Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Άγγελος Σκούρτης: Έλα να πιούμε τον καφέ μαζί, έκθεση στην αίθουσα Έκφραση

Άγγελος Σκούρτης: Έλα να πιούμε τον καφέ μαζί, έκθεση στην αίθουσα Έκφραση

Ο Σκούρτης μεταμορφώνει το χώρο της γκαλερί σε ένα μικρό καφέ με σκοπό την κουβέντα και την επικοινωνία  μια και πιστεύει ότι
 

η τέχνη γι’ αυτό το λόγο γίνεται και γι’ αυτό  υπάρχει.


Χρησιμοποιώντας λιτά μέσα όπως τα κατακάθια του καφέ - υλικό που χρησιμοποιεί στη δουλειά του από την δεκαετία του ’80-. Το τσάκισμα ενός χαρτιού κλπ και με τα πιο  απλά αλλά αρχέγονα σχήματα όπως ο κύκλος, το τρίγωνο, μια οριζόντια  ή κάθετη γραμμή, δημιουργεί σύνολα έργων, που καταλαμβάνουν το χώρο και συνομιλούν με τον θεατή – θαμώνα.


Με την δουλειά του αυτή ο καλλιτέχνης ξαναπιάνει το νήμα και το νόημα των αρχών της μοντέρνας τέχνης .
Σε μια εποχή που οι λέξεις και οι έννοιες έχουν χάσει την ουσία  τους και η Λιτότητα βαφτίστηκε κατά το Δοκούν …  ο Σκούρτης  μέσα από το έργο του, προσπαθεί να  επαναφέρει το νόημα της, ξαναθυμίζοντας το λόγο του ποιητή  που τόσο σήμερα έχομε όλοι ανάγκη.

 

 

  • Γιατί και το τραγούδι μας το φορτώσαμε με τόσες μουσικές που σιγά σιγά βουλιάζει και την Τέχνη μας τη στολίσαμε τόσο πολύ, που φαγώθηκε απ’ τα μαλάματα το πρόσωπό της
  • Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο Σκούρτης σαν θαμώνας κι’ αυτός του χώρου θα περιμένει τους επισκέπτες για ένα καφέ και μια κουβέντα

 

Σχετικές ειδήσεις
Η γενιά του ΄80: ομαδική έκθεση από Τα Νέα της Τέχνης στην εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου
11.10.2016 11:31
Η εικαστική εφημερίδα «Τα Νέα της Τέχνης» διοργανώνει στην αίθουσα τέχνης εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου, για πέμπτη συνεχή χρονιά ομαδική έκθεση με τίτλο «Η γενιά του ΄80» με σκοπό την οικονομική στήριξη της εφημερίδας.
Bitten: Έκθεση της Δέσποινας Κωνσταντίνου στην Γκαλερί Cube
25.05.2016 12:39
Η Γκαλερί Cube, ξεκινά τη συνεργασία με την εικαστικό Δέσποινα Κωνσταντίνου παρουσιάζοντας την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 τη δουλειά της, στην ατομική έκθεση με τίτλο “Bitten”.
Καλημέρα κύριε Proust: έκθεση του Άγγελου Σκούρτη στην αίθουσα τέχνης εκφραση - γιαννα γραμματοπουλου
21.04.2016 14:33
Η αίθουσα τέχνης εκφραση - γιαννα γραμματοπουλου εγκαινιάζει την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 την ατομική έκθεση του Άγγελου Σκούρτη με τίτλο «Καλημέρα κύριε Proust».
Ενδιάμεσα: έκθεση της Μανταλίνας Ψωμά στη γκαλερί Alma
15.04.2016 15:05
Η Μανταλίνα Ψωμά παρουσιάζει στην ατομική της έκθεση στην Γκαλερί ALMA στα Τρίκαλα, έργα από την δουλειά των τελευταίων δύο ετών.
Επένθεση Μνήμης: έκθεση της Ερατώς Χατζησάββα στην αίθουσα τέχνης εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου
24.03.2016 10:04
Η αίθουσα τέχνης «εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου» εγκαινιάζει την Πέμπτη 7 Απριλίου την ατομική έκθεση της Ερατώς Χατζησάββα με τίτλο «Επένθεση Μνήμης» σε επιμέλεια της Λήδας Καζαντζάκη.