Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Λουίς Ραμόν Μαρίν, Μαρίν: Έκθεση φωτογραφίας στο Ινστιτούτο Θερβάντες

Λουίς Ραμόν Μαρίν, Μαρίν: Έκθεση φωτογραφίας στο Ινστιτούτο Θερβάντες

Το Ινστιτούτο Θερβάντες παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας του Λουίς Ραμόν Μαρίν από τις


8 Νοεμβρίου μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2012.

 

Η έκθεση Μαρίν δείχνει την κρυμμένη και ξεχασμένη ιστορία των χρόνων πριν από τον Εμφύλιο Πόλεμο κι αποτελεί τεκμήριο ανυπολόγιστης αξίας, που ξαναφέρνει στο φως έναν μεγάλο φωτογράφο, θύμα άδικης λήθης.
 

 

Ο Λουίς Ραμόν Μαρίν (1885), άρχισε να δημοσιεύει φωτογραφίες του στον τύπο το 1908. Ως φωτογράφος πληροί τις προϋποθέσεις του νέου επαγγελματία, του φωτορεπόρτερ, που έπρεπε να προκαλέσει επανάσταση στον γραπτό τύπο. Επί τριάντα χρόνια ανέπτυξε μεγάλη δραστηριότητα, δημοσίευε πάνω από χίλιες φωτογραφίες τον χρόνο στην εφημερίδα Informaciones, εκτός από τις συνεργασίες του με όλα τα εικονογραφημένα περιοδικά της εποχής του. Στο τέλος της καριέρας του αφοσιώθηκε στο να φωτογραφίζει τον εμφύλιο πόλεμο από την πολιορκημένη Μαδρίτη.
Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Πάμπλο Ιγκλέσιας.
 

 

Λεζάντες:

1. El Rey bailando en la Venta de La Rubia. Madrid, 1916.
Ο βασιλιάς καθώς χορεύει στην Βέντα ντε λα Ρούμπια. Μαδρίτη, 1916.

2. Vista aérea del Parque de Atracciones en la Exposición Internacional de Barcelona. Barcelona, 1929.
Αεροφωτογραφία του Λούνα Παρκ στην Διεθνή Έκθεση της Βαρκελώνης. Βαρκελώνη, 1929

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Μιχάλης Κακογιάννης - Κοιτάζοντας το Μέλλον: έκθεση φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
12.01.2017 12:57
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με τον πολυβραβευμένο Ιταλό φωτογράφο και τυπογράφο Antonio Manta και τη διοργάνωση Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017, παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Μιχάλης Κακογιάννης - Κοιτάζοντας το Μέλλον»- στην Πλατεία Κάστρου της Πάφου, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης.
Μιχάλης Κακογιάννης. Κοιτάζοντας το Μέλλον: έκθεση φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
10.10.2016 16:43
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την GRUPPO GEMELLO και τον πολυβραβευμένο Ιταλό φωτογράφο και τυπογράφο Antonio Manta παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Μιχάλης Κακογιάννης . Κοιτάζοντας το Μέλλον», μια έκθεση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα δημιουργού.
Déjà vu: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο cafe-bar Mob
26.09.2016 12:32
Mία κρυφή αποστολή, 65 φωτογραφίες, άπλετο φως. Το Photoglobe Seminars αναλαμβάνει αυτήν τη φορά μία σημαντική, κρυφή αποστολή: Να «φωτίσει» με φωτογραφίες του έναν όροφο στην πόλη.
iDyssey: Έκθεση φωτογραφίας του Stefano De Luigi στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο
14.06.2016 14:25
Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Athens Photo Festival έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην έκθεση φωτογραφίας του Stefano De Luigi με τίτλο iDyssey.
Creative Photography: έκθεση φωτογραφίας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο Ρομάντσο
06.06.2016 12:51
Για μια ακόμα χρονιά, οι νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες του τομέα Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αναμένεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις  στην έκθεση φωτογραφίας, που διοργανώνεται προς τιμήν τους στο Πολιτιστικό Κέντρο ”Romantso”.