Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Η Αυτοκράτειρα, το Χρονικό της Νέας Γης - Δούκας Καπάνταης

Η Αυτοκράτειρα, το Χρονικό της Νέας Γης - Δούκας Καπάνταης

Οι Εκδόσεις Νεφέλη παρουσιάζουν το βιβλίο του Δούκα Καπάνταη με τίτλο «Η αυτοκράτειρα, το χρονικό της Νέας Γης» που περιέχει 6 σχέδια της Εύας Μαραθάκη.


Σε έναν πλανήτη, όπου ό,τι σε εμάς φαντάζει βίαιο και αποτρόπαιο αποτελεί απλή καθημερινότητα, ο επί αιώνες μυστικοσύμβουλος του Αυτοκράτορα συντάσσει –στη φυλακή, λίγο πριν την εκτέλεσή του– την απολογία του. Όχι για τους δικαστές. πευθύνεται στις κατοπινές γενιές των ανθρώπων.


Αν υπάρξουν…
Στους αντίποδες του Μεγάλου Ανατολικού, το νέο βιβλίο του Δούκα Καπάνταη παρουσιάζει το εφιαλτικό σύμπαν της Νέας Γης, όπου ο έρωτας μπορεί να προσφέρει χαρά μόνο στους διεστραμμένους στο έπακρον κατοίκους της. Και όχι μάλιστα σε όλους.


Προσοχή: Το κείμενο περιέχει περιγραφές ερωτικών και βίαιων επεισοδίων που θα μπορούσαν να θίξουν την ευαισθησία ορισμένων αναγνωστών.Ο Δούκας Καπάνταης γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Έχει δύο διδακτορικά διπλώματα φιλοσοφίας (Παρίσι - Σορβόννη 2000, και Βέρνη 2007) στην Αριστοτελική Μεταφυσική και τη Νεώτερη Λογική αντίστοιχα. Το 2003 εκλέχθηκε Δόκιμος Ερευνητής στην Ακαδημία Αθηνών (Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας). Στο ίδιο Κέντρο εργάζεται μέχρι και σήμερα (ως Εντεταλμένος Ερευνητής από το 2007, και ως Κύριος Ερευνητής από το 2011). Έχει διδάξει Λογική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και έχει διατελέσει Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι μέλος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας και της European Society for Ancient Philosophy. Ειδικεύεται στην Αρχαία Ελληνική Οντολογία και στη Σύγχρονη Φιλοσοφική Λογική. Από τις εκδόσεις Νεφέλη κυκλοφορεί η ποιητική του συλλογή Αγοράκια Κοριτσάκια (2004). Είναι γιος του γλύπτη Βάσου Καπάνταη και της συγγραφέως Ισμήνης Καπάνταη.

Σχετικές ειδήσεις
68 χρόνια Εκδόσεις Παρισιάνου - Κώστας Χρ. Χατζιώτης
16.12.2016 12:58
Στον επετειακό τόμο «68 χρόνια Εκδόσεις Παρισιάνου», ο συγγραφέας Κώστας Χρ. Χατζιώτης αφηγείται την ιστορία μιας εκδοτικής επιχείρησης που μέσα από την πολυετή πορεία της αναδείχθηκε στον κορυφαίο εκδοτικό οίκο ιατρικών συγγραμμάτων της Ελλάδας.
30.09.2016 11:31
Έναν χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο των Στάθη Ν. Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις και συνεχίζει να είναι στην κορυφή των ευπώλητων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College (HAEC) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν συζήτηση ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Ο Εμφύλιος και η κληρονομιά του», την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στo θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
 Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Εκδοτικό Πρόγραμμα Φθινόπωρο 2016
05.09.2016 12:58
Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές με νέες σειρές εκπαιδευτικών βιβλίων προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και διαχρονικούς τίτλους που αποτελούν σταθερά την πρώτη επιλογή εκπαιδευτικών και γονιών, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ετοιμάζονται να υποδεχτούν το φθινόπωρο με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα που θα συζητηθεί.
Την αλήθεια κατάματα - Χρήστος Γιανναράς
29.08.2016 11:46
Από τις εκδόσεις Ιανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Την αλήθεια κατάματα του Χρήστου Γιανναρά.
Η Φιλίτσας Καραγεωργίου παρουσιαζει το βιβλίο της στο βιβλιοκαφέ  Έναστρον
12.05.2016 10:19
Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοκαφέ Έναστρον έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Φιλίτσας Καραγεωργίου, Περσείδες που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον.