Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Eddie Taylor Jr. and Steve Guyger Band live στο Half Note Jazz Club

Eddie Taylor Jr. and Steve Guyger Band live στο Half Note Jazz Club

Μια εξαιρετική μουσική συνεύρεση από την καρδιά της μουσικής του Chicago θα φιλοξενηθεί στη σκηνή του Half Note! Από την μία, ο

μοναδικός κιθαρίστας Eddie Taylor Jr., γιος του «ημίθεου» του blues Eddie Taylor, που αυτή την στιγμή είναι από τους σπουδαιότερους σύγχρονους εκπροσώπους της σκηνής αυτής και ίσως ο μόνος από την νέα σχετικά γενιά κιθαριστών, που παίζουν το blues με τον παραδοσιακό ήχο του Chicago, όπως δηλ. και ο τρόπος που έπαιζε ο πατέρας του στη μπάντα του Jimmy Reed.

 

Από την άλλη, μία θρυλική μορφή του blues, ο master της φυσαρμόνικας Steve Guyger, χρόνια πολλά συνεργάτης του Buddy Guy και του James Cotton. Αν και  γεννημένος στη Philadelphia και αφού θήτευσε πλάι στους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του blues, η πορεία του τον έφερε αναπόφευκτα εκεί που χτυπά πάντα η καρδιά του blues, στο Chicago. Η τεχνική του κορυφαίου αρμονικίστα  είναι παροιμιώδης και τον έφερε στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου και με διάφορες μπάντες όπως του θρυλικού Jimmy Rogers, των Chicago Blues All Stars κ.ά.  

 

Πλαισιωμένοι από μία εξαιρετική μπάντα, οι δύο μεγάλοι bluesmen δίνουν ένα αυθεντικό… «ταχύρρυθμο» μάθημα Chicago ήχου. Everyday, everyday… we ’ve got the blues!   
 

Σχετικές ειδήσεις
Οι Bojan Ristic Brass Band live στο Half Note
08.02.2017 12:04
Οι Bojan Ristic Brass Band, μία από τις σπουδαιότερες και πλέον αυθεντικές μπάντες πνευστών στα Βαλκάνια, έρχονται μέσα στη καρδιά του καρναβαλιού να μας ξεσηκώσουν με τέσσερις «καυτές» εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club.
Η Zora Young και ο Matthew Skoller στο Half Note Jazz Club
18.01.2017 13:46
Η μοναδική Zora Young, μια από τις σημαντικότερες και ιστορικές φωνές του σύγχρονου Chicago Blues, επιστρέφει δριμύτερη μετά από πολλά χρόνια στην χώρα μας για μια σειρά νέων εμφανίσεων στην σκηνή του Half Note Jazz Club, έχοντας στο πλευρό της έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του είδους, τον κορυφαίο αρμονικίστα Matthew Skoller και την εξαίσια μπάντα του.
Fred Wesley's 3 Generations live στο Half Note
23.11.2016 14:01
O ανεπανάληπτος Fred Wesley, μια θρυλική φυσιογνωμία, πρωτεργάτης του funk, συνεργάτης του James Brown, του George Clinton και άλλων μεγάλων της soul, έρχεται στο Half Note με το νέο του γκρουπ Generations, που παίζει groovy jazz και original funk!
Nikolas Anadolis Trio live στο Half Note
13.10.2016 16:16
Ο Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται με το τρίο του στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Half Note Jazz Club: Οι πρώτες συναυλίες της νέας σεζόν
29.09.2016 17:14
Για μια ακόμη χρόνια το Half Note Jazz Club, το αγαπημένο jazz στέκι της Αθήνας, υπόσχεται μια εκρηκτική σεζόν με εμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το νέο του πρόγραμμα διαπερνά ποιοτικά όλο το μουσικό φάσμα χωρίς ξεκάθαρες ετικέτες. Καλύπτει σε εύρος ήχους jazz, blues, world μέχρι funk, swing, tango, cabaret, χωρίς να λείπουν επιλεγμένα και ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής σκηνής