Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Κήποι της Αθήνας, στον Εθνικό Κήπο με μουσικές και δρώμενα

Κήποι της Αθήνας, στον Εθνικό Κήπο με μουσικές και δρώμενα

Το πρόγραμμα Κήποι της Αθήνας, που διοργανώνεται από το Athens Art Network, συνεχίζεται στον Εθνικό Κήπο με μουσικές και παρασταστικά δρώμενα
 

… την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012, στις 16.00.  


Τι κι αν ο καιρός μας τα χαλάει τις Κυριακές. Επιλέγουμε την ηλιόλουστη Τρίτη σύμφωνα με την πρόβλεψη της  Εθνικής μετερεωλογικής υπηρεσίας για τα μουσικό-χορό-θεατρικά δρώμενα των ομάδων του Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δικτύου. Θα επιμείνουμε και τον χειμώνα.


Πρόγραμμα
16.00 European Taxim by Marios Strofalis quartet σε συγχρονισμό με την ομάδα χορού της Circus Dayz
17.00 Encardia με Ελληνόφωνα της κάτω Ιταλίας, tarantella pizzica, χορό και την συνοδεία ξυλοπόδαρων της Circus Dayz


Το Αthens art network (Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο) με την συνεργασία του Δήμου Αθηναίων, του Εμπορικού συλλόγου Αθηνών, της  διεύθυνσης Πρασίνου, του ΟΠΑΝΔΑ και της «Τεχνόπολις»  του Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιήσει την επόμενη εκδήλωση του προγράμματος ''Κήποι της Αθήνας'' στον Εθνικό κήπο αυτήν την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στις 16.00.


Κύριος στόχος του ετήσιου προγράμματος είναι η ανάδειξη κήπων της πόλης ως σημεία συνάντησης του κόσμου των τεχνών και του πολιτισμού, γενικότερα, (συμπεριλαμβανομένης και της οικολογίας) με τους απλούς πολίτες και ιδιαίτερα με τους νέους και τα παιδιά. Άλλοι στόχοι είναι η ανάδειξη νέων δημιουργών και καλλιτεχνών, η γνωριμία και η ενδεχόμενη συνεργασία καλλιτεχνών, η διάδραση διαφορετικών τεχνών, η στήριξη φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης , η ποιοτική αναβάθμιση των ίδιων των κήπων , η ένταξη περιθωριακών ατόμων σε καλλιτεχνικές ομάδες του δικτύου και πιθανά μακροπρόθεσμα η δημιουργία πολιτιστικής υπεραξίας που μπορεί να προσδώσει στους κήπους τουριστικό ενδιαφέρον.


Λίγα λόγια για τον Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο
Το Δίκτυο δημιουργήθηκε μέσα στο 2012 από πολλές ανεξάρτητες καλλιτεχνικές ομάδες της πόλης με στόχο την αξιοποίηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό του καλλιτεχνικού εθελοντισμού. Το δίκτυο συνδικτυώνεται με άλλους φορείς και εγγυάται την επιτυχία των δράσεων όπου συμμετέχει ενώ παράλληλα συγκεντρώνει ανταποδοτικά οφέλη, τα οποία και διανέμει στα μέλη του, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα σύνθετης ανταλλακτικής μη νομισματικής οικονομίας. Για πρώτη φορά συμπράττει στο πρόγραμμα ''Παρασκευή στην Αθήνα'' που έτρεξε από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών , την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων.  Το καλοκαίρι υποστηρίζει το  ''Athens world music festival'' που έλαβε χώρα στην «Τεχνόπολις»  του Δήμου Αθηναίων και στο κέντρο της Αθήνας στον άξονα της οδού Ερμού. Για τους επόμενους μήνες το δίκτυο σχεδιάζει τις συνδιασμένες δράσεις του με άλλους φορείς δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο ετήσιο πρόγραμμα ''Κήποι της Αθήνας'' που θα τρέχει έως και δυο Κυριακές κάθε μήνα. Έχουν ήδη προηγηθεί άλλες τρεις πολυ-εκδηλώσεις στα πλαίσια των ''Κήπων της Αθήνας''.
 

Σχετικές ειδήσεις
Μουσικά συναπαντήματα στον Εθνικό Κήπο
23.08.2016 14:22
Συνδυάστε τη βόλτα σας με μουσικά συναπαντήματα σε έναν από τους πιο όμορφους κήπους της πόλης, τον Εθνικό Κήπο!
Μουσικές του Κόσμου από το Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
17.06.2016 10:34
Το Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης διοργανώνει τη θερινή του συναυλία την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, στις 19:00, με γενικό τίτλο "Μουσικές του Κόσμου".
Βραζιλιάνικη bossa nova από τον Πέτρο Κλαμπάνη στον Κήπο του Μεγάρου
15.06.2016 16:44
Ο Πέτρος Κλαμπάνης μαζί με αξιόλογους συνεργάτες θα εμφανιστούν στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για μία βραδιά με ήχουν και εικόνες από τη Βραζιλία.
Μουσική στον Κήπο της Πειραιώς 260
10.06.2016 10:22
Το Φεστιβάλ Αθηνών μας προσκαλεί στον Κήπο της Πειραιώς 260, σε μία σειρά καλοκαιρινών συναυλίων.
Καλοκαίρι 2016 με μουσική στον Κήπο του Μεγάρου
01.06.2016 12:39
Το Μέγαρο ανανεώνει και φέτος το καθιερωμένο ραντεβού του με το κοινό στον πιο μουσικό Κήπο της Αθήνας, με μια σειρά πολυαναμενόμενων συναυλιών από καταξιωμένους καλλιτέχνες, ορχήστρες και χορωδίες που θα δώσουν έναν διαφορετικό τόνο στις καλοκαιρινές βραδιές της πόλης αλλά και στις φθινοπωρινές μας νύχτες, αφού το πρόγραμμα συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο, με εκπλήξεις και συναυλίες κλασικής μουσικής.