Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Φώτης Γαλανόπουλος - Πανσπερμία: Έκθεση στο Black Duck

Φώτης Γαλανόπουλος - Πανσπερμία: Έκθεση στο Black Duck

Ο πολυχώρος Black Duck παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Γαλανόπουλου με τίτλο «Πανσπερμία» …
 

από τις 12 μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου 2013.


Όταν η Πανσπερμία ως επιστημονική θεωρία προέλευσης της ζωής στον πλανήτη Γη, συναντάει τις αναζητήσεις του Φώτη Γαλανόπουλου (http://www.fotisgalanopoulos.com/)  στον καμβά, προκύπτει ένας ύμνος στην δημιουργία. Ονειρικές εικόνες από το αχανές σύμπαν, βαθιά στη μήτρα τής μάνας γης, αναμένεται, μεταξύ άλλων, να επαναπροσδιορίσουν την ανθρώπινη διάσταση σε καιρούς που χαρακτηρίζονται από Πανσπερμία σκέψεων εξυφαίνοντας το ποιόν και την ουσία τής ίδιας τής ύπαρξης.

 

Βιογραφικό


Ο ζωγράφος Φώτης Γαλανόπουλος, σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Βενετίας, εντρυφώντας εν συνεχεία στη διερεύνηση του ασυνείδητου και την απελευθέρωση της φαντασίας που διέπουν την τάση του σουρεαλισμού. Τα έργα του αποτυπώνουν μέσα από πολυσύνθετες εικόνες, την αναλογία της ζωής και του πνεύματος, σ’ αυτό το άπειρο που ο άνθρωπος αποκαλεί σύμπαν, ενώ εκτίθενται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στις γκαλερί του κόσμου, από τη Νέα Υόρκη και τη Βαρκελώνη, έως την Βενετία και την Κύπρο. Δεκάδες είναι οι παρουσιάσεις του στην Ελλάδα, ενώ με την έκθεση «Πανσπερμία»  είναι η δεύτερη φορά που συναντάει το αθηναϊκό κοινό ( 2009, Τεχνόπολις Γκάζι, “Εν οίδα…τα πάντα ρει”).

Σχετικές ειδήσεις
Άγριο σιτάρι: Έκθεση του Regis Looten στο Black Duck
24.01.2017 10:55
Η γκαλερί του Black Duck υποδέχεται τον Regis Looten και την έκθεση ζωγραφικής «Άγριο Σιτάρι». Από τις 31 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου 2017, θα περιπλανηθούμε σε έναν κόσμο αντιθέσεων, όπως η ίδια η ζωή.
Timescapes: έκθεση του Αλέξανδρου Μούστρη στη γκαλερί του Black Duck
28.09.2016 16:49
Η γκαλερί του Black Duck Multiplarte ανοίγει την φετινή χειμερινή σαιζόν της με την έκθεση φωτογραφίας «Timescapes» του φωτογράφου “τοπίου” Αλέξανδρου Μούστρη που εγκαινιάζεται την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στις 8:00 μμ.
Αλχημείες της Σκουριάς: Έκθεση γλυπτικής του Jean-Jacques Tesson στο Black Duck Garden
06.06.2016 10:55
Ο Jean-Jaques Tesson επιστρέφει στο Black Duck, αυτή την φορά στον Κήπο της Μαύρης Πάπιας, με μια έκθεση γλυπτών με τίτλο Αλχημείες της Σκουριάς, που θα φιλοξενηθεί όλο το καλοκαίρι, από 6 Ιουνίου έως 30 Αυγούστου 2016.
Του θανάτου και της ζωής σκίτσα: Έκθεση της Πόπης Μητσοπούλου στο Black Duck
11.04.2016 15:34
Η Πόπη Μητσοπούλου παρουσιάζει δεκαεπτά σκίτσα της στην γκαλερί του Black Duck, από 16 έως 22 Απριλίου 2016.
Distraction: έκθεση του Κωνσταντίνου Παντζόγλου στη γκαλερί του Black Duck
30.03.2016 11:34
Όταν η εικόνα γίνεται προσωπική υπόθεση, τότε προκύπτει μία έκθεση βγαλμένη μέσα από το instagram. Ο Κωνσταντίνος Παντζόγλου, δημοσιογράφος και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών -aka kon_pan- παρουσιάζει από τις 5 μέχρι και τις 15 Απριλίου, 25 φωτογραφίες από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, στην γκαλερί του Black Duck.