Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Christofis Group featuring Dominique Di Piazza (bass) στο Half Note Jazz Club

Christofis Group featuring Dominique Di Piazza (bass) στο Half Note Jazz Club

Ο λυρικός κιθαρίστας Λευτέρης Χριστοφής έχει χαρακτηρισθεί από την Benedetto Guitars ως «ένας από τους κορυφαίους κιθαρίστες

της Ευρώπης και ακόμα ανερχόμενος» και ανήκει στην ομάδα καλλιτεχνών που την εκπροσωπεί σε όλο τον κόσμο.
Το τελευταίο του άλμπουμ “Nous Icons” έχει εκδοθεί και κυκλοφορήσει από την θρυλική Blue Note Records και έχει στο ενεργητικό του πολλαπλές μουσικές συνεργασίες με έλληνες και μη όπως τους Chico Freeman, Paul Wertico, Jeff Berlin κ.α.


Μουσικές ιστορίες από το νέο του άλμπουμ θα παρουσιασθούν για πρώτη φορά στο Half Note Jazz Club μαζί με τη δυναμική μουσική σύμπραξη του διεθνώς καταξιωμένου μπασίστα Dominique Di Piazza ο οποίος έχει αναπτύξει μία πρωτότυπη τεχνική παιξίματος (four finger picking technique) και έχει επηρεάσει σημαντικά πολλούς γνωστούς μουσικούς Ευρώπης και Αμερικής. 

 


Μερικές από τις σπουδαίες συνεργασίες του είναι αυτές με τους Michel Petrucianni, Gil Evans, Mike Stern, Victor Wooten, Horacio El Negro, Antonio Farao, Alex Acuna, Zakir Hussain, Trilog Gurtu, είναι μέλος του John McLaughlin Τrio και δημιούργησε το Front Page Trio (2000) μαζί με τους Bireli Lagrene στην κιθάρα και Dennis Chambers στα ντραμς.

 


Η συνθετική άποψη του Λευτέρη Χριστοφή προσδίδει μία νέα μουσική προοπτική πέρα από τα σύνορα της jazz και του fusion.

 

 

Διακρίνεται από το λυρικό αυτοσχεδιασμό και το ρομαντισμό των συνθέσεων του κι έναν πηγαίο δυναμισμό που αναδύεται από το υψηλό επίπεδο μουσικής εκτέλεσης των συμπαικτών του.

 

Η μελωδικότητα του βιμπραφώνου από τον εξαιρετικό Jacques Marugg, η δεξιοτεχνικά μπασιστική προσέγγιση του Dominique Di Piazza, η προσωπική ρυθμική άποψη του Nίκου Τουλιάτου συνδυάζονται σε πλήρη αρμονία με τα ηχοχρώματα που εναλλάσσονται μέσα από τον πλούτο των ήχων της κιθάρας από ηλεκτρική σε ακουστική κι από κλασική σε συνθεσάιζερ του Λευτέρη Χριστοφή.

 

To Lefteris Christofis Group είναι ένα εκπληκτικό world music quartet που θα ξαφνιάσει και θα καθηλώσει τους ακροατές και φίλους του Half Note Jazz Club.

 

 
Nikos Touliatos


 
Ο Νίκος Τουλιάτος δεν χρειάζεται βέβαια ιδιαίτερες συστάσεις. Για το μουσικόφιλο κοινό θεωρείται (και είναι) ο μεγαλύτερος έλληνας «κρουστός». Η πορεία των 37 χρόνων στη μουσική και τα κρουστά το αποδεικνύει. Το ιδιαίτερο προσωπικό ύφος του Νίκου Τουλιάτου στα ντραμς και στα κρουστά διαμορφώθηκε από την εμπειρία που απέκτησε παίζοντας για πολλά χρόνια διαφορετικά είδη μουσικής με μουσικούς παραδοσιακής μουσικής, συνθέτες σύγχρονης μουσικής και τραγουδιού, και με Έλληνες και ξένους μουσικούς στον χώρο της JAZZ, σύγχρονης και αυτoσχεδιαζόμενης μουσικής, καθώς και από την συμμετοχή του σε θεατρικές, χορευτικές κ.α. παραστάσεις.

 

Έχει συνεργαστεί από το 1971 με το 99% συνθετών, τραγουδιστών, ηθοποιών, σκηνοθετών, ζωγράφων, ποιητών, μουσικών, χορευτών, χορογράφων κ.α. δίνοντας μαζί τους χιλιάδες συναυλίες - παραστάσεις σε όλο τον κόσμο. Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχει συνεργαστεί με εικαστικούς καλλιτέχνες , χορευτές, ηθοποιούς, σκηνοθέτες Έλληνες και ξένους, έχει σκηνοθετήσει και παρουσιάσει παραστάσεις multi media στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει γράψει μουσική στον κινηματογράφο, για ταινίες μικρού μήκους, και για το θέατρο. Έδωσε την πρώτη παράσταση με κρουστά στο Μέγαρο μουσικής με 13 κρουστούς Έλληνες και ξένους και με συμμετοχή μαθητών του. Συναυλία κρουστών στο θέατρο ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ κ.α.

 


Ο Νίκος Τουλιάτος έχει επίσης μεγάλη πολιτιστική δράση. Οργανωτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του διεθνούς φεστιβάλ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ‘CROUSSIS’ το


2003. Πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής και οργανωτής του διεθνούς φεστιβάλ κρουστών της Λευκάδας. Μέλος του Δ.Σ. του οργανισμού ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ - ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ. Καλλιτεχνικός διευθυντής και οργανωτής του MUSIC DRAMA ‘’Τη γιορτή της μουσικής του κόσμου’’ στη ΔΡΑΜΑ από το 2006. Μέλος του Δ.Σ. της Ε.Μ.Σ.Ε. Αντιπρόεδρος του συλλογικού φορέα είσπραξης πνευματικών δικαιωμάτων "ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ".

 

 

Έχει οργανώσει επίσης σαν παραγωγός δεκάδες φεστιβάλ, συναυλίες, σεμινάρια , με Έλληνες και ξένους μουσικούς. Έχει οργανώσει και διευθύνει τα τελευταία 22 χρόνια δεκάδες ομάδες κρουστών σε όλη την Ελλάδα με νέους που δεν έχουν καμία σχέση με τη μουσική και έχει δώσει μαζί τους πολλές

 


παραστάσεις με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς αγώνες στην Αθήνα το 2004 όπου ήταν ο δημιουργός και επικεφαλής των 400 τυμπανιστών – εθελοντών της τελετής έναρξης και ο δημιουργός της ομάδας κρουστών και συνθέτης του κομματιού που ακούστηκε κατά την είσοδο των αθλητών και σημαιών στην τελετή λήξης χρησιμοποιώντας αντικείμενα των αθλητών σαν κρουστά όργανα .


Christofis Group


featuring
Dominique Di Piazza (bass)
Lefteris Christofis (electric, synthesizer, acoustic, classical guitars)
Jacques Marugg (vibraphone)
Νίκος Τουλιάτος (drums)
 

Σχετικές ειδήσεις
Dimitris Tsakas Jazz Quartet, Νικόλας Αναδολής και Άννα Λινάρδου live στο Gazarte
01.12.2016 12:53
Ο Δημήτρης Τσάκας, αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς, με εξαιρετικές σπουδές και συνεργασίες με γνωστούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως: Μ. Φαραντούρη, Δ. Γαλάνη, Σ. Κραουνάκης, Ε. Αρβανιτάκη, Α. Πρωτοψάλτη καθώς και της ελληνικής Jazz σκηνής όπως: Τ. Πατερέλης, Γ. Τρανταλίδης, Γ. Φακανάς, Γ. Κοντραφούρης, Iasis group (Ethnic Jazz).
Nikolas Anadolis Trio live στο Half Note
13.10.2016 16:16
Ο Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται με το τρίο του στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Half Note Jazz Club: Οι πρώτες συναυλίες της νέας σεζόν
29.09.2016 17:14
Για μια ακόμη χρόνια το Half Note Jazz Club, το αγαπημένο jazz στέκι της Αθήνας, υπόσχεται μια εκρηκτική σεζόν με εμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το νέο του πρόγραμμα διαπερνά ποιοτικά όλο το μουσικό φάσμα χωρίς ξεκάθαρες ετικέτες. Καλύπτει σε εύρος ήχους jazz, blues, world μέχρι funk, swing, tango, cabaret, χωρίς να λείπουν επιλεγμένα και ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής σκηνής
Pasión del Tango στο Half Note
14.01.2016 12:59
Πάθος για έρωτα και ζωή με διαχρονικές μελωδίες Τango, χορό και άρωμα Αργεντινής στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Ο Γιώργος Χατζηνάσιος στο Half Note
13.01.2016 11:55
O Γιώργος Χατζηνάσιος, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο σπουδαίος καλλιτέχνης εμφανίζεται στην ιστορική σκηνή του Half Note Jazz Club για δύο ξεχωριστές παραστάσεις με τίτλο «Ένα πιάνο δύο φωνές», την Πέμπτη 21 και τη Παρασκευή 22 Ιανουαρίου.