Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Κύκλος Ελληνικό Τραγούδι: Ανοιχτή συζήτηση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Κύκλος Ελληνικό Τραγούδι: Ανοιχτή συζήτηση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μας προσκαλεί στην πρώτη ανοιχτή συζήτηση για τη νέα καλλιτεχνική περίοδο που θα πραγματοποιηθεί

με αφορμή τους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού 2/ Στίχος. Η συζήτηση που έχει ως θέμα: «Η επίδραση των Ελλήνων ποιητών στους Έλληνες στιχουργούς" θα λάβει χώρα την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 19.00 στην Μικρή Σκηνή της Στέγης.Οι πρώτες ανοιχτές συζητήσεις για το ελληνικό τραγούδι έγιναν το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2011 με αφορμή τους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού/1 Σύνθεση. Η συμμετοχή προσωπικοτήτων από τον χώρο δημιουργίας του ελληνικού τραγουδιού ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, το ίδιο μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον των ακροατών που απλά αγαπούν το ελληνικό τραγούδι.  Στόχος του Ελληνικού Σχεδίου είναι να συνεχιστούν καθώς αποδείχτηκε ότι το ελληνικό τραγούδι συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της ζωής των Ελλήνων μουσικών δημιουργών.

 Εισηγητής: ο ποιητής Γιώργος Μπλάνας.

 

Σχετικές ειδήσεις
“Children”: Νέο τραγούδι του Πάνου Μπίρμπα
22.12.2016 11:10
O Πάνος Μπίρμπας μας παρουσιάζει το “Children”, το δεύτερο τραγούδι από τη δισκογραφική του δουλειά υπό τον τίτλο “Finchley Road”, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει από τη HiddenTrack Records μέσα στον χειμώνα.
1000mods: Νέο τραγούδι και νέα ολοκληρωμένη κυκλοφορία
09.09.2016 15:31
Οι heavy rockers 1000mods έδωσαν στη δημοσιότητα ένα νέο τραγούδι, από το επερχόμενο –τρίτο σε σειρά- full length album τους, με τίτλο “Repeated Exposure To…”. Ο τίτλος του τραγουδιού είναι “The Son” και μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω.
Φάρος: Νέο τραγούδι & video clip από τον Κωστή Μαραβέγια
31.05.2016 13:08
Το πρώτο τραγούδι από το επερχόμενο cd του Κωστή Μαραβέγια με γενικό τίτλο «ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ» που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες.
Η Νατάσσα Μποφίλιου στο Θέατρο Πόρτα
12.05.2016 10:34
Η Νατάσσα Μποφίλιου, μια από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της γενιάς της, κλείνει το πρόγραμμα για τις φετινές Τρίτες Παράλληλες στο Πόρτα, σε ένα ιδιαίτερα σπάνιο κι απρόβλεπτο ακουστικό ρεσιτάλ αφιερωμένο στο ελληνικό τραγούδι όπως αυτό καταγράφηκε και διαμόρφωσε τη συλλογική συγκίνηση των Ελλήνων.
Ένα όνειρο μαγευτικό στην Αθηναΐδα
25.04.2016 15:48
Ο Πολυχώρος Αθηναΐς φιλοξενεί την Μάρα Θρασυβουλίδου και τον Γιώργο Νιάρχο οι όποιοι θα παρασύρουν σε ένα ταξίδι στην ελληνική οπερέτα και το καλό ελληνικό τραγούδι.