Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Συναυλία στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Συναυλία στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Το μουσικό σύνολο / εργαστήριο του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

… θα παρουσιάσει μουσικά ιδιώματα και όργανα που δεσπόζουν εδώ και αιώνες στο λαϊκό και λόγιο πολιτισμό της νότιας Βαλκανικής, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013, στις 19.30.


Το μουσικό σύνολο / εργαστήριο του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα παρουσιάσει μουσικά ιδιώματα και όργανα που δεσπόζουν εδώ και αιώνες στο λαϊκό και λόγιο πολιτισμό της νότιας Βαλκανικής. Σε αυτήν την παρουσίαση θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στις αστικές πολυπολιτισμικές λαϊκές παραδόσεις της καθ’ ημάς Ανατολής και – ιδιαίτερα - σε αυτές που καλλιεργήθηκαν μέσα από το προσφυγικό στοιχείο και από τις ζυμώσεις που χαρακτηρίζουν το μικρασιατικό και νοτιοβαλκανικό χώρο μετά την κατάρρευση της οθωμανικής κυριαρχίας.    


Οι νέοι μουσικοί που απαρτίζουν την ομάδα αυτή - φοιτητές και αυριανοί επαγγελματίες - «μουσικοτροπούν» και αυτοσχεδιάζουν με τη πλούσια φρασεολογία και την περίτεχνη αρχιτεκτονική των οικείων μουσικών μας παραδόσεων, προτείνοντας μία ερμηνεία που φιλοδοξεί να συγκεράσει την παλαιά με τη σύγχρονη μουσική πράξη της πόλης.


Συμμετέχουν οι:
Αγκιστριώτης Παντελής (πολίτικη λύρα)
Διονυσίου Γιάννης (τραγούδι)
Ζιγκερίδης Βασίλης (κανονάκι)
Ζιγκερίδης Κώστας (μπαγιάν)
Ριζόπουλος Αλέξανδρος (κρουστά).
Τρυφιάτη Σταυρούλα (καβάλι)
Ψαθά Δέσποινα (τραγούδι, κρουστά)


Καλλιτεχνική επιμέλεια, συντονισμός μουσικού συνόλου, ούτι: Ατζακάς Θύμιος


ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΝΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Σχετικές ειδήσεις
O DJ Mala στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
30.01.2017 12:44
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε συνεργασία με τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς Black Athena και μέσα από τον ανανεωμένο μουσικό θεσμό Culture Jam, υποδέχεται τον Mala, έναν από τους πιο γνωστούς DJs και παραγωγούς της παγκόσμιας dubstep μουσικής σκηνής, και σας προσκαλεί να τον γνωρίσετε από κοντά και να χορέψετε στη μουσική του.
Ένας υπέροχος μουσικός Νοέμβριος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
02.11.2016 16:15
Ένας υπέροχος Νοέμβριος ξεκινά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με τις γυναικείες φωνές του τζαζ ελληνικού πενταγράμμου και της indie μουσικής σκηνής να μας ταξιδεύουν στον μουσικό τους κόσμο.
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.
Μια συναυλία - γιορτή από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ στο Ηρώδειο
31.05.2016 16:22
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα μας χαρίσουν μία συναυλία, με αφορμή και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Τραγούδια της Άνοιξης: Συναυλία των «Μικρών Μουσικών» στο Ωδείο Αθηνών
11.05.2016 11:50
Την ετήσια συναυλία της Χορωδίας τους θα πραγματοποιήσουν οι «Μικροί Μουσικοί», το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στις 7μμ, στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών.