Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Σύγχρονη τέχνη: Μια ματιά στο εικαστικό τοπίο της Κρήτης: έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων

Σύγχρονη τέχνη: Μια ματιά στο εικαστικό τοπίο της Κρήτης: έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου παρουσιάζουν

την έκθεση «Σύγχρονη τέχνη: Μια ματιά στο εικαστικό τοπίο της Κρήτης…», από 7 έως 30 Νοεμβρίου στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων.

 

Η έκθεση προσπαθεί να δείξει, να διδάξει αλλά και να ερμηνεύσει μια πορεία της τέχνης αλλά και της καλλιτεχνικής παράδοσης της Κρήτης  στο χρόνο, ξετυλίγοντας σιγά σιγά τις τεχνικές, τις τεχνοτροπίες, αλλά και τα ρεύματα που επηρέασαν την τέχνη διαχρονικά ως τις μέρες μας.


Σε ότι αφορά στην ξενάγηση της έκθεσης, υπακούει σε μια αλυσιδωτή εξιστόρηση έργο με έργο και παράδειγμα με παράδειγμα, που υποδηλώνει τον αισθητικό λόγο όπως αυτός προωθείται και εξελίσσεται από το σχέδιο, τη σύνθεση και το χρώμα, όπως αυτά έχουν εφαρμογή στη χαρακτική , την τοπιογραφία, το πορτρέτο, καθώς και στις σύγχρονες τάσεις που επικρατούν στην εποχή μας, όπως ο ρεαλισμός, ο σουρεαλισμός, ο συμβολισμός, ο εξπρεσιονισμός, οι κατασκευές και τα κόμικς.


Το σύνολο των έργων προσφέρει μια τεκμηριωμένη γνώση, χαρίζει χρώματα, βοηθά την αισθητική του καθενός από μας, του κάθε θεατή, σε μια αντίληψη σύγχρονη, δημιουργική και πρέπουσα που προάγει τον πολιτισμό στη γενικότερη και στην ευγενέστερη μορφή του.

 

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα 46 καλλιτεχνών μεταξύ άλλων των Γιάννη Μιγάδη, Γιάννη Παρμακέλη, Λευτέρη Κανακάκι, Γιώργου Κουνάλη, Γιάννη Λασιθιωτάκη, κ.ά.

Σχετικές ειδήσεις
Ξεναγήσεις στην έκθεση
16.12.2016 15:23
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), η Ουγγρική Ακαδημία Τεχνών, με τη συνεργασία της Πρεσβείας της Ουγγαρίας στην Αθήνα παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας Ανιχνεύσεις και φωτογραφικά αρχεία: Αρχεία Ζωής, στη Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων στο κτίριο Πειραιώς, από τις 19 Οκτωβρίου 2016 έως τις 8 Ιανουαρίου 2017.
Δεκαέξι χρόνια χαρακτικής έρευνας: Έκθεση από την ΑΣΚΤ
21.11.2016 13:10
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών παρουσιάζουν τη μεγάλη Έκθεση Σύγχρονης Χαρακτικής των αποφοίτων του Β’ Εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με αφορμή την συμπλήρωση δεκαέξι χρόνων διδασκαλίας και έρευνας.
91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού: η έκθεση στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
18.10.2016 11:44
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) παρουσιάζει την έκθεση 91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού, από τις συλλογές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ.& Σ. Μοσχανδρέου Ι. Π. Μεσσολογγίου στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, στο κτίριο του Μεταξουργείου, από τις 8 Νοεμβρίου 2016 έως τις 8 Ιανουαρίου 2017.
Ο Έκτος Κύκλος του Prix Pictet: Disorder – Αταξία στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
30.06.2016 13:38
Το διεθνές βραβείο φωτογραφίας Prix Pictet σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων συνεχίζει την περιοδεία της Έκθεσης των Επιλαχόντων για τον έκτο κύκλο του με τίτλο Disorder (Aταξία) στη Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων στο κτίριο της πλατείας Κουμουνδούρου, από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2016.
100 Χρόνια Χοσέ Γουαδαλούπε Ποσάδα: έκθεση στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
22.02.2016 10:43

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Μεξικού και την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών του Μεξικού, της Μεξικάνικης Υπηρεσίας Διεθνούς Συνεργασίας για την Ανάπτυξη και του Ιδρύματος Posada, παρουσιάζουν την έκθεση 100 Χρόνια Χοσέ Γουαδαλούπε Ποσάδα (1852 – 1913) σε επιμέλεια του Ντένη Ζαχαρόπουλου.