Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Τράφοι, της Θάλειας Αργυρίου

Τράφοι, της Θάλειας Αργυρίου
Με βάση το νέο θεατρικό έργο της Θάλειας Αργυρίου «Τράφοι», το οποίο είναι εμπνευσμένο από τον τραγικό ποιητή Αισχύλο, θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήριο με τον Αμερικανό σκηνοθέτη Lee Breuer και την χορογράφο, Έρση Πήττα.

Το workshop θα πραγματοποιηθεί στους Δελφούς στις 11 Ιουλίου 2008 από τις 5 μ.μ έως τις 8 μ.μ. και στη συνέχεια η παράσταση , θα παρουσιαστεί σε επιλεγμένα φεστιβάλ στην Ελλάδα, ενώ από τον Οκτώβριο θα περιοδεύσει σε Αμερική και Ευρώπη με κατάληξη τους στους Δελφούς, απ’ όπου ξεκίνησε, ώστε να παρουσιαστεί με την τελική της πλέον μορφή.

Οι Τράφοι είναι ένα έργο με κύριο θεματικό άξονα την Μνήμη, την Γλώσσα, το Μέτρον και την Ύβρη. Εμπνευσμένο από το έργο «Αγαμέμνων» του Αισχύλου και αποτελεί μια ποιητική μαρτυρία - συνομιλία με την τραγική μορφή της Κασσάνδρας, καθώς και άλλων μορφών που παίρνουν το λόγο στο έργο, όπως της Κλυταιμνήστρας, των δύο παιδιών θυμάτων και από τις δύο πλευρές του πολέμου, τη μορφή του Παλαμήδη - «Έλληνας από Έλληνες άδικα χτυπημένος», του Αγαμέμνονα και της Ιεράς Δρυός. Η σκηνική δράση υλοποιείται σε τρία επίπεδα: Αρχαίος Λόγος, Μουσική - Κίνηση και Νέο Ποιητικό Κείμενο .

Κύρια στόχευση του έργου, ένα θέμα τόσο επίκαιρο, η Ύβρις του ανθρώπου απέναντι στη Φύση και στη Μνήμη με όλα τα γνωστά δραματικά της επακόλουθα στο Περιβάλλον .

Την σκηνοθεσία έχουν αναλάβει ο Lee Breuer και η Έρση Πήττα, η συγγραφή έργου είναι της Θάλειας Αργυρίου, η μετάφραση των αρχαίων αποσπασμάτων είναι του Κ. Χ. Μύρη και η μουσική του Ουίλιαμ Αντωνίου , ενώ ηθοποιοί είναι η Μαριάννα Αβραμάκη, η Θάλεια Αργυρίου, ο Παύλος Εμμανουηλίδης, ο Μενέλαος Ζαφειρόπουλος, η Νέλλυ Καλλιγά και άλλοι.

Σχετικές ειδήσεις
Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο: Το Μουσείο Μπενάκη υποδέχεται το Εθνικό Θέατρο
17.10.2016 16:31
Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο σε μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα δράση, με τίτλο «Από την σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο», όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να λάβει μέρος σε μια εντελώς διαφορετική μουσειακή περιήγηση.
Βρώμικα Παραμύθια από την ομάδα Άπειρον στο 104
05.08.2016 15:12
Από το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 θα παρουσιάζεται στο θέατρο 104 το έργο Βρώμικα Παραμύθια σε σκηνοθεσία της Θάλειας Γρίβα.
Μετάξι: Ένα θεατρικό ντοκιμαντέρ για την μεταξοβιομηχανία «Χρυσαλίς» Γουμένισσας
04.08.2016 17:14
Η καλλιτεχνική ομάδα «Δρώσα Τέχνη» σε συνεργασία με τη Θεατρική Ομάδα «Ο Θίασος των Ονείρων» παρουσιάζουν το «Μετάξι», ένα θεατρικό ντοκιμαντέρ για την μεταξοβιομηχανία «Χρυσαλίς» Γουμένισσας, την Κυριακή 7, Δευτέρα 8 και Τρίτη 9 Αυγούστου 2016 στις 9.15 μ.μ, στην εσωτερική αυλή του Μεταξουργείου «Χρυσαλίς» στη Γουμένισσα.
Ένα δρώμενο
26.07.2016 12:11
Την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016 στις 12:00 το μεσημέρι, στον σταθμό Μετρό Συντάγματος, θα πραγματοποιηθεί θεατρικό δρώμενο (με τον χαρακτήρα της έκπληξης για τους διερχόμενους), με την συμμετοχή των ηθοποιών του έργου «Λυσιστράτη».
Μαρμαρωμένες Τρωάδες στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
11.05.2016 10:52
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει μία ιδιαίτερη παράσταση-ένα οπτικό-ηχητικό τοπίο με τρεις ξεχωριστούς περφόρμερς που μας μεταφέρουν τον τραγικό αποχαιρετισμό των γυναικών της Τροίας στην πατρίδα και τους νεκρούς τους, όταν νικημένες από τον πόλεμο, ακολουθούν τη μοίρα τους, τον δρόμο της σκλαβιάς στη χώρα των Ελλήνων νικητών.