Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Το έργο Winterreise του Σούμπερτ στο θέατρο Πορεία

Το έργο Winterreise του Σούμπερτ στο θέατρο Πορεία

Το θέατρο Πορεία κάνει ένα μουσικό ταξίδι στην καρδιά του χειμώνα, παρουσιάζοντας για μια και μοναδική παράσταση τη

Δευτέρα στις 18 Φεβρουαρίου, το πασίγνωστο έργο Winterreise του Franz Schubert, με τους διεθνούς φήμης ερμηνευτές Tobias Schlierf (μπάσος) και Julien Duchoud (πιάνο).

 

Ένα αλληγορικό ταξίδι της καρδιάς ενός νέου, που πληγώνεται από τον έρωτα και ανδρώνεται με κομμένη την ανάσα μέσα από ένα παραλήρημα φόβου και χαράς, που σηματοδοτεί τον οριστικό αποχωρισμό από την αθωότητα. Η  αλλαγή μιας εποχής και το πέρασμα από το ψύχος του χειμώνα στο ζωτικό φως της άνοιξης.

 

Ο πόνος του εραστή που γίνεται σπαραγμός για την ανθρώπινη ύπαρξη ενώνει με μοναδικό τρόπο τη μουσική και την ποίηση, μέσα από έναν κύκλο τραγουδιών που συνέθεσε ο Franz Schubert το 1827, ένα χρόνο πριν το θάνατό του, βασισμένος στους στίχους του ρομαντικού ποιητή Wilhelm Müller.

 

Με ελληνικούς υπέρτιτλους

Σχετικές ειδήσεις
Ο Συνθέτης επιλέγει: Ο Δημήτρης Καμαρωτός στο Θέατρο Πόρτα
11.03.2016 11:14
Στις Τρίτες Παράλληλες στο θέατρο Πόρτα εχουμε την χαρά να φιλοξενούμε τον καταξιωμένο συνθέτη και σκηνοθέτη ήχου Δημήτρη Καμαρωτό σε μια σπάνια συναυλία για το κοινό στις 15 Μαρτίου και ώρα 21.15, πλαισιωμένο απο μια ομάδα επιλέκτων μουσικών ο καθένας με την δική του μοναδική μουσική πορεία.
Μετασχηματισμοί: Ο Νίκος Ξυδάκης, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Τάσος Ρωσόπουλος στη Στέγη
07.03.2016 17:06
Στην τρίτη συναυλία του κύκλου Μετασχηματισμοί και σε συνέχεια της παρουσίασης του Χειμωνιάτικου ταξιδιού του Σούμπερτ με τους στίχους στα ελληνικά, οι Νίκος Ξυδάκης , Δημήτρης Παπαδημητρίου και Τάσος Ρωσόπουλος θα παρουσιάσουν νέα τραγούδια, μελοποιώντας ποιήματα του Wilhelm Müller, από τον κύκλο Winterreise, σε μετάφραση του Διονύση Καψάλη.
Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελένη Βιτάλη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
02.03.2016 15:26
H συνάντηση που έγινε talk of the town το φετινό χειμώνα, που ενθουσίασε κοινό και δημοσιογράφους, όχι μόνο σαν μουσική παράσταση αλλά και σαν καινούργια καλλιτεχνική πρόταση, έρχεται για μία μοναδική εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Χειμωνιάτικο Ταξίδι του Φραντς Σούμπερτ στο Βυζαντινό Μουσείο
16.11.2015 13:57
Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015, το Βυζαντινό Μουσείο θα παρουσιάζει το Χειμωνιάτικο Ταξίδι (Winterreise) του Φραντς Σούμπερτ, με την Λένια Ζαφειροπούλου και τον Αντρέι Χόβριν.
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
10.11.2015 13:56
Οι δυο ξεχωριστοί καλλιτέχνες, που το περασμένο καλοκαίρι, μετά από χρόνια, ένωσαν ξανά τις δυνάμεις τους σε μία εξαιρετικά επιτυχημένη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, θα συνεχίσουν τις συναντήσεις τους και τον χειμώνα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.