Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Συναυλία στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Συναυλία στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Το μουσικό σύνολο / εργαστήριο του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

… θα παρουσιάσει μουσικά ιδιώματα και όργανα που δεσπόζουν εδώ και αιώνες στο λαϊκό και λόγιο πολιτισμό της νότιας Βαλκανικής, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013, στις 19.30.


Το μουσικό σύνολο / εργαστήριο του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα παρουσιάσει μουσικά ιδιώματα και όργανα που δεσπόζουν εδώ και αιώνες στο λαϊκό και λόγιο πολιτισμό της νότιας Βαλκανικής. Σε αυτήν την παρουσίαση θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στις αστικές πολυπολιτισμικές λαϊκές παραδόσεις της καθ’ ημάς Ανατολής και – ιδιαίτερα - σε αυτές που καλλιεργήθηκαν μέσα από το προσφυγικό στοιχείο και από τις ζυμώσεις που χαρακτηρίζουν το μικρασιατικό και νοτιοβαλκανικό χώρο μετά την κατάρρευση της οθωμανικής κυριαρχίας.    


Οι νέοι μουσικοί που απαρτίζουν την ομάδα αυτή - φοιτητές και αυριανοί επαγγελματίες - «μουσικοτροπούν» και αυτοσχεδιάζουν με τη πλούσια φρασεολογία και την περίτεχνη αρχιτεκτονική των οικείων μουσικών μας παραδόσεων, προτείνοντας μία ερμηνεία που φιλοδοξεί να συγκεράσει την παλαιά με τη σύγχρονη μουσική πράξη της πόλης.


Συμμετέχουν οι:
Αγκιστριώτης Παντελής (πολίτικη λύρα)
Διονυσίου Γιάννης (τραγούδι)
Ζιγκερίδης Βασίλης (κανονάκι)
Ζιγκερίδης Κώστας (μπαγιάν)
Ριζόπουλος Αλέξανδρος (κρουστά).
Τρυφιάτη Σταυρούλα (καβάλι)
Ψαθά Δέσποινα (τραγούδι, κρουστά)


Καλλιτεχνική επιμέλεια, συντονισμός μουσικού συνόλου, ούτι: Ατζακάς Θύμιος


ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΝΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Σχετικές ειδήσεις
Μια συναυλία - γιορτή από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ στο Ηρώδειο
31.05.2016 16:22
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα μας χαρίσουν μία συναυλία, με αφορμή και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Τραγούδια της Άνοιξης: Συναυλία των «Μικρών Μουσικών» στο Ωδείο Αθηνών
11.05.2016 11:50
Την ετήσια συναυλία της Χορωδίας τους θα πραγματοποιήσουν οι «Μικροί Μουσικοί», το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στις 7μμ, στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών.
Παρασκευή στις 3: Συναυλία στη Μουσική Βιβλιοθήκη από το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες
18.12.2015 10:37
Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών «Παρασκευή στις 3: συναυλίες στη βιβλιοθήκη», η Μουσική Βιβλιοθήκη υποδέχεται τους μαθητές του Ωδείου Μουσικοί Ορίζοντες και παρουσιάζει μία πολύ ενδιαφέρουσα συναυλία.
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για έναν μουσικό
01.12.2015 15:59
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην πρώτη συναυλία μουσικής δωματίου της δράσης Μουσικοί Περίπατοι στα Μουσεία. Η δράση αυτή που ξεκινά από το πρώτο Μουσείο της χώρας, φιλοδοξεί να συνδέσει αρμονικά τη μουσική με την αριστουργηματική τέχνη της αρχαιότητας.
Μουσική Παντού: Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε Μουσικά Σχολεία της Β. Ελλάδας
02.11.2015 10:47
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συνεχίζει το πλούσιο εκπαιδευτικό της έργο με μία σειρά τριήμερων μουσικών εργαστηρίων σε οχτώ (8) Μουσικά Σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Μουσική Παντού’ που πραγματοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.