Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

8ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

8ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας (8th Athens ANIMFEST) ετοιμάζεται να υποδεχτεί,…

… από 7 έως 13 Μαρτίου 2013, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 167 ταινίες animation μικρού μήκους από την Ελλάδα και άλλες 33 χώρες, που θα διαγωνιστούν και θα προσφέρουν υψηλού επιπέδου αισθητικές συγκινήσεις στους λάτρεις των ταινιών animation.


Το εκτεταμένο αφιέρωμα στα γαλλικά κινούμενα σχέδια, με 64 ταινίες, που θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας, θα ξεδιπλώσει ένα ποικιλόμορφο πανόραμα σχεδίων, χρωμάτων, μουσικών και ιστοριών για κάθε γούστο.


Οι 19 ταινίες animation μικρού μήκους του Πολωνικού Studio SE-MA-FOR, αποτελεί ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς, καθώς οι ταινίες της συγκεκριμένης εταιρίας παραγωγής έχουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της λεγόμενης πολωνικής Σχολής. Το αφιέρωμα γίνεται με τη συνεργασία της Πολωνικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Υπό τον τίτλο «Animation των Γειτόνων» θα προβληθούν 9 μοναδικές ταινίες από Ευρωπαϊκές χώρες όπως: Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Εσθονία, Πολωνία, Λιθουανία.


Τέλος, οι προβολές θα ολοκληρωθούν με ένα μικρό αφιέρωμα 4 ταινιών του πολωνικής καταγωγής, πρωτοπόρου Ρώσου δημιουργού Βλαντισλάβ Στάρεβιτς (Wladyslaw Starewicz) με σύγχρονη μουσική επένδυση από τον Brooding Side Of Madness (Etched Traumas, GR)*.


Κατά τη διάρκεια του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Animation της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκπαιδευτικές δραστηριότητες:
- Διάλεξη του Rony OREN, animator και καθηγητή στη Σχολή Καλών Τεχνών της Ιερουσαλήμ (Bezalel Academy of Fine Arts & Design). H διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στον ΑΚΤΟ (7.3.2013).
- Masterclass του προαναφερθέντος καλλιτέχνη στο Μεταπτυχιακό «Νέες Τεχνολογίες και Εκπαίδευση» του ΤΕΑΠΗ, Πανεπιστήμιου Αθήνας (8.3.2013).
- Ημερίδα με θέμα: Οπτικοακουστικό και Εκπαίδευση. Στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (9.3.2013).


Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας, σε αριθμούς:
- 84 Ταινίες animation μικρού μήκους (Διαγωνιστικό Τμήμα)
- 55 Σπουδαστικές ταινίες animation (Διαγωνιστικό Τμήμα)
- 24 Ελληνικές ταινίες (Διαγωνιστικό Τμήμα)
- 64 Γαλλικές ταινίες (Αφιέρωμα)
- 19 Πολωνικές ταινίες της SE-MA-FOR (Aφιέρωμα)
- 9 Κεντροευρωπαϊκές ταινίες (Αφιέρωμα)
- 4 Ταινίες του Wladyslaw Starewicz
- 33 Xώρες: ΗΠΑ, Ισπανία, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Εκουαδόρ, Ιταλία, Μεξικό, Ολλανδία, Γερμανία, Ισραήλ, Γαλλία, Ταϊβάν, Ρωσία, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Βέλγιο, Καναδάς, Ελβετία, Τουρκία, Αυστρία, Εσθονία, Ιρλανδία, Καζαχστάν, Βραζιλία, Τσεχία, Νορβηγία, Φιλανδία, Κορέα, Βουλγαρία, Ιράν, Τυνησία, Δανία, Κροατία.


* Ο BroodingSideOfMadness γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Ενδιαφέρεται για οποιοδήποτε δυστοπικό ηλεκτρακουστικό περιβάλλον και χρησιμοποιεί φυσικούς ήχους καταγεγραμένους στο πεδίο. Ακολουθεί την generative προσέγγιση στην δομή των συνθέσεων του με βάση τα δομικά στοιχεία της μελωδίας αλλά και του θορύβου. Έχει γράψει μουσική για ταινίες μικρού μήκους, εγκαταστάσεις, videoart tapes και χοροθέατρο . Είναι ο ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού μουσικού πολυεθνικού netlabel Etched Traumas.

Σχετικές ειδήσεις
Φεστιβάλ Αγών: 10η Διεθνής Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
07.10.2016 14:34
Φέτος ο ΑΓΩΝΑΣ κλείνει τα 20 του χρόνια. Ελάτε να τα γιορτάσουμε μαζί! Θα προβληθούν 103 ταινίες από 17 χώρες (Ελλάδα, Αυστραλία, Αίγυπτος, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Εσθονία, ΗΠΑ, Ιράν, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Λετονία, Σερβία, Σλοβακία, Τουρκία), στο Διεθνές Διαγωνιστικό και στο Πληροφοριακό Τμήμα του φεστιβάλ με παράλληλες προβολές και στις δύο αίθουσες της Ταινιοθήκης της Ελλάδος. Όλες οι ταινίες προβάλλονται υποτιτλισμένες στα ελληνικά.
Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation για μία ημέρα στη Στέγη
14.09.2016 10:55
Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation + Αγορά, λίγο πριν σαλπάρει για τη μοναδική Σύρο, κάνει μια στάση στην Αθήνα για μια προ-φεστιβαλική εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό.
Sifestival 2016 στη Σίφνο
07.07.2016 11:48
Η Σίφνος μας προσκαλεί στο Sifestival, ένα διαπολιτισμικό φεστιβάλ με ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, animation, συναυλία πιάνου, έκθεση φωτογραφίας, ανάγνωση, από τις 2 έως τις 7 Αυγούστου 2016.
Οι 65 ταινίες που προκρίνονται στο 39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
16.06.2016 17:09
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των ταινιών που θα συμμετάσχουν στο φετινό διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Από τις συνολικά 211 αιτήσεις που τελικά κατατέθηκαν (αριθμός που ξεπερνά κάθε προηγούμενο), επιλέχθηκαν 65 ταινίες που θα διεκδικήσουν τα βραβεία της 39ης διοργάνωσης. Από αυτές οι 8 είναι ντοκιμαντέρ και οι 3 animation.
Το 3o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας ταξιδεύει στην Ταινιοθήκη
20.04.2016 14:14
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, διανύει φέτος, την 3η διοργάνωσή του και ταξιδεύει στην Αθήνα. Από 25 έως 27 Απριλίου 2016, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος μερικά από τα ντοκιμαντέρ του.