Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Αντώνης Λιβιεράτος, Σόλης Μπαρκί και Βανέσα Σπινάσα στη Knot Gallery

Αντώνης Λιβιεράτος, Σόλης Μπαρκί και Βανέσα Σπινάσα στη Knot Gallery

Η Knot Gallery παρουσιάζει τον Αντώνη Λιβιεράτο, τον Σόλη Μπαρκί και τη Βανέσα Σπινάσα για ένα μοναδικό live

την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου στις 21.00.


Οι Αντώνης Λιβιεράτος, Σόλης Μπαρκί και Βανέσα Σπινάσα έχουν εδώ και χρόνια επανειλημμένα συνεργαστεί ανά δύο στη σκηνή (ή και στο στούντιο) στο πλαίσιο διαφόρων σχημάτων. Παρ'όλ'αυτά πρωτοεμφανίστηκαν ως τρίο μόλις στο τέλος του Δεκέμβρη του 2012. Χρησιμοποιούν φυσικούς (ο Σόλης κυρίως) και ηλεκτρονικούς  (ο Αντώνης συνήθως) ήχους καθώς και τον χορό (η Βανέσα). Η παράστασή τους είναι ένα έργο σε εξέλιξη που πηγάζει απ’ τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό.

 

O Σόλης Μπαρκί ειδικεύεται στα κρουστά όργανα από όλο τον κόσμο, στο didgeridoo,το berimbaw και τα ηχητικά αντικείμενα.


Είναι η ήταν μέλος σε συγκροτήματα όπως Μαγικό Χαλί, Dingo, Θέρος, Δάχτυλα της Εκάτης, Κρουστά της Τάκη, Λύραυλος.


Έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται με τους Μίμη Πλέσσα, Μιχάλη Νικολούδη, Βασίλη Ρακόπουλο, Ross Daly, Omar Faruk Tekbilek, Νένα Βενετσάνου , Κρίστη Στασινοπούλου , Γιώτα Βέη, Αναστασία Μουτσάτσου , Klaudia Delmer, Βαγγέλη Φάμπα, Νίκο Τουλιάτο, Αλκη Καλούμενο, Παναγιώτη Στέφο, Νίκο Ξυδάκη.


Έχει κυκλοφορήσει μία συνεργασία του με την Lamia Bedioui, με τίτλο FIN’AMOR, από την εταιρία LIBRA.

 

Ο Αντώνης Λιβιεράτος εδώ και τριάντα περίπου χρόνια κινείται ανάμεσα στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, τα ηλεκτρονικά και το (κατά κανόνα όχι  ορθόδοξο) rock’n’roll. Από το 1982 είναι μέλος του γκρουπ  Κεφάλαιο 24/ Chapter 24. Από το 2004 διοχετεύει την αγγλόφωνη τραγουδοποιία του στους Dr.Atomik ενώ από το τέλος του 2012 είναι μέλος των “progressive-punk” Headless Elvis.


Έχει στο ενεργητικό του τρία σόλο άλμπουμ, τέσσερα με το Κεφάλαιο 24, δύο με τους Dr.Atomik, ένα ως ντούο με τον Σωτήρη Δεμπόνο, δύο ως μέλος των Sigmatropic, ένα ως μέλος των Ιllegal Operation, αρκετές συμμετοχές σε συλλογές καθώς και μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Έχει επίσης συμμετάσχει ως μουσικός ή/ και παραγωγός σε δίσκους μουσικών και συγκροτημάτων όπως (Carla Torgerson, Σωτήρης Δεμπόνος, Woofer, Μανώλης Αγγελάκης, Χρήστος Αλεξόπουλος κ.α.)

Η Βανέσα Σπινάσα αποφοίτησε από την σχολή χορού “Ραλλού Μάνου”, κατόπιν ταξίδεψε στην Αμερική και στην Ευρώπη κάνοντας σεμινάρια σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού.


Συνεργάστηκε με ομάδες χορού στην Ελλάδα και στην Ευρώπη (Dance Theater of Ireland, Carol Brown dances, Ελληνικό Χορόδραμα, Κων/νο Ρήγο, Σοφία Σπυράτου κ.α.), και συμμετείχε σε φεστιβάλ, όπως Solo Dance Theater Festival, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Τεχνόπολη , Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού Μέγαρο Μουσικής, Φεστιβάλ Αθηνών κ.α.


Διδάσκει μαθήματα αυτοσχεδιασμού.
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Σόλης Μπαρκί παρουσιάζει την Κρουστή Παραμυθία στο Beton 7
17.01.2017 11:24
Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 ο Σόλης Μπαρκί παρουσιάζει στο Beton 7 την Κρουστή Παραμυθία.
The Sound of Gallery στο metamatic:taf
08.11.2016 12:57
Το metamatic:taf ανακοινώνει το αναπάντεχο μουσικό project The Sound of Gallery, το οποίο ξεκινά την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 και θα διαρκέσει έως τις 23 Νοεμβρίου.
Μαρία Λατσίνου - Μια Ανάσα Μετά… live στο Underflow
10.10.2016 13:44
Η Μαρία Λατσίνου συγκεντρώνει στις συναυλίες της ένα αφοσιωμένο και σταθερό κοινό που την παρακολουθεί συστηματικά. Πρώτη εμφάνιση της για αυτή τη σεζόν, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στον πολυχώρο Underflow Record Store & Art Gallery.
Ποιητές με hangover: Ο Αντώνης Σουσάμογλου ζωντανά στον Ιανό
02.06.2016 10:45
Ο Αντώνης Σουσάμογλου παρουσιάζει την νέα του δισκογραφική δουλειά Ποιητές με hangover και προσκαλεί το κοινό στην μουσική σκηνή του ΙΑΝΟΥ στις 13 Ιουνίου 2016 σε μια ατμοσφαιρική μουσική παράσταση.
Ο Πετρολούκας Χαλκιάς και ο Αντώνης Κυρίτσης επιστρέφουν στο Half Note
04.03.2016 10:45
Ο Πετρολούκας Χαλκιάς και ο Αντώνης Κυρίτσης επιστρέφουν στο Half Note για ένα αυθεντικό ηπειρώτικο πανηγύρι, από την Πέμπτη 24 έως και την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016.