Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Francesco Risola - Χωρίς Ισημερία: Eπιτοίχιες Eγκαταστάσεις - Wall installations στην ArtZone 42

Francesco Risola - Χωρίς Ισημερία: Eπιτοίχιες Eγκαταστάσεις - Wall installations στην ArtZone 42

H ArtZone 42 παρουσιάζει την ατομική έκθεση της πρώτης εικαστικής παρουσίασης στην Ελλάδα του Francesco Risola …

την Τρίτη 27 Νοεμβρίου στις 7.00μ.μ.

 

Ο καλλιτέχνης, εδώ και χρόνια, μοιράζεται τον χρόνο της ζωής και της εικαστικής του διαδρομής ανάμεσα στην Ιταλία και στην Ελλάδα, που την θεωρεί δεύτερη πατρίδα του.


Τα έργα του, επί το πλείστον, αφορούν ένα είδος ανάγλυφης ζωγραφικής. Είναι φιλοτεχνημένα με διαφόρων ειδών υλικά, τα οποία ο Francesco Risola ευρηματικά τα επιλέγει, τα συνδυάζει και τα αναμορφώνει, μέσα από ένα προσωπικό του μινιμαλιστικό κι εννοιολογικό (conceptual) ιδίωμα.

 

Ο συγκεκριμένος ζωγράφος και γλύπτης, διαθέτει γνώσεις, καλλιεργημένη αισθαντικότητα, πηγαίο ταλέντο, εξασκημένες δεξιότητες και πλούσια φαντασία. Τις εμπνεύσεις του τις αντλεί από το πολιτιστικό μας Μεσογειακό παρελθόν, από την φύση και κυρίως από την καθημερινότητα της ζωής. Τον ενδιαφέρει η συνδυαστική ενεργοποίηση των αισθήσεων και των στοχασμών του θεατή, χωρίς οι εικαστικές συνθέσεις του να τον δεσμεύουν, καθώς αυτές λειτουργούν με εσωτερική ένταση, πυκνότητα νοημάτων και ρυθμό, προκαλώντας μέσα από τις παραδοξότητες και ασυμβατότητές τους, την ενατένιση, την οποία ο καλλιτέχνης επιτυγχάνει με μια “γλώσσα”, που παρά τα ελεγχόμενα λυρικά της στοιχεία, παραμένει λιτή και δομημένη με ελεγειακή δωρικότητα.
 

Aθηνά Σχινά
Κριτικός & Ιστορικός Τέχνης

 

O Francesco Risola έχει γεννηθεί στην Ιταλία. Κατέχει πτυχίο της Αρχιτεκτονικής του Instituto Universitario di Architettura di Venezia. Εκεί έζησε και εργάστηκε ως εικαστικός και αρχιτέκτονας με ειδίκευση στην ανακατασκευή κτιρίων στο ιστορικό κέντρο της Βενετίας.


Τα τελευταία χρόνια διαμένει και εργάζεται στην Αθήνα ως εικαστικός. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις σε Βενετία, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


«Δυο μέρες το χρόνο στη Γη υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ μέρας και νύχτας, η Ισημερία. Ο τίτλος της έκθεσης «Χωρίς Ισημερία» υποδηλώνει την απουσία αυτής της ισορροπίας στην σημερινή κοινωνία. Με τη δουλειά μου αναδιοργανώνω τις ύλες με αφορμή προσωπικές εμπειρίες και ιδέες για να βρω νοήματα με νέο ρυθμό, νέα ένταση και πυκνότητα, αναζητώντας μια νέα Ισημερία.» Francesco Risola

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Aroma of the East: έκθεση του Δρ. Bhaskar Das στη Blank Wall Gallery
19.05.2016 16:48
Ο Δόκτωρ Bhaskar Das, που ζει και εργάζεται στην Ινδία θα παρουσιάσει φωτογραφίες του στη Blank Wall Gallery, σε μία ατομική έκθεση, που θα διαρκέσει από το Σάββατο 28 Μαΐου έως την Παρασκευή 3 Ιουνίου.
Changes: Θεματική έκθεση φωτογραφίας στην Blank Wall Gallery
04.05.2016 15:22
Από τις 8 έως και τις 20 Μαΐου 2016, 20 διεθνείς φωτογράφοι θα παρουσιάζουν φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται διαφόρων ειδών αλλαγές στη Blank Wall Gallery.
Francesco Moretti Γλυπτά και Χαρακτικά: Έκθεση στο Café του Φουγάρου
14.04.2016 13:07
Την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 το Φουγάρο εγκαινιάζει την έκθεση Francesco Moretti Γλυπτά και Χαρακτικά.
Coocles!: Έκθεση της Δέσποινας Τσιαπάρα στην γκαλερί ARTZONE 42
04.04.2016 12:46
Την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 εγκαινιάζεται στην γκαλερί ARTZONE 42 η ατομική έκθεση της Δέσποινας Τσιαπάρα με τίτλο ‘Coocles!’.
Νέα Ισημερία: εγκατάσταση και performance στη γκαλερί Λόλα Νικολάου
10.02.2016 12:17
Η γκαλερί Λόλα Νικολάου στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί τη συνεργατική εικαστική εγκατάσταση των Χάρη Κοντοσφύρη - Γιώργου Πανταζή και performance από τον Δημήτρη Ανδρεοσόπουλο, υπό τον τίτλο Νέα Ισημερία.