Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Dimitris Kalantzis Quintet live στο Gazarte

Dimitris Kalantzis Quintet live στο Gazarte

Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία του “Mano’s”,  A jazz tribute to Manos Hadjidakis, μια νέα τζαζ πρόταση-άποψη…

μουσικής, του Μίκη αυτή τη φορά, με αναφορές στον John Coltrane, από το κουϊντέτο του Δημήτρη Καλαντζή, με τη συμμετοχή της αφρόκρεμας της ελληνικής τζαζ σκηνής, καθώς και της εξαιρετικής Ορχήστρας Πατρών, με την διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

 

Οι μουσικές καταβολές του Μίκη, όπως ο ίδιος λέει, είναι επηρεασμένες από την Βυζαντινή Μουσική , ένα μουσικό είδος στο οποίο κυριαρχούν τρόποι μουσικοί και ισοκράτες, στο περιβάλλον μιας κατανυκτικής ατμόσφαιρας, στοχεία αναγνωρίσιμα στα σημεία αυτά της τζαζ δισκογραφίας, που χαρακτηρίζονται ως modal.

 

Η αναφορά στον John Coltrane είναι σαφής και υπογραμμισμένη. Η μουσική του Coltrane, τροπική, κατανυκτική, υπο-επιβλητική, ίσως θρησκευτική.

 

 

"Τελικά, κανείς δεν ξέρει αν οι προσευχές όλων των ανθρώπων βρίσκουν παραλήπτη, αλλά είναι μάλλον σίγουρο πως συναντιούνται μεταξύ τους."

 

Το ρεπερτόριο της παράστασης καλύπτει  ένα σημαντικό χρονικό διάστημα από τη συνθετική παραγωγή του Μίκη, από τις «Μικρές Κυκλάδες» ως το «Άξιον Εστί» και το soundtrack της τανίας «Ζ» του Κώστα Γαβρά.

 

Δημήτρης  Καλαντζής πιάνο , ενορχηστρώσεις
Τάκης  Πατερέλης σαξόφωνο
Ανδρέας  Πολυζωγόπουλος  τρομπέτα
Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης  τύμπανα
Γιώργος Γεωργιάδης μπάσσο 
Μίλτος Λογιάδης διεύθυνση  ορχήστρας
Γιάννης Αντωνόπουλος ενορχήστρωση  εγχόρδων

 

Συμμετέχουν:


Δημήτρης Παπαδόπουλος τρομπέτα
Διονύσης  Κοκκόλης τρομπέτα
Βαγγέλης Κατσαρέλης τρομπέτα
Γιώργος Ζαρέας τρομπόνι

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Fenia Papadodima και Amorgo quintet live στο Κελάρι Athenaeum
23.12.2016 11:20
Το Κελάρι Athenaeum μας προσκαλεί στις 5 Ιανουαρίου σε ένα εορταστικό live με τη Φένια Παπαδόδημα και το Amorgo quintet.
Οι Next Step Quintet σε ένα αφιέρωμα στους Radiohead στο Gazarte
23.11.2016 16:52
Mε φρέσκο ήχο και πάθος για τη μουσική θεωρούνται από πολλούς ως η πιο "hot jazz μπάντα". Η μουσική τους αντανακλά εμφανώς όλη την γκάμα των αναφορών-επιρροών τους. Το αποτέλεσμα είναι, με γοητευτικό τρόπο, προκλητικό.
Nir Felder Trio live στο Gazarte
19.10.2016 12:31
Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, υποδεχόμαστε το μουσικό αυτό "φαινόμενο" για πρώτη φορά στην Ελλάδα στη σκηνή του GAZARTE!
Dimitris Kalantzis Quartet feat. Dimitris Tsakas live στο Τρένο στο Ρουφ
05.04.2016 13:14
Σταθερή αξία μεταξύ των γνωστών jazzmen της ελληνικής σκηνής, ο Δημήτρης Καλαντζής, από τους πιστούς φίλους του Τρένου στο Ρουφ, μας προσφέρει μία συναρπαστική νύχτα, γεμάτη με τζαζ μελωδίες.
Οι Next Step Quintet live στο Κελάρι ATHENAEUM
15.03.2016 12:36
Οι Next Step Quintet, με φρέσκο ήχο και πάθος για τη μουσική θεωρούνται από πολλούς ως η πιο «hot jazz μπάντα» της ολοένα αναπτυσσόμενης ελληνικής jazz σκηνής. Η μουσική τους αντανακλά εμφανώς όλη τη γκάμα των αναφορών – επιρροών τους. Το αποτέλεσμα είναι, με γοητευτικό τρόπο, προκλητικό.