Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Κουαρτέτο Σαξοφώνων Ακρόαμα, στο Half Note Jazz Club

Κουαρτέτο Σαξοφώνων Ακρόαμα,  στο Half Note Jazz Club

Το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Akroama, ένα από τα πιο παλιά και δραστήρια κουαρτέτα σαξοφώνων της Ελλάδας, θα φιλοξενηθεί στο Half Note

… την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012, στις 22.30.


Αποτελείται από τους σαξοφωνίστες Στάθη Μαυρομμάτη (σοπράνο σαξόφωνο), Λευτέρη Πουλιού (άλτο σαξόφωνο), Γεωργία Λιονάκη (τενόρο σαξόφωνο) και Μάρκο Καραβά (βαρύτονο σαξόφωνο) και έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις τόσο στην Ελλάδα και την Κύπρο, όσο και την Ιταλία.


Οι Akroama κάνουν μουσικά περάσματα από την κλασική μουσική στην τζαζ και τον κινηματογράφο, από τα blues στην ethnic, από το μπαρόκ στον 20ο  αιώνα. Το σαξόφωνο αναλαμβάνει να παίξει τον ρόλο των κρουστών, του μπάσου, του τραγουδιστή. Μπορεί να μεταμφιεστεί, να αποκτήσει δεκάδες πρόσωπα, να ξαφνιάσει. Όλοι αυτοί οι ρόλοι, όλα αυτά τα παιχνίδια που παίζει αυτό το όργανο, συνθέτουν και αποτελούν το ένα και μοναδικό πρόσωπο του σαξοφώνου. Ένα πρόσωπο όμως, που με ένα μαγικό τρόπο, είναι πάντα αναγνωρίσιμο, αλλά ποτέ δεν είναι το ίδιο!

Σχετικές ειδήσεις
Η Ανδριάνα Μπάμπαλη και το κουαρτέτο της live στο Half Note
24.11.2016 10:29
Η Ανδριάνα Μπάμπαλη και μια εξ’ ολοκλήρου γυναικεία μπάντα έρχονται για πρώτη φορά στη σκηνή του Half Note Jazz Club για δύο μόνο συναυλίες, την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016.
Nikolas Anadolis Trio live στο Half Note
13.10.2016 16:16
Ο Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται με το τρίο του στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Half Note Jazz Club: Οι πρώτες συναυλίες της νέας σεζόν
29.09.2016 17:14
Για μια ακόμη χρόνια το Half Note Jazz Club, το αγαπημένο jazz στέκι της Αθήνας, υπόσχεται μια εκρηκτική σεζόν με εμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το νέο του πρόγραμμα διαπερνά ποιοτικά όλο το μουσικό φάσμα χωρίς ξεκάθαρες ετικέτες. Καλύπτει σε εύρος ήχους jazz, blues, world μέχρι funk, swing, tango, cabaret, χωρίς να λείπουν επιλεγμένα και ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής σκηνής
Pasión del Tango στο Half Note
14.01.2016 12:59
Πάθος για έρωτα και ζωή με διαχρονικές μελωδίες Τango, χορό και άρωμα Αργεντινής στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
DIVINAS & Co! για μια Χριστουγεννιάτικη ρετρό αποπλάνηση στο Half Note
17.12.2015 17:14
Το εκπληκτικό τρίο των DIVINAS έρχονται με το δυναμικό κουαρτέτο τους, για πρώτη φορά στην Ελλάδα από Πέμπτη 24 έως και Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015 στο Half Note Jazz Club!