01.2016 11:35
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος εγκαινιάζει το νέο κύκλο του «Λέξεις επί σκηνής» με μία λογοτεχνική βραδιά αφιερωμένη στον Jean Genet, την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016, με την ευκαιρία της έκδοσης των βιβλίων του συγγραφέα από τις εκδόσεις Άγρα.
Λέξεις επί Σκηνής: Ένα καινούργιο καλλιτεχνικό ραντεβού στο Γαλλικό Ινστιτούτο
28.01.2016 16:31
«Λέξεις επί σκηνής»: ένας από τους νέους κύκλους που εγκαινιάζει το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και προσκαλεί το κοινό να ανακαλύψει τις διάφορες μορφές που μπορεί να πάρει η γαλλική λογοτεχνία (ποίηση, πεζογραφία, μυθιστόρημα, θέατρο) σε σχέση με άλλες καλλιτεχνικές εκφράσεις (μουσική, κινηματογράφος, φωτογραφία, χορός, πολυμέσα). Μη χάσετε αυτά τα ραντεβού!