Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Eddie Taylor Jr. and Steve Guyger Band live στο Half Note Jazz Club

Eddie Taylor Jr. and Steve Guyger Band live στο Half Note Jazz Club

Μια εξαιρετική μουσική συνεύρεση από την καρδιά της μουσικής του Chicago θα φιλοξενηθεί στη σκηνή του Half Note! Από την μία, ο

μοναδικός κιθαρίστας Eddie Taylor Jr., γιος του «ημίθεου» του blues Eddie Taylor, που αυτή την στιγμή είναι από τους σπουδαιότερους σύγχρονους εκπροσώπους της σκηνής αυτής και ίσως ο μόνος από την νέα σχετικά γενιά κιθαριστών, που παίζουν το blues με τον παραδοσιακό ήχο του Chicago, όπως δηλ. και ο τρόπος που έπαιζε ο πατέρας του στη μπάντα του Jimmy Reed.

 

Από την άλλη, μία θρυλική μορφή του blues, ο master της φυσαρμόνικας Steve Guyger, χρόνια πολλά συνεργάτης του Buddy Guy και του James Cotton. Αν και  γεννημένος στη Philadelphia και αφού θήτευσε πλάι στους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του blues, η πορεία του τον έφερε αναπόφευκτα εκεί που χτυπά πάντα η καρδιά του blues, στο Chicago. Η τεχνική του κορυφαίου αρμονικίστα  είναι παροιμιώδης και τον έφερε στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου και με διάφορες μπάντες όπως του θρυλικού Jimmy Rogers, των Chicago Blues All Stars κ.ά.  

 

Πλαισιωμένοι από μία εξαιρετική μπάντα, οι δύο μεγάλοι bluesmen δίνουν ένα αυθεντικό… «ταχύρρυθμο» μάθημα Chicago ήχου. Everyday, everyday… we ’ve got the blues!   
 

Σχετικές ειδήσεις
Fred Wesley's 3 Generations live στο Half Note
23.11.2016 14:01
O ανεπανάληπτος Fred Wesley, μια θρυλική φυσιογνωμία, πρωτεργάτης του funk, συνεργάτης του James Brown, του George Clinton και άλλων μεγάλων της soul, έρχεται στο Half Note με το νέο του γκρουπ Generations, που παίζει groovy jazz και original funk!
Nikolas Anadolis Trio live στο Half Note
13.10.2016 16:16
Ο Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται με το τρίο του στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Half Note Jazz Club: Οι πρώτες συναυλίες της νέας σεζόν
29.09.2016 17:14
Για μια ακόμη χρόνια το Half Note Jazz Club, το αγαπημένο jazz στέκι της Αθήνας, υπόσχεται μια εκρηκτική σεζόν με εμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το νέο του πρόγραμμα διαπερνά ποιοτικά όλο το μουσικό φάσμα χωρίς ξεκάθαρες ετικέτες. Καλύπτει σε εύρος ήχους jazz, blues, world μέχρι funk, swing, tango, cabaret, χωρίς να λείπουν επιλεγμένα και ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής σκηνής
Ο Boo Boo Davis live στο Half Note
28.03.2016 15:35
Ο αυθεντικός Mississippi blues καλλιτέχνης Boo Boo Davis επιστρέφει στην Ελλάδα με περισσότερες εικόνες και ήχους του Δέλτα, φυσικά στην σκηνή του Half Note Jazz Club!
Ο Γιώργος Χατζηνάσιος στο Half Note
13.01.2016 11:55
O Γιώργος Χατζηνάσιος, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο σπουδαίος καλλιτέχνης εμφανίζεται στην ιστορική σκηνή του Half Note Jazz Club για δύο ξεχωριστές παραστάσεις με τίτλο «Ένα πιάνο δύο φωνές», την Πέμπτη 21 και τη Παρασκευή 22 Ιανουαρίου.