Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Η γωνιά του γαλάζιου της Σωζίας Μαράκη στο θέατρο Αλκμήνη (2ος χρόνος παραστάσεων)

Η γωνιά του γαλάζιου της Σωζίας Μαράκη στο θέατρο Αλκμήνη (2ος χρόνος παραστάσεων)

Το θέατρο Αλκμήνη παρουσιάζει το θεατρικό έργο της Σωζίας Μαράκη «Η γωνιά του γαλάζιου» βασισμένο στις

εξομολογήσεις φυλακισμένων γυναικών που είδαν το φως της δημοσιότητας και κυρίως η υπόθεση της Κατερίνας Γκουλιώνη, η οποία βρέθηκε νεκρή το Μάρτιο του 2009 κατά τη μεταγωγή της απ τις φυλακές της Θήβας σε αυτές της Κρήτης.

Η Γκουλιώνη είχε πρωτοστατήσει στο να καταργηθεί η χυδαία πρακτική της κολπικής εξέτασης των κρατουμένων και είχε καταγγείλει συγκεκριμένα περιστατικά στο Συνήγορο του Πολίτη. Για τη δράση της τιμωρήθηκε με απομόνωση και μεταγωγές. Στην παράσταση χρησιμοποιούνται αποσπάσματα από το ημερολόγιο της.

 

Η ΥΠΟΘΕΣΗ


«Ποτέ δεν είδα άνθρωπο να κοιτάζει με τέτοιον πόθο τη μικρή γωνιά του γαλάζιου που οι κατάδικοι ονομάζουν ουρανό…»


Τρεις νέες γυναίκες συμβιώνουν στο ίδιο κελί και δίνουν τη σκληρή μάχη της επιβίωσης: Η φοβισμένη Ελπίδα (Σωζία Μαράκη), που μπαίνοντας στη φυλακή άφησε πίσω της μια ευκατάστατη ζωή. Η φαινομενικά σκληρή κι απρόσιτη Νίκη (Στέλλα Μουκαζή) που πληρώνει την επιλογή της να γίνεται προστατευτική για τους ανθρώπους που αγαπά. Και η μετριοπαθής Ζωή (Μαρία Φραγκάτου), που σπατάλησε πολύ χρόνο ακολουθώντας «νόμους» και «κανόνες» που της επέβαλλαν οι πιο ισχυροί. Μεταξύ τους χτίζουν σχέσεις αλληλεξάρτησης αλλά και ταυτόχρονα αλληλοεξόντωσης. Είναι δέσμιες της κοινωνίας ή δεσμοφύλακες του εαυτού τους; Θύτες ή Θύματα των επιλογών και του χαρακτήρα τους; Τα συναισθήματά τους εναλλάσσονται, το καλό δίνει τη θέση του στο κακό, η στοργή στο φονικό, η προσφορά στην εκδίκηση. Έτσι κι αλλιώς, όλα τα νομίσματα έχουν δύο όψεις.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


Παίζουν: Σωζία Μαράκη, Στέλλα Μουκαζή, Μαρία Φραγκάτου
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Μαρίνος
Σκηνογραφία: Μαρία Φραγκάτου
Κοστούμια: Ηρακλής Ντουλάκης
Κατασκευή σκηνικών: Δημήτρης Παπούκας
Trailer-Φωτογραφίες -Επιμέλεια αφίσας: Παναγιώτης Γάκης Μουσική Επιμέλεια: Σωζία Μαράκη, Ηρακλής Ντουλάκης
Επεξεργασία ήχου: Δημήτρης Μελαχροινόπουλος
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μαρίνος

Παραγωγή: Εταιρεία θεάτρου «ΑίΦνΗς» 

Ακούγονται οι φωνές των ηθοποιών: Χριστίνα Κουλουμπή, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας
 

Σχετικές ειδήσεις
Άλκηστις του Ευριπίδη, στο θέατρο Αλκμήνη
04.11.2016 15:42
Η «Άλκηστη» του Ευριπίδη του θεάτρου των Vivi, σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι, επιστρέφει από την Avignon της Γαλλίας στο Black Box του θεάτρου Αλκμήνη.
Τα 5 Στοιχεία, με την Άννα Μπουρμά στο θέατρο Αλκμήνη
07.10.2016 10:06
Η μουσικοθεαματική παράσταση «Τα 5 στοιχεία» μετά τα συνεχόμενα sold out την Άνοιξη αλλά και το καλοκαίρι 2016, ξεκινά το νέο κύκλο εμφανίσεων της στο θέατρο «Αλκμήνη» στο Γκάζι, από 12 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη.
Η Προίκα, με την Στέλλα Παπαδημητρίου στο θέατρο Αλκμήνη
29.09.2016 13:35
Από τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη 2016 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων θα παρουσιάζεται στο θέατρο Αλκμήνη η παράσταση Η Προίκα, με την Στέλλα Παπαδημητρίου.
Η τελευταία σταγόνα της Τζένης Μιχαηλίδου στο θέατρο Αλκμήνη
05.04.2016 12:08
«Η τελευταία σταγόνα», το έργο της Τζένης Μιχαηλίδου βασισμένο σε αληθινά γεγονότα της ζωής της, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο Αλκμήνη την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 και για λίγες μόνο παραστάσεις.
Τυφλόμυγα από το Θέατρο του ‘Αλλοτε στο θέατρο Αλκμήνη
17.03.2016 15:28
Η πρώτη παράσταση στην Ελλάδα βασισμένη στο απόλυτο σκοτάδι με τίτλο Τυφλόμυγα, παρουσιάζεται από το Θέατρο του ‘Αλλοτε στο Θέατρο Αλκμήνη από την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016.