Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Delos Project, για μια μουσική παράσταση στο Faust Bar Athens

Delos Project, για μια μουσική παράσταση στο Faust Bar Athens

Το Faust Bar Athens φιλοξενεί, στο πλαίσιο των ζωντανών μουσικών εκδηλώσεων που διοργανώνει, το Delos Project με μια ομάδα μουσικών…

… της οποίας ηγείται η Φωτεινή Παπαδόδημα, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012.


Έγραψα τα περισσότερα κομμάτια του Delos Project  θέλοντας να μιλήσω για τις συναντήσεις της ζωής που μας μεταμορφώνουν. Όσο επώδυνες κι αν είναι αυτές οι μεταμορφώσεις κρύβουν  πάντα μέσα τους τη χαρά της επόμενης κίνησης, της νέας ζωής. Σαν την πεταλούδα που βγαίνει από το κουκούλι. Πολλά ηχοχρώματα και ρυθμοί αποτελούν τα κύρια συστατικά του Delos project . Η ηλεκτρική  μπλουζ κιθάρα μας που μας ταξιδεύει από το Μάλι ως την Αμερική, οι αφρικάνικοι ρυθμοί , ο απόηχος της ανατολικής παράδοσης.  Στίχοι που ήρθαν σαν από μόνοι τους στ’ αγγλικά και στα ελληνικά,  μιλούν για τις στιγμές εκείνες που ο χρόνος σταματάει και καταλαβαίνεις ότι είναι δυνατό να είσαι αυτός που πραγματικά θα ήθελες να είσαι κι όχι αυτός που σε ανάγκασαν! Σε συνεργασία με τον Γιώργο Παλαμιώτη σκηνοθετήσαμε μουσικά όλα αυτά τα τα στοιχεία, εμπνευσμένοι από ιδιαίτερους καλλιτέχνες που μας έπρωξαν να ρισκάρουμε απρόσμενες μίξεις! Κάναμε βόλτα το desert blues στα σοκάκια της   Κωσταντινούπολης , μεθύσαμε με  ινδικές μελωδίες και χορέψαμε πάνω σε ξέφρενα ηπειρώτικα γκόσπελ!  Όχι για κανέναν άλλο λόγο..μόνο για να σας πούμε γι’ αυτή τη  μυστική ζωή που καμιά φορά φανερώνεται μέσα σε μια νύχτα…σ’ ένα τσαφ!..όπως  η Δήλος του μύθου! _Φωτεινή Παπαδόδημα


Μουσικοί
Φωτεινή Παπαδόδημα: φωνή
Γιώργος Παλαμιώτης: ηλεκτρική κιθάρα
Χάρης Χαραλάμπους: ηλεκτρικό μπάσο
Σέργιος Χρυσοβιτσάνος: βιολί
Λευτέρης Χαβουτσάς: ούτι
Ειρήνη Τριανταφυλλίδη: λαούτο- φωνητικά
Κωστής Κοπανάρης: κρουστά
Anjo: κρουστά
Demian Gomez: κρουστά   

Σχετικές ειδήσεις
Οι Minor Project live στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
15.09.2016 15:48
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αισχύλεια 2016, το Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας θα φιλοξενήσει τους Minor Project στις 29 Σεπτεμβρίου 2016.
Within Project: ένα World Jazz project της Ιωάννας Τσάγκαρη στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου
08.09.2016 15:25
H διεθνούς εμβέλειας τζαζ ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Ιωάννα Tσάγκαρη, γνωστή και ως Black Cotton Doll, θα παρουσιάσει το νέο της World Jazz project με τίτλο "Within", στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στις 21:00.
No Wall Music από το Mikelis & Najem project στο Φεστιβάλ Αθηνών
06.06.2016 17:10
Το σχήμα NO WALL MUSIC Mikelis & Najem project του Δημήτρη Μικέλη και του Μοχάμεντ Νατζέμ θα παρουσιαστεί στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016.
The Dominant Gipsy project live στο Faust
26.04.2016 11:12
Την Τετάρτη 4 Μαΐου 2016, το Dominant Gipsy project θα βρίσκεται live στο Faust.
Οι Diotima live στο πλαίσιο του Ύπνος Project
13.04.2016 16:29
Το σπουδαίο γαλλικό κουαρτέτο Diotima επιστρέφει με ένα πρόγραμμα νυχτερινό, στο πλαίσιο του Hypnos Project, στις 20 Απριλίου, στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.