Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Πωλήσεις φωτογραφιών - Από απλούς φωτογράφους σε απλούς αγοραστές στο Μουσείο Μπενάκη

Πωλήσεις φωτογραφιών - Από απλούς φωτογράφους σε απλούς αγοραστές στο Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη σε συνεργασία με τον Πλάτωνα Ριβέλλη και τον "Φωτογραφικό Κύκλο" ξεκινάει

μέσω των πωλητηρίων του ένα πρόγραμμα διάδοσης και πώλησης καλλιτεχνικών φωτογραφιών.

 


Ο Πλάτων Ριβέλλης θα είναι ο πρώτος φωτογράφος που θα διαθέσει τις φωτογραφίες του μέσω των πωλητηρίων τού Μουσείου με την προοπτική πολύ σύντομα να τον ακολουθήσουν και άλλοι φωτογράφοι-μέλη τού "Φωτογραφικού Κύκλου" και στη συνέχεια και άλλοι έλληνες φωτογράφοι.

 


Παρά τη μεγάλη διάδοση τής φωτογραφίας στις μέρες μας η πώληση των φωτογραφιών κινείται μέσα σε συγκεκριμένα όρια και ακολουθεί μια καθιερωμένη πρακτική. Οι επαγγελματίες -πολύ φυσικά- ακολουθούν τη διαδρομή διάθεσης που ισχύει για κάθε ειδική εφαρμογή, ενώ οι καλλιτέχνες επιλέγουν αποκλειστικά την πώληση μέσω των γκαλερί , οι οποίες όμως απευθύνονται κυρίως στο κοινό των συλλεκτών τέχνης. 
Το έργο όμως των πολλών και αξιόλογων φωτογράφων που υπάρχουν σήμερα θα μπορούσε και θα έπρεπε να συναντηθεί με ένα ευρύτερο κοινό, το οποίο θα ήθελε να αποκτήσει μια πρωτότυπη και βεβαιωμένα γνήσια φωτογραφία (και όχι μια βιομηχανική αναπαραγωγή, όπως είναι οι αφίσες), είτε για να διακοσμήσει με αυτήν έναν χώρο, είτε για να τη δωρίσει σε έναν φίλο, είτε απλώς για να την αποκτήσει, χωρίς περαιτέρω επενδυτικές φιλοδοξίες, δαπανώντας ένα λογικό και προσιτό τίμημα. Η προσπάθεια τού Μουσείου Μπενάκη και τού "Φωτογραφικού Κύκλου" εντάσσεται σε αυτή τη λογική.

 


Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στις 19.30 ο Πλάτων Ριβέλλης θα παρουσιάσει αυτή τη νέα συνεργασία του με το Μουσείο Μπενάκη στο πωλητήριο τού Μουσείου στην οδό Πειραιώς 138.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Φινλανδοί Αρχιτέκτονες. Με το βλέμμα στην Ελλάδα - Σκίτσα και φωτογραφίες στο Μουσείο Μπενάκη
10.01.2017 12:47
Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 την έκθεση Φινλανδοί Αρχιτέκτονες. Με το βλέμμα στην Ελλάδα - Σκίτσα και φωτογραφίες, σε διοργάνωση του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, σε συνεργασία με το Φινλανδικό Ινστιτούτο και το Μουσείο Μπενάκη.
Room18: Το νέο αστικό ξενοδοχείο από το Μουσείο Μπενάκη και τις ΔΟΜΕΣ
02.11.2016 16:42
Η Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ και το Μουσείο Μπενάκη, σε συνέχεια του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Σχεδιασμού Room18, με θέμα το δωμάτιο ενός αστικού Ελληνικού ξενοδοχείου 18m2, διοργανώνουν την έκθεση Room18, παρουσιάζοντας 262 νέες προτάσεις, 582 δημιουργών, από 17 χώρες. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη σε χώρο 500μ2, από τις 18 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου.
Happy Birthday: έκθεση γλυπτών του Γιώργου Λάππα στο Μουσείο Μπενάκη
16.09.2016 10:58
Το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, παρουσιάζει στο Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου μία έκθεση ˗ φόρο τιμής στο έργο του Έλληνα καλλιτέχνη Γιώργου Λάππα, με τίτλο «Happy Birthday».
Photobook Exhibition: Τελευταίες ημέρες στο Μουσείο Μπενάκη
19.07.2016 12:48
Στο πλαίσιο του κεντρικού προγράμματος του Athens Photo Festival 2016 παρουσιάζεται έως την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 στο Μουσείο Μπενάκη, μία ξεχωριστή έκθεση αφιερωμένη στο φωτογραφικό βιβλίο.
Το ταξίδι. Μετακινούμενοι πληθυσμοί: έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη
13.05.2016 10:35
Το Μουσείο Μπενάκη σε συνεργασία με το αλληλεγγύη-SolidarityNow εγκαινιάζει τη Δευτέρα 16 Μαΐου στις 20:00 στο Κτήριο της οδού Πειραιώς 138 την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Το ταξίδι. Μετακινούμενοι πληθυσμοί».