Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Παράσταση Oedipus, βασισμένη σε κείμενα του Σοφοκλή, στον Κενό Χώρο

Παράσταση Oedipus, βασισμένη σε κείμενα του Σοφοκλή, στον Κενό Χώρο

Ο πολιτιστικός χώρος, Κενός Χώρος, σε συνεργασία με το Bridget Project παρουσιάζουν την παράσταση Oedipus που αποτελεί ένα δεύτερο σχεδίασμα, βασισμένη στο κείμενο του Σοφοκλή, Οιδίπους Τύραννος.
 

Η φράση αυτή του Τειρεσία «Τι άθλιο πράγμα η γνώση, όταν δεν βοηθά, όποιον την έχει» αποτέλεσε την αφορμή για ένα δεύτερο σχεδίασμα πάνω στη τραγωδία του Σοφοκλή, Οιδίπους Τύραννος.
 

Στο Oedipus έχουμε μια υπό γωνία ανάγνωση της τραγωδίας, όπου ο σοφόκλειος ήρωας καλείται να απαντήσει ,με κάθε τρόπο, στα κελεύσματα των καιρών. Ακολουθεί μια μοναχική πορεία προς την γνώση, αναρωτιέται, μιλάει με τραγική ειρωνεία ενώ την ίδια στιγμή την ακυρώνει, χρησιμοποιώντας λόγια όλων των ηρώων του έργου.
Έτσι, ο κατακερματισμένος κόσμος του Οιδίποδα τελικά μας υπενθυμίζει την ουσία της ύπαρξής του. «ούτε βασιλιάς, ούτε τύραννος Απλώς άνθρωπος»

Συντελεστές
Μετάφραση - Μίνως Βολανάκης, Κ.Χ. Μύρης
Διασκευή - Νίκη Ράλλη, Αντώνης Μπαλλής
Σκηνοθεσία - Τάσος Αλεκάκης, Αντώνης Μπαλλής
Βοηθοί - Θοδωρής Ηλιόπουλος , Κωνσταντίνα Ριζοθανάση
Φωτογραφία - Μιχάλης Αποστόλου
Παραγωγή - BRIDGE PROJECT, ΚΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ερμηνεία - Αντώνης Μπαλλής, Φώτης Ηλιόπουλος

Σχετικές ειδήσεις
Ο γείτονάς μου Ναπολέων Λαπαθιώτης, στο bijoux de kant hood
25.10.2016 11:15
Η bijoux de kant παρουσιάζει την παράσταση Ο γείτονάς μου Ναπολέων Λαπαθιώτης, βασισμένη σε κείμενα των Γιώργου Ιωάννου και Ναπολέοντα Λαπαθιώτη.
Blessed Breasts από την Ομάδα Arigato στο Off off Athens 8 του Επί Κολωνώ
22.06.2016 17:09
Στο πλαίσιο του 8ου φεστιβάλ Off-off που διοργανώνει το θέατρο Επί Κολωνώ, η ομάδα Arigato παρουσιάζει την παράσταση «Blessed Breasts». Μια παράσταση (work in progress) βασισμένη στο βιβλίο της Marilyn Yalom «H ιστορία του γυναικείου στήθους».
Τα ανθισμένα παπούτσια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
13.05.2016 13:18
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την παράσταση Τα ανθισμένα παπούτσια, από τη θεατρική ομάδα «Οι Μούσες των Τραυμάτων», βασισμένη σε πρωτότυπα κείμενα 6 ελλήνων συγγραφέων, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Άννας Χατζηχρήστου.
Τυφλόμυγα, από το Θέατρο του Άλλοτε στο Black Box
26.04.2016 16:49
Το Black Box στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί το Θέατρο του Άλλοτε και την παράσταση Τυφλόμυγα. Η πρώτη παράσταση στην Ελλάδα βασισμένη στο απόλυτο σκοτάδι.
Διακόσιες δέκα χιλιάδες οκάδες βαμβακιού ~ μια παράσταση στο Αρχείο, της Ιόλης Ανδρεάδη
17.03.2016 13:41
Το Πολιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς μας προσκαλεί στην παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη, «διακόσιες δέκα χιλιάδες οκάδες βαμβακιού ~ μια παράσταση στο Αρχείο», βασισμένη σε πρόταση του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ.