Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Οι Δίκαιοι του Αλμπέρ Καμύ στο θέατρο Παραμυθίας

Οι Δίκαιοι του Αλμπέρ Καμύ στο θέατρο Παραμυθίας

Ο θίασος Έλασσον Θέατρο παρουσιάζει το έργο του Αλμπέρ Καμύ «Οι Δίκαιοι» στο θέατρο Παραμυθίας

από τις 18/02/2013, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15.

 

Μία τρομοκρατική ομάδα αποφασίζει να δολοφονήσει έναν υψηλόβαθμο κρατικό αξιωματούχο τον οποίο θεωρεί υπαίτιο για τη δυσμενή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα. Το χτύπημα θα ματαιωθεί, καθώς ο επίδοξος τρομοκράτης θα βρεθεί ενώπιον ενός απρόβλεπτου γεγονότος. Η αποτυχία της απόπειρας θα πυροδοτήσει μια σειρά συγκρούσεων ανάμεσα στα μέλη της ομάδας, τα οποία θα κληθούν να δώσουν τις προσωπικές τους απαντήσεις απέναντι στο φαινόμενο της τρομοκρατίας.


 

Στην εποχή και τον τόπο όπου η Ατονία και η Βία αποτελούν τη βασική συνθήκη της ανθρώπινης ύπαρξης, επτά ηθοποιοί ανεβαίνουν στη σκηνή για να προβάρουν ένα έργο που πρόκειται να παιχτεί κάποια στιγμή στο μέλλον, υποδυόμενοι το ρόλο του Τρομοκράτη, του Κράτους και της Θρησκείας. Και ενώ τα πάντα στο έργο φαίνεται  να περιστρέφονται γύρω από το επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα, όταν η πρόβα αρχίζει να παίρνει ρυθμό παράστασης, μετατρέπεται σε ένα έργο-συζήτηση για τη βία με συμβολικό άξονα τη σύγκρουση τέχνης-πολιτικής, αφού η δολοφονία θα γίνει  έξω από ένα θέατρο. Έτσι, στο προσκήνιο έρχεται ο ηθοποιός και η ίδια η τέχνη, η οποία μπορεί να μην έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο, αλλά δεν παύει να υπενθυμίζει στον άνθρωπο αυτά που μπορεί να έχει ξεχάσει. Κι αν κάτι την καθιστά επικίνδυνη, αυτό δεν είναι άλλο από την ιδιότητα της τέχνης να μπορεί να διατηρεί την ελευθερία της.

 


Συντελεστές
διασκευή – σκηνοθεσία: Δημήτρης Παρίσογλου & Μιχάλης Σάκκουλης
σκηνικά: Αρισταίος Τσούσης
video: Γιάννης Λουκόπουλος
sound designer: Peter Demerson

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:


Άκης Σιδερης
Ιωάννα Ασημακοπούλου
Ηρακλής Κωστάκης
Στάθης Παναγιωτίδης
Μιχάλης Σάκκουλης
Νίκος Αναστασόπουλος
Μαρία Μαυροματάκη

 


 

Σχετικές ειδήσεις
Το Αμάρτημα της Μητρός μου, του Γ. Βιζυηνού στο Θέατρο Παραμυθίας
10.02.2017 17:24
Το Θέατρο Παραμυθίας παρουσιάζει από τις 10 Φεβρουαρίου για λίγες παραστάσεις το έργο του Γεώργιου Βιζυηνού, Το Αμάρτημα της Μητρός μου, σε σκηνοθεσία και διασκευή του Αντώνη Στελιανέση.
Η Νύχτα (Yard Gal), της Rebecca Prichard στο Θέατρο Παραμυθίας
02.02.2017 10:43
To + Iνστιτούτο Πειραματικών Τεχνών παρουσιάζει στο Θέατρο Παραμυθίας την παράσταση Η Νύχτα (Yard Gal), της Rebecca Prichard, σε σκηνοθεσία Τάσου Σαγρή, με πρωταγωνίστριες τη Σίσσυ Δουτσίου και τη Λίλη Τσεσματζόγλου, από τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017.
Με μάτια κλειστά σε βλέπω, από την ομάδα Three στο Θέατρο Παραμυθίας
27.06.2016 11:50
Η ομάδα Three παρουσιάζει στο Θέατρο Παραμυθίας το έργο του Σπύρου - Ανδρέα Παπαδάτου, Με μάτια κλειστά σε βλέπω.
Οι Δίκαιοι, του Αλμπέρ Καμύ στο θέατρο Εμπρός
05.05.2016 13:48
Η θεατρική ομάδα Μιμίδια παρουσιάζει το έργο του Albert Camus «Οι Δίκαιοι» στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός, την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου 2016.
«Χ» της Γεωργίας Χιόνη στο Θέατρο Παραμυθίας
22.03.2016 11:40
Από 1 Απριλίου ως 10 Ιουνίου 2016 το Θέατρο Παραμυθίας παρουσιάζει το έργο «Χ» της Γεωργίας Χιόνη.