Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

UMS n Jip, στο Αβγό του Μουσικού Χωριού

UMS n Jip, στο Αβγό του Μουσικού Χωριού

Το Αβγό του Μουσικού Χωριού διοργανώνει συναυλία με το ελβετικό duo «UMS 'n JIP»

…  την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013, στις 21.00.


Το διεθνούς εμβέλειας duo UMS 'n JIP, προσκεκλημένο του Εργαστηρίου Σύγχρονης Μουσικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. σε μια συνεργασία με Έλληνες συνθέτες στο πλαίσιο του "Greece Project", παρουσιάζει μια παράλληλη συναυλία με έργα σύγχρονων συνθετών από όλο τον κόσμο. Το σύνολο δουλεύει τα τελευταία χρόνια σε διεθνή project κάνοντας αναθέσεις για την σύνθεση πρωτότυπων έργων σε ομάδες νέων συνθετών κάποιας συγκεκριμένης εθνικότητας τα οποία παρουσιάζονται σε μια σειρά από συναυλίες ανά τον κόσμο. Έχουν ήδη παρουσιαστεί τα Swiss, China, Russia, Spain, Japan, Latvia, Africa, Arabia και Australia projects.


Η συναυλία περιστρέφεται γύρω από το "China Project" και πλαισιώνεται από έργα καταξιωμένων συνθετών μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας συνθέτης Γιώργος Απέργης. Στην συναυλία γίνεται εκτενής χρήση ηλεκτρονικών μέσων, σε με μια υποδειγματικά δεξιοτεχνική  μουσική παράσταση .
 
 
Μέρος Ι
The China Project
Samuel Tam (*1969) - BIRD'S WORDS (2010)
Guo Wenjing (*1956) - PEACH BLOSSOM (2010)
Huang Ruo (*1976) - PAINTED SKIN (2011)
Wen Deqing (*1958) - A NEW LEGEND OF YANG ZONGBAO AND MU GUIYING (2009)
Phoebus Lee (*1986)  - I'M A GOLDFISH IN A GLOBE (2010)
 

Μέρος ΙΙ
Maria Porten (CH, *1939) - LEBELIGHT (2001/2)
Rolf Riehm (D, *1937) - WEEDS IN OPHELIA'S HAIR (1991)
Georges Aperghis (*1945) - from RECITATIONS (1977/78)
Stefan Pohlit (D/TR, *1976) - THE RELIGION OF LOVE (2012)
Thorsten Töpp (D, *1965) - A RIEN (1999)
JIP (CH, *1971) - EN-ENEM (2009)


Σύντομο Σημείωμα:
Το Ελβετικό duo  Ums 'n Jip ιδρύθηκε το 2007 από τους Ulrike Mayer-Spohn [UMS] και Javier Hagen [JIP]. Είναι ένα από τα σημαντικότερα σύνολα σύγχρονης μουσικής της Ελβετίας και ένα από τα πλέον δραστήρια παγκοσμίως, δίνοντας περισσότερες από 100 συναυλίες ετησίως (2012 : 132) και παρουσιάζοντας σε πρώτες εκτελέσεις περίπου 15 έργα το χρόνο. Επικεντρώνονται σε μουσικά αλλά και σε μουσικοθεατρικά έργα για φωνή , recorders και ηλεκτρονικά, κινούμενοι συνήθως μεταξύ ζωντανής και ψηφιακής πραγματικότητας και εκτείνουν το ρεπερτόριο τους τόσο στον Ευρωπαϊκό όσο και στον εξωευρωπαΪκό χώρο.
 

Έχοντας ειδικευμένες σπουδές στη σύνθεση, την ηλεκτρονική μουσική και τη μουσική εκτέλεση σε Ολλανδία, Γερμανία, Ιταλία και Ελβετία, οι Ums 'n Jip έχουν συμμετάσχει στα σημαντικότερα φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής όπως: Avignon, TKF Zürich, TKF Lausanne, Shanghai, New York, Beijing, Hong Kong, Adelaide, Moscow, St. Petersburg, Riga, Rostov, Ulan Bator, Milano, Bologna, Barcelona, Donaueschingen, Karlsruhe, Berlin, Geneva, Basel, Bern, Paris και Strasbourg, όπου έχουν παρουσιάσει περισσότερα από 200 έργα σε συνεργασία με καταξιωμένους συνθέτες όπως οι Goebbels, Rihm, Kagel, Reimann, Eötvös, Oña, Gervasoni, Leo Dick, Huang Ruo, Guo Wenjing, με μαέστρους όπως οι Beat Furrer, Jürg Henneberger, Titus Enge και σκηνοθέτες όπως οι:  Wolfgang Beuschel, Gian Manuel Rau. Έχουν συμπράξει επίσης με αλλά σύνολα σύγχρονης μουσικής όπως Neue Vocalsolisten Stuttgart, Phoenix Basel, ENMZ, SJC etc. Οι UMS 'n JIP διακρίνονται για τις εξαιρετικά εκλεπτυσμένες και τεχνικά δεξιοτεχνικές εκτελέσεις έργων• έχουν δε λάβει το σημαντικό βραβείο MusiquePro grant 2011-13  καθώς επίσης και άλλες 9 διεθνείς διακρίσεις. Διευθύνονται καλλιτεχνικά από τον  Irvine Arditti (London).

Σχετικές ειδήσεις
Tα κορίτσια του Νείλου - Banat El Nile Band στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.01.2017 10:59
Οι Γέφυρες Πολιτισμών, ένας από τους βασικούς άξονες εκδηλώσεων της Σειράς Γέφυρες, φιλοξενούν, αυτό τον Ιανουάριο, μια ακόμη συναυλία που εξερευνά τα μουσικά μονοπάτια Ανατολής και Δύσης. Έτσι, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 8:30 το βράδυ, η Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος υποδέχεται το συγκρότημα Τα κορίτσια του Νείλου-Banat El Nile Band (μουσική διεύθυνση: Nervatte Mohamed Rifaat Garanah). Η εμφάνιση του γυναικείου μουσικού σχήματος στο Μέγαρο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα. Tη Σειρά Γέφυρες διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.
Οι aMUSEment στο Μέγαρο Γκύζη
19.08.2016 13:57
Την Τρίτη 23 Αυγούστου, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη περιλαμάνει μία συναυλία με τα μέλη της επιτροπής του Διεθνούς Μουσικού Διαγωνισμού “TheMuse”, ο οποίος θα αναλάβει να συνεχίσει τα μουσικά δρώμενα του Μεγάρου Γκύζη, την επόμενη ημέρα.
Μια συναυλία - γιορτή από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ στο Ηρώδειο
31.05.2016 16:22
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα μας χαρίσουν μία συναυλία, με αφορμή και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Με μια προσευχή: Δημήτρης Βοζαΐτης and Band live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
01.03.2016 11:59
Ο νέος ερμηνευτής Δημήτρης Βοζαΐτης επιστρέφει την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 με τη νέα, τετραμελή μπάντα του και ανανεωμένο πρόγραμμα στη μουσική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου - Upstage, με την μουσική παράσταση «Με μια προσευχή».