Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Κύκλος Ελληνικό Τραγούδι: Ανοιχτή συζήτηση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Κύκλος Ελληνικό Τραγούδι: Ανοιχτή συζήτηση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μας προσκαλεί στην πρώτη ανοιχτή συζήτηση για τη νέα καλλιτεχνική περίοδο που θα πραγματοποιηθεί

με αφορμή τους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού 2/ Στίχος. Η συζήτηση που έχει ως θέμα: «Η επίδραση των Ελλήνων ποιητών στους Έλληνες στιχουργούς" θα λάβει χώρα την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 19.00 στην Μικρή Σκηνή της Στέγης.Οι πρώτες ανοιχτές συζητήσεις για το ελληνικό τραγούδι έγιναν το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2011 με αφορμή τους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού/1 Σύνθεση. Η συμμετοχή προσωπικοτήτων από τον χώρο δημιουργίας του ελληνικού τραγουδιού ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, το ίδιο μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον των ακροατών που απλά αγαπούν το ελληνικό τραγούδι.  Στόχος του Ελληνικού Σχεδίου είναι να συνεχιστούν καθώς αποδείχτηκε ότι το ελληνικό τραγούδι συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της ζωής των Ελλήνων μουσικών δημιουργών.

 Εισηγητής: ο ποιητής Γιώργος Μπλάνας.

 

Σχετικές ειδήσεις
1000mods: Νέο τραγούδι και νέα ολοκληρωμένη κυκλοφορία
09.09.2016 15:31
Οι heavy rockers 1000mods έδωσαν στη δημοσιότητα ένα νέο τραγούδι, από το επερχόμενο –τρίτο σε σειρά- full length album τους, με τίτλο “Repeated Exposure To…”. Ο τίτλος του τραγουδιού είναι “The Son” και μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω.
Ένα όνειρο μαγευτικό στην Αθηναΐδα
25.04.2016 15:48
Ο Πολυχώρος Αθηναΐς φιλοξενεί την Μάρα Θρασυβουλίδου και τον Γιώργο Νιάρχο οι όποιοι θα παρασύρουν σε ένα ταξίδι στην ελληνική οπερέτα και το καλό ελληνικό τραγούδι.
Open Day: Minimalism(s) στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
23.02.2016 13:21
Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μας προσκαλεί στις 6 Μαρτίου 2016 στο Open Day με τίτλο Minimalism(s).
Αφιέρωμα στον Claude Vivier από το Ergon Ensemble στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
26.01.2016 11:45
Το ελληνικό μουσικό σύνολο Ergon Ensemble, που αγαπάει τη σύγχρονη μουσική, κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Κλωντ Βιβιέ.
Μετασχηματισμοί: Κύκλος Συναυλιών 1 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
13.01.2016 10:37
Το Ελληνικό Σχέδιο καλωσορίζει τη νέα χρονιά με έναν κύκλο τριών συναυλιών, όπου παρουσιάζονται κλασικά ή καινούρια έργα. Η διάθεσή μας είναι διάθεση παιχνιδιού, πειράματος, πρόκλησης, δοκιμής, με την ελπίδα να προκύψει κάτι καινούριο, ενδιαφέρον, δυναμικό, προς απόλαυση, τέρψη και σκέψη.