Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Η Yasmin Levy στο Μέγαρο Μουσικής για μία μοναδική συναυλία

Η Yasmin Levy στο Μέγαρο Μουσικής για μία μοναδική συναυλία

Η Yasmin Levy, γνωστή και ως ιέρεια της σεφαραδίτικης μουσικής, επιστρέφει μετά από δύο χρόνια στην Αθήνα

για μία και μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής, στις 20 Απριλίου.

 

Γεννημένη στην Ιερουσαλήμ, η Yasmin Levy, θεωρείται σήμερα μία από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες των Ladino και Σεφαραδίτικων τραγουδιών. Οι έντονες επιρροές της Ισπανικής και Τουρκικής μουσικής έχουν γίνει το χαρακτηριστικό γνώρισμα της ερμηνείας της των Ladino τραγουδιών, οδηγώντας τα σε μία ολοκληρωτικά διαφορετική κατεύθυνση. Έχει ήδη ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ευρώπη, την Τουρκία, το Ισραήλ, αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, παρασύροντας το κοινό σε ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι, σε ένα ξεχωριστό είδος μουσικής, τη σεφαραδίτικη, που μετρά περισσότερα από 500 χρόνια ιστορίας.

 

Η εμφάνισή της προβάλλει μία μοναδική ιδέα, συνενώνοντας δύο κόσμους με μεγάλη σπουδαιότητα για την Yasmin. Γι αυτό το νέο project, η Yasmin παίρνει το πάθος του flamenco, που τόσο πολύ λατρεύει και το ‘συμπληρώνει’ με την συναισθηματική προσέγγιση του κόσμου των προγόνων της, αυτήν της Τούρκικης μουσικής. Κάποια επιπρόσθετα στοιχεία προβάλλονται επίσης -όπως η ερμηνεία στο κλασσικό Περσικό κομμάτι ‘Soghati’/Recuerdo’-  αλλά είναι αυτό το fusion της κιθάρας flamenco, που εξωραΐζεται με τον πλούσιο ήχο των Τουρκικών εγχόρδων, και μικρούς υπαινιγμούς Κουβανέζικου, και όχι μόνο, πιάνου, που θα συνδυαστούν για να δώσουν μία ολοκληρωτικά νέα αίσθηση σε αυτή την εμφάνιση.

 

Αυτή τη φορά, η Yasmin θα ερμηνεύσει κομμάτια από τον πρόσφατο δίσκο της ‘Libertad’, παλιότερα αγαπημένα τραγούδια καθώς και παραδοσιακά κομμάτια της Μεσογείου που αγαπάει ιδιαίτερα.

 

 
Ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε μία μεγάλη ερμηνεύτρια.

Opening Act: Γιάννης Χαρούλης

 

 

* Προσοχή: οι νικητές του διαγωνισμού κερδίζουν από ένα 1 αντίτυπο του άλμπουμ της Yasmin Levy. Δεν είναι διαγωνισμός για προσκλήσεις.

Σχετικές ειδήσεις
Η Φιλαρμονική του Βερολίνου, υπό τον μαέστρο Τουγκάν Σοχίεφ στο Μέγαρο Μουσικής
11.10.2016 12:29
Ενάμιση χρόνο μετά την εμφάνισή της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για το Κοντσέρτο της Ευρώπης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου, ένα από τα καλύτερα μουσικά σύνολα του κόσμου, επιστρέφει για μία και μοναδική συναυλία την Κυριακή 16 Οκτωβρίου (ώρα έναρξης 20:30) στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.
H Συμφωνική Ορχήστρα του Θιάσου Όπερας και Χοροδράματος της Κίνας στο Μέγαρο Μουσικής
23.09.2016 12:40
Tη μαγεία της κινεζικής μουσικής θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το φιλόμουσο κοινό που θα παρακολουθήσει τη μία και μοναδική συναυλία της περίφημης Συμφωνικής Ορχήστρας του Θιάσου Όπερας και Χοροδράματος της Κίνας (China Opera and Dance-Drama Theater Symphony Orchestra) την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 9:00 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Η Yasmin Levy live στο Κατράκειο Θέατρο
03.06.2016 13:33
Η αγαπημένη του ελληνικού κοινού Yasmin Levy έρχεται στην Αθήνα για μία μεγάλη συναυλία, την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας.
Μουσικοί συσχετισμοί: Ρεσιτάλ του Άρη Γραικούση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
31.03.2016 17:01
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης στις 14 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - Mεγάλη Bιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και ώρα 20:30, παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ αντιθέσεων και εναλλαγών, με διαχρονικά "κλασσικά" κομμάτια και επιλεγμένα τραγούδια, με τίτλο «Μουσικοί Συσχετισμοί».
Οι Πλέγμα opening act στη συναυλία της Yasmin Levy στο Κατράκειο
22.03.2016 15:37
H Yasmin Levy, η Ιέρεια των πολυπολιτισμικών ήχων και αισθήσεων, έρχεται στην Ελλάδα την Τετάρτη 6 Ιουλίου για μία μεγάλη συναυλία στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας. Opening act στη συναυλία θα είναι η καλλιτεχνική κολλεκτίβα Πλέγμα.