Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Πειρατεία στον ωκεανό: Συζήτηση με αφορμή την ταινία

Πειρατεία στον ωκεανό: Συζήτηση με αφορμή την ταινία

Με αφορμή την βραβευμένη ταινία του Δανού σκηνοθέτη Tobias Lindholm

… με τίτλο «Πειρατεία στον Ωκεανό», που κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013, η Feelgood και το Free Thinking Zone διοργανώνουν ζωντανή συζήτηση, στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone.


Στη συζήτηση για την ταινία θα συμμετέχουν η αξιότιμη Πρέσβειρα της Βασιλικής Πρεσβείας της Δανίας στην Ελλάδα, κ. Mette Knudsen και η νομική σύμβουλος της εταιρείας Tsakos Shipping, κ. Μαρία Τσάκου. Συντονιστής, θα είναι ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, ενώ ναυτικές οικογένειες με μέλη θύματα πειρατείας θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους με το κοινό.

 

Μέχρι που μπορεί να φτάσει η διαπραγμάτευση για την ανθρώπινη ζωή;
Είναι η ζωή διαπραγματεύσιμη; Ποιά είναι τα όρια της διαπραγμάτευσης;
 Όταν έχεις να διαλέξεις ανάμεσα στη ζωή ενός ή εκατό τι θα έκανες;
Πόσο εύκολα αλλάζουν οι ρόλοι μεταξύ του θύτη και του θύματος;
Είναι η πειρατεία ένα φαινόμενο που αφορά μόνο τον κόσμο της ναυτιλίας;

Σχετικές ειδήσεις
Άλλος δρόμος δεν υπήρχε, του Σταύρου Ψυλλάκη στο Poems ‘n Crimes
07.07.2016 15:12
Την Τέταρτη 13 Ιουλίου 2016, θα γίνει προβολή της ταινίας του Σταύρου Ψυλλάκη «Άλλος δρόμος δεν υπήρχε», στο Art Bar Poems ‘n Crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδης. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη.
Ο Κώστας Γαβράς στο κατάμεστο θέατρο της ΕΜΣ
07.03.2016 10:38
Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Μαρτίου η ανοιχτή συζήτηση του Κώστα Γαβρά με το κοινό, που διοργανώθηκε από το ΚΘΒΕ στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Πέντε Πέμπτες για τον κινηματογράφο με το Ουζερί Τσιτσάνης στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
26.01.2016 14:47
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την Feelgood Entertainment και τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη αφιερώνει από τις 4 Φεβρουαρίου 2016 πέντε Πέμπτες στον κινηματογράφο με αφορμή την ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» σε συμπαραγωγή ΟΤΕ TV.
Πόλεμος και ειρήνη στα Βαλκάνια: Προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση στο Goethe-Institut Athen
30.11.2015 13:48
Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 στο Goethe-Institut Athen, θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ «Πόλεμος και ειρήνη στα Βαλκάνια» του Ανδρέα Αποστολίδη και θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Η κινούμενη εικόνα στην διδασκαλία της ιστορίας».
Στο Λύκο: προβολή ταινίας και συζήτηση στο Circuits and Currents
24.11.2015 16:12
Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, θα γίνει προβολή της ταινίας ΣΤΟ ΛΥΚΟ στο Circuits and Currents και θα ακολουθήσει συζήτηση.