Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Οι εκτελεστές, του Γιώργου Σκούρτη στο Cartel

Οι εκτελεστές, του Γιώργου Σκούρτη στο Cartel

Ο τεχνοχώρος Cartel θα υποδεχθεί το έργο του Γιώργου Σκούρτη με τίτλο «Οι εκτελεστές»…

… σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου, από τις 28 Φεβρουαρίου 2013.


Όπως λέει ο ίδιος ο Γ. Σκούρτης είναι «μια ιστορία βίας και αναρχίας,  σαν αυτές που συμβαίνουν καθημερινά πλέον στη ζωή μας κι όταν αργούνε να ξανασυμβούν…..μας λείπουνε!  Είναι  η βία της εξουσίας πάνω στο άτομο-πολίτη κι η αναρχία του ατόμου- πολίτη ενάντια στην εξουσία».  


Οι «ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ» είναι τρία αδέλφια.  Ο Κοσμάς (Σήφης Πολυζωίδης) ο αναρχικός,  «που πολεμάει το σύστημα με τα βιβλία του», ο Τάσος (Βασίλης Μπισμπίκης)  «το κλεφτρόνι» που το’σκασε απ’ τη φυλακή με το όνειρο να «την κάνει για Βραζιλία» και ο Στέλιος (Παναγιώτης Σούλης), ο καλλιτέχνης  «το πρεζόνι που ταξιδεύει», ληστεύουν μια τράπεζα και καταφεύγουν με τη λεία τους στην αποθήκη ενός λατομείου. Εκεί, κυνηγημένοι και εγκλωβισμένοι,  θα συγκρουσθούν,  θα ονειρευτούν,  θα παλέψουν παγιδευμένοι  στους  μηχανισμούς που ασκεί η εξουσία πάνω τους.  Θα βρουν διέξοδο;


Ένα από τα πιο σκληρά κείμενα του Γ. Σκούρτη και του νεοελληνικού θεάτρου .  «Το έργο δεν έχει να κάνει με το περιθώριο» λέει ο Γ. Σκούρτης. «Ξεκινάω από περιθωριακούς ανθρώπους αλλά πιστεύω ότι το έργο “φεύγει” και αγκαλιάζει όλη την κοινωνία. Μιλάει για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στους δρόμους και τα σπίτια μας, στις παρέες μας, μέσα μας κι έξω μας».

 

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Πηγή Δημητρακοπούλου
Σκηνικά: Κώστας Παππάς
Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα
Φωτισμοί:  Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Κινησιολογία
σκ. Πάλης: Chris Radanof
Μουσική: Γ. Αγγελάκας, «ΤΡΥΠΕΣ»
 

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Σήφης  Πολυζωίδης
Βασίλης  Μπισμπίκης
Παναγιώτης  Σούλης

Σχετικές ειδήσεις
«Στα Σκοτεινά - Making Movies» του Γ. Ηλιόπουλου στον Τεχνοχώρο Cartel
23.11.2016 10:30
Βασισμένη στο γνωστό “Bedtime stories” του Γιώργου Ηλιόπουλου, η επιτυχημένη παράσταση «Στα Σκοτεινά - Making Movies» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά, επιστρέφει για τρίτη σεζόν στον Τεχνοχώρο Cartel.
Θέατρο και Εξουσία, σε σκηνοθεσία Νίκου Κούνδουρου στο Βαφείο - Λάκης Καραλής
07.11.2016 17:24
Το έργο «Θέατρο και Εξουσία» είναι μια διασκευή του Νίκου Κούνδουρου πάνω στο μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ «Ο Μαίτρ και η Μαργαρίτα». Ο Νίκος Κούνδουρος και η Γιώτα Κουνδουράκη σκηνοθετούν μαζί ένα αιχμηρό πολιτικό έργο.
Ο Αη Βασίλης είναι σκέτη λέρα των Παπαθανασίου & Ρέππα στο Θέατρο Βέμπο
27.09.2016 11:53
Από 5 Οκτωβρίου 2016 στο Θέατρο Βέμπο παρουσιάζεται η παράσταση Ο Αη Βασίλης είναι σκέτη λέρα των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα.
Κανόνες ηθικής | Το ξύπνημα της Άνοιξης, στον Τεχνοχώρο Cartel
02.03.2016 14:10
Ο Τεχνοχώρος Cartel παρουσιάζει από τις 2 Μαρτίου την παράσταση Κανόνες ηθικής | Το ξύπνημα της Άνοιξης.
Graffito, όπως άγριο του Παύλου Μάτεσι στον Τεχνοχώρο Cartel
01.03.2016 15:24
Η παράσταση «Graffito, όπως άγριο», βασισμένη σε θεατρικά έργα του Παύλου Μάτεσι, και σκηνοθεσία Κατερίνας Παπαναστασάτου από την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στον Τεχνοχώρο “Cartel” για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.