Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο Paul Banks, ο τραγουδιστής των Interpol για πρώτη φορά στην Ελλάδα με το προσωπικό του project

Ο Paul Banks, ο τραγουδιστής των Interpol για πρώτη φορά στην Ελλάδα με το προσωπικό του project

Ο Paul Banks, ο τραγουδιστής των Interpol θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα ...

με το προσωπικό του project, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 στο FUZZ Club.

 

Η βαρύτονη φωνή του Paul Banks είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές της μουσικής των 00ς, καθώς η επιτυχία των Interpol βασίστηκε σε μεγάλο ποσοστό πάνω της. Κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στις εικόνες αποθέωσης του Banks στην περσινή συναυλία των Interpol στην Αθήνα, η οποία έχει πλέον καταχωρηθεί ως μια από τις κορυφαίες των τελευταίων ετών.


 
Πέρα από τα ηχητικά όρια των Interpol, η προσωπική δισκογραφία του Paul Banks μας παρουσιάζει έναν καλλιτέχνη που επιθυμεί να πειραματιστεί με μουσικά στυλ, αλλά και με την εικόνα του. Στον πρώτο δίσκο του “Julian Plenti Is…Skyscraper” που κυκλοφόρησε το 2009, ο Paul Banks παρουσίασε στο κοινό το alter ego του, την μουσική περσόνα Julian Plenti. Με τραγούδια γραμμένα πριν την δημιουργία των Interpol και με πληθώρα μουσικών επιρροών, το αποτέλεσμα ξάφνιασε αλλά και εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς.


 
Τρία χρόνια μετά (και με την ενδιάμεση κυκλοφορία του EP “Julian Plenti lives”), στον νέο δίσκο του με τίτλο “Banks”, ο οποίος κυκλοφορεί στις 20 Οκτωβρίου από την εμβληματική δισκογραφική Matador, ο Paul αφήνει στην άκρη τον Julian Plenti, για να παρουσιάσει ακόμα μια μουσική έκπληξη. Το προσωπικό παρελθόν και οι επιρροές δεν είναι πια το σημαντικό, αλλά η απλότητα της σύνθεσης και η απόλαυση της ίδιας της μουσικής. Καινούργια τραγούδια που αφηγούνται ιστορίες από όνειρα εφηβικά, το “Banks” είναι η επιστροφή του Paul στην δική του “εποχή της αθωότητας”. Οπωσδήποτε, ένας από τους πιο αναμενόμενους δίσκους της χρονιάς.

 


 
Στην πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα ως solo καλλιτέχνης στις 15 Φεβρουαρίου στο Fuzz Club, ο Paul Banks με τη συνοδεία της μπάντας του, θα ερμηνεύσει τραγούδια από τους προσωπικούς του δίσκους και από την δισκογραφία των Interpol.


 
 

Σχετικές ειδήσεις
Οι Ιάπωνες Boris για πρώτη φορά στην Ελλάδα
31.08.2016 17:22
Οι Ιάπωνες Boris, ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα του experimental / κιθαριστικού ήχου παγκοσμίως, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στο Fuzz Live Music Club!
Petros Klampanis Group live στο Gazarte
25.04.2016 14:39
Προερχόμενος από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού... ο Έλληνας κορυφαίος μουσικός και - σύμφωνα με το περιοδικό JazzTimes - έξοχος μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης - εμφανίζεται για πρώτη φορά μαζί με το προσωπικό του 6μελές γκρουπ στο GAZARTE.
Petros Klampanis Group live στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
22.04.2016 15:12
Προερχόμενος από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού...ο Έλληνας κορυφαίος μουσικός και - σύμφωνα με το περιοδικό JazzTimes - έξοχος μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης - εμφανίζεται για πρώτη φορά μαζί με το προσωπικό του 6μελές γκρουπ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
O συνθέτης Νεοκλής Νεοφυτίδης ζωντανά στον Ιανό
28.03.2016 13:47
O συνθέτης, πιανίστας και ενορχηστρωτής Νεοκλής Νεοφυτίδης έρχεται το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 στον Ιανό, για πρώτη φορά σε μία βραδιά με δικά του τραγούδια από τον προσωπικό του δίσκο «Φαγιούμ».
Λαϊκή παραδοσιακή μουσική από το Ιράν με τους Saba στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
10.03.2016 10:25
Το βραβευμένο συγκρότημα Σαμπά [Saba] έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό ένα μεγάλο φάσμα οργανικών και φωνητικών συνθέσεων της ιρανικής μουσικής.