Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Στο Λαβύρινθο, του Τάσου Ρούσσου στο θέατρο Άλμα

Στο Λαβύρινθο, του Τάσου Ρούσσου στο θέατρο Άλμα

Το θέατρο Άλμα παρουσιάζει την παράσταση «Στο Λαβύρινθο», ένα έργο του Τάσου Ρούσσου …

από το Σάββατο 9 Μαρτίου και για 10 μόνο παραστάσεις.

 

Δυο άνδρες αντιμέτωποι με την ουσία της ζωής τους. Στόχοι χαμένοι και κερδισμένοι, ο ρόλος του έρωτα, της αλήθειας, της δημιουργίας. Και μαζί τους μια γυναίκα αινιγματική που εκφράζει  όνειρα, πόθους, σκοπούς. Σε ένα παράξενο μπεκετικό τοπίο οι δυο άνδρες παλεύουν να βρουν άκρη στα προβλήματα της ανθρώπινης σκέψης. Η γυναίκα παρουσιάζεται μπροστά τους αλλάζοντας συνεχώς μορφές άλλοτε προωθώντας τη συζήτησή τους και άλλοτε οδηγώντας τους σε αδιέξοδα. Γίνεται όραμα, γίνεται η γυναίκα του Ηρακλή, γίνεται παγώνι. Στο τέλος της παράστασης οι άνδρες θα βρουν το μίτο της Αριάδνης που θα τους βγάλει στηνάκρη του λαβύρινθου. Ήταν τελικά αυτό που ζητούσαν; Μήπως το νέο τοπίο στο οποίο εκείνη τους οδήγησε είναι ακόμη πιο περίεργο; Μήπως ξαναγυρίζουν όλα στην αρχή;


Η πρώτη φορά που ανεβαίνει στη σκηνή το έργο του Τάσου Ρούσσου από την ομάδα «Υστερόγραφο».
Η παράσταση αντλεί υλικό από το παράλογο αλλά και το τσίρκο . Οι άνδρες ισορροπούν ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, ανάμεσα στο παιδικό παιχνίδι και τη σκληρή πραγματικότητα. Και κάπου στο τέλος ο Μινώταυρος παραμονεύει.

 

Συντελεστές:


Σκηνοθεσία: Γιώργος Γιανναράκος
Σκηνική εγκατάσταση: Ιβάν Παπαδόπουλος
Μουσική: Κώστας Μαντζώρος
Φωτισμοί: Αργύρης Θέος
Κοστούμια: Μαρία Λάφη - Νάσια Σπανού
Κίνηση: Δήμος Αμπράζης
Φωτογραφίες: Ζαφείρω Βλάχου
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέφανος Μονδέλος
Παίζουν οι ηθοποιοί: Σπύρος Ζουπάνος, Θοδωρής Τσουανάτος, Σεραφίνα Σιδέρη

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για ένα μεταμεσονύχτιο
05.12.2016 10:53
Το «Μάθημα» του Ιονέσκο, που γράφτηκε στη γαλλική γλώσσα το 1951, ανεβαίνει με τον τίτλο ‘‘Μα.θυμα’’ σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Δανάης Ρούσσου με τους Νίκο Παντελίδη και Δανάη Ρούσσου στους κεντρικούς ρόλους, στο Θέατρο OLVIO.
Μα.θυμα, σε σκηνοθεσία Δανάης Ρούσσου στο Θέατρο Olvio
10.10.2016 10:42
Το «Μάθημα» του Ιονέσκο, που γράφτηκε στη γαλλική γλώσσα το 1951, ανεβαίνει με τον τίτλο ‘‘Μα.θυμα’’ σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Δανάης Ρούσσου με τους Νίκο Παντελίδη και Δανάη Ρούσσου στους κεντρικούς ρόλους, στο Θέατρο OLVIO, από 10 Οκτωβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 7:30 μ.μ.
Σαιξπηρ Express από την ομάδα +αίσθημα στο θέατρο Άλμα
30.06.2016 14:00
Η Συναισθηματική Διαλεκτική και ο Στέλιος Καλαθάς σας προσκαλούν στην παράσταση της θεατρικής ομάδας +αίσθημα με τίτλο «Σαιξπηρ Express» στο θέατρο Άλμα στις 1, 2 & 3 Ιουλίου 2016 και ώρα 21.00.
Επιτρέποντες: Η κωμωδία του Μενάνδρου από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων σε περιοδεία
30.06.2016 10:54
Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ετοιμάζεται και φέτος για την μεγάλη θερινή του περιοδεία και ανεβάζει ένα έργο ανάλαφρο, με πολλά κωμικά στοιχεία και παρεξηγήσεις: την κωμωδία του σπουδαίου αρχαίου ποιητή Μενάνδρου «Επιτρέποντες», σε μετάφραση Τάσου Ρούσσου, σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη, μουσική Στάθη Δρογώση.
Μα.θυμα, μία παράσταση βασισμένη στο ‘Μάθημα’ του Ιονέσκο στο Θέατρο Olvio
09.05.2016 13:56
Το "Μάθημα" του Ιονέσκο, που γράφτηκε στη γαλλική γλώσσα το 1950, ανεβαίνει με τον τίτλο "Μα.θυμα" για εννέα παραστάσεις, 22-23-24, 29-30-31 Μαΐου και 5-6-7 Ιουνίου στο Θέατρο Olvio με τους Νίκο Παντελίδη και Δανάη Ρούσσου στους κεντρικούς ρόλους. Την σκηνοθεσία υπογράφει η Δανάη Ρούσσου.