Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Wilhem Latchoumia: Ο γοητευτικός Γάλλος πιανίστας για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Wilhem Latchoumia: Ο γοητευτικός Γάλλος πιανίστας για πρώτη φορά στην Ελλάδα

O χαρισματικός πιανίστας Βιλάμ Λατσουμιά έρχεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για μια μοναδική συναυλία στις

29 Ιανουαρίου 2013.


«Συνηθισμένος στα προγράμματα που ξεφεύγουν από την πεπατημένη, ο Βιλάμ Λατσουμιά, νικητής του Διαγωνισμού Πιάνου της Ορλεάνης το 2006, κατόρθωσε να επιβάλει το ταλέντο του στο σύμπαν του σύγχρονου πιάνου.

 

Η άνεση με την οποία προσεγγίζει τα πλέον δύσκολα ρεπερτόρια είναι θαυματουργή, κάνοντας τις μουσικές του σήμερα άμεσα προσβάσιμες» σημειώνει ο M. Le Naour στο Concertclassic.com. Πρεσβευτής της νέας μουσικής και των νέων συνθετών, ο Λατσουμιά πατάει ωστόσο γερά στην ιστορία της πιανιστικής φιλολογίας. Στο ρεσιτάλ του στη Στέγη θα ερμηνεύσει ένα ευρύ φάσμα γαλλικής μουσικής του 20ού και του 21ου αιώνα, ξεκινώντας με το ύστερο αριστούργημα του Ντεμπυσσύ, Études (Σπουδές, 1915), ένα από τα πλέον απαιτητικά έργα του μεγάλου πρωτοπόρου.

 

Έργο χείμαρρος, το Territoires de l’oubli (Επικράτειες της λήθης, 1977) του Τριστάν Μυράιγ, ενός από τους σημαντικότερους συνθέτες της «φασματικής» μουσικής, αποτελεί ατμοσφαιρική διερεύνηση της αντήχησης του πιάνου, συγχρόνως δραματικό και υποβλητικό. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με δύο από τους πλέον δυναμικούς, ιδιαίτερους και επινοητικούς νέους Γάλλους συνθέτες, τον Ζεράρ Πεσσόν (γενν. 1958) και τον Φρανκ Κριστόφ Γεζνικιάν (γενν. 1969).

 

Πριν από τη συναυλία θα γίνει μια σύντομη παρουσίαση των έργων από τον πιανίστα και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.


Επισκεφθείτε το επίσημο site του Wilhem Latchoumia http://www.wilhemlatchoumia.com/


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Claude Debussy: Étude pour les cinq doigts, Étude pour les sixtes & Étude pour les tierces
Gérard Pesson: Vexierbilder Rom
C. Debussy: La terrace des audiences du Claire de Lune (prélude extrait du 2éme cahier)
Franck Christoph Yeznikian: De par le noir (the anatomy of....)
C. Debussy: Feux d'artifice (prélude extrait du 2éme cahier)
Gérard Pesson: Ambre nous resterons

Διάλειμμα

Tristan Murail: Territoires de l'oubli

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Μουσικοί συσχετισμοί: Ο Άρης Γραικούσης πάει στη Κέρκυρα
14.09.2016 15:35
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης μετά την μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - μεγάλη βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και σε επιλεγμένους προορισμούς ανά την Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο 2016, παρουσιάζει το ρεσιτάλ «Μουσικοί Συσχετισμοί» την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 στην Κέρκυρα στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας.
Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος στο θέατρο Λιθογραφείον
30.05.2016 12:13
Ο ταλαντούχος πιανίστας και συνθέτης Ανδρέας Κατερινόπουλος συνεργάζεται με μουσικούς της Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου Πατρών και παρουσιάζει στα πλαίσια της πειραματικής πλατφόρμας maydayz ένα ατμοσφαιρικό μουσικό πρόγραμμα στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Λιθογραφείον στην Πάτρα, σε μία και μοναδική συναυλία την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στις 21:30.
Οι Μουσικοί συσχετισμοί του Άρη Γραικούση ταξιδεύουν στην Ελλάδα
25.05.2016 14:47
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης μετά την μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - μεγάλη βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», παρουσιάζει το ρεσιτάλ «Μουσικοί Συσχετισμοί» σε επιλεγμένους προορισμούς ανά την Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο 2016.
Ένα Ρεσιτάλ - Ανώνυμος πιανίστας από το Στέφανο Θεοδωρίδη στο Θέατρο Πόρτα
20.04.2016 12:12
Ο Στέφανος Θεοδωρίδης θα εμφανιστεί στο Θέατρο Πόρτα, στο πλαίσιο του κύκλου Τρίτες Παράλληλες, για μία συναυλία με τίτλο Ένα Ρεσιτάλ - Ανώνυμος πιανίστας.
Μουσικές χωρίς σύνορα: Ο Μιχάλης Χόιπελ και ο Mario Häring στο Ωδείο Αθηνών
31.03.2016 15:05
Στην ιστορική αίθουσα «Άρης Γαρουφαλλής» του Ωδείου Αθηνών του αρχαιότερου εκπαιδευτικού Ιδρύματος της χώρας, οι νέοι, καταξιωμένοι μουσικοί, ο βιολοντσελίστας Μιχάλης Χόιπελ και ο πιανίστας Mario Häring, θα ερμηνεύσουν την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016, ένα αξιόλογο και σπάνιο πρόγραμμα μουσικής δωματίου.