Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Οδυσσέας Γαλανάκης - Με ανατρεπτικό χιούμορ: Έκθεση γλυπτικής στο Black Duck

Οδυσσέας Γαλανάκης - Με ανατρεπτικό χιούμορ: Έκθεση γλυπτικής στο Black Duck

Ο Οδυσσέας Γαλανάκης, κιθαρίστας και γλύπτης, έρχεται στο Black Duck με την δεύτερη ιδιότητά του, για …

να παρουσιάσει μια σειρά έργων του, σε μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση, από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι όλα από ψημένο πηλό, και κάποια από αυτά, βαμμένα με ακρυλικά και λάδια.
Χρησιμοποιώντας τον πηλό, το πλέον αρχέγονο πλαστικό υλικό δημιουργεί έργα που ακροβατούν ανάμεσα στο ’’πραγματικό’’ και στο ’’αδύνατο να συμβεί’’…

Στην πρώτη του έκθεση, μεταξύ άλλων, παρουσιάζει μια διαφορετική, τρισδιάστατη απεικόνιση του ’’Καραγκιόζη’’, με πολύ ενδιαφέρον…


Σαρκασμός, αντίδραση και κριτική στο σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι, χιούμορ και ανατροπή.

 

 

Βιογραφικό

Ο Οδυσσέας Γαλανάκης γεννήθηκε το 1960 στο Κονγκό, στη γραμμή του ισημερινού, από γονείς μετανάστες. Kατάγεται από τον Άη Στράτη. Στα 15 του αρχίζει να ασχολείται με την κιθάρα και μαζί με τον Βασίλη Πετρίδη και τον Κυριάκο Δαρίβα, φτιάχνουν το πρώτο τους συγκρότημα (τοπικό κουκακιώτικο), παίζοντας στις εκδηλώσεις των σχολείων της περιοχής.

Το 1978 μπαίνει στο Οικονομικό της Νομικής και την ίδια χρονιά, γνωρίζεται με τον Παύλο Σιδηρόπουλο και το ’’κουκακιώτικο συγκρότημα’’ μετατρέπεται σε… ’’Οι Απροσάρμοστοι’’, με τη συμμετοχή του Αλέκου Αράπη και του Λουκά Γκέκα.

’’ Έτσι άρχισε ένα όμορφο ταξίδι που κράτησε 12 χρόνια με τέσσερις δίσκους,  πάρα πολλά live, πολύ δρόμο και απίστευτες στιγμές. Το ταξίδι όμως διακόπηκε απότομα τον Δεκέμβρη του 1990 με την τραγική απώλεια του Παύλου’’, όπως λέει.

Από τότε συνεχίζει να παίζει με τους Απροσάρμοστους τα τραγούδια του Παύλου, ενώ παράλληλα συμμετέχει σε πολλά μουσικά σχήματα, σε live και ηχογραφήσεις, ροκ και έντεχνα.
 
Το 2007,αναζητώντας εκφραστική διέξοδο, καταπιάνεται με τον πηλό και τη γλυπτική, κάνοντας τα έργα του να σαρκάζουν με ανατρεπτικό χιούμορ την πραγματικότητα..

 

Σχετικές ειδήσεις
Timescapes: έκθεση του Αλέξανδρου Μούστρη στη γκαλερί του Black Duck
28.09.2016 16:49
Η γκαλερί του Black Duck Multiplarte ανοίγει την φετινή χειμερινή σαιζόν της με την έκθεση φωτογραφίας «Timescapes» του φωτογράφου “τοπίου” Αλέξανδρου Μούστρη που εγκαινιάζεται την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στις 8:00 μμ.
Αλχημείες της Σκουριάς: Έκθεση γλυπτικής του Jean-Jacques Tesson στο Black Duck Garden
06.06.2016 10:55
Ο Jean-Jaques Tesson επιστρέφει στο Black Duck, αυτή την φορά στον Κήπο της Μαύρης Πάπιας, με μια έκθεση γλυπτών με τίτλο Αλχημείες της Σκουριάς, που θα φιλοξενηθεί όλο το καλοκαίρι, από 6 Ιουνίου έως 30 Αυγούστου 2016.
Του θανάτου και της ζωής σκίτσα: Έκθεση της Πόπης Μητσοπούλου στο Black Duck
11.04.2016 15:34
Η Πόπη Μητσοπούλου παρουσιάζει δεκαεπτά σκίτσα της στην γκαλερί του Black Duck, από 16 έως 22 Απριλίου 2016.
Στο δρόμο της μάσκας: έκθεση στη γκαλερί του Black Duck
15.02.2016 13:19
Μια απόπειρα περιπλάνησης στον γοητευτικό κόσμο της Μάσκας επιχειρεί το Black Duck Multiplarte και οργανώνει στην γκαλερί του την έκθεση με τίτλο « Στο δρόμο της μάσκας», από 18 Φεβρουαρίου μέχρι 13 Μαρτίου, με τη συμμετοχή τεσσάρων δημιουργών.
Μορφές σε αστικά τοπία: έκθεση της Σοφίας Λέρτα στη γκαλερί του Black Duck
08.01.2016 10:19
Σε έναν κόσμο σκιών μας μεταφέρει με την ζωγραφική της η Σοφία Λέρτα, η οποία παρουσιάζει την τελευταία της δουλειά, στην γκαλερί του Black Duck, από τις 13 έως τις 31 Ιανουαρίου 2016.