Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Die Walze: Έκθεση με έργα του John Bock

Die Walze: Έκθεση με έργα του John Bock

H Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει για πέμπτη φορά τη δουλειά του Γερμανού καλλιτέχνη John Bock σε μια ατομική έκθεση

… που διαρκεί από τις 28 Σεπτεμβρίου έως και τις 24 Νοεμβρίου 2012. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012, στις 20.00.


JOHN BOCK - “Die Walze”


Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσίαζει για πέμπτη φορά την δουλειά  του Γερμανού καλλιτεχνη John Bock σε μια ατομική έκθεση. Ο καλλιτέχνης γεννήθηκε το 1965 στο Gribbohm της Γερμανίας. Ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. O John Bock χρησιμοποιεί σαν καλλιτεχνικό μέσο την “Performance” που ο ίδιος ονομάζει “Διάλεξη”, συνδιάζοντας θέατρο, βίντεο, εγκαταστάσεις και γλυπτά , για να μεταπλάσει απλές δομές της ζωής και του καλλιτεχνικού γίγνεσθαι σε αφηρημένες φόρμες και παρανοικά μοντέλα. Ψυχολογικές στρατηγικές της ζωής αναλύονται με μαθηματικές μεθόδους και μετατρέπονται σε μοντέλα της σύγχρονης κοινωνίας.


Στις Διαλέξεις του ο Bock αναμειγνύει τον λόγο με δραματικά στοιχεία και με αντικείμενα καθημερινής χρήσης, τα οποία μετατρέπει σε γλυπτά. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιεί κομπάρσους ηθοποιούς. Μετά από κάθε διάλεξη , τα αντικείμενα που χρησιμοποιεί παραμένουν στην σκηνή συνθέτοντας ένα τελικό θεατρικό κολάζ.  Ο λόγος που χρησιμοποιεί δεν είναι σαφής, είναι μεταλλαγμένος και διαχέεται σαν χείμαρρος πάνω στα γλυπτά. Τα γλυπτά, ιδωμένα ως αντικείμενα λειτουργούν κυρίως ως απομεινάρια, οχήματα εργαλεία που στοχεύουν να συνδέσουν τον καλλιτέχνη με το κοινό και τον έξω κόσμο. Αυτή η δράση προέρχεται από μια προσωπική ουτοπία του καλλιτέχνη που θέλει να την εκφράσει στο κοινό ελπίζοντας ότι αυτή η ουτοπία θα το επηρεάσει. Στην τέχνη του Bock αυτή η διαδραστική σχέση με το κοινό παίζει σημαντικό ρόλο.


Στην τωρινή έκθεση με γερμανικό τίτλο “Die Walze” (“Ο Κύλινδρος”) παρουσιάζονται, μια γλυπτική εγκατάσταση και μια σειρά από κολάζ. Ο τίτλος παραπέμπει στο κύριο έργο της έκθεσης: μια γλυπτική ανοικτή ξύλινη κατασκευή μεγάλων διαστάσεων σε σχήμα κυλίνδρου με 3 χωρίσματα. Ο επισκέπτης καλείται να εισέλθει μέσα στους θαλάμους που δημιουργούν τα χωρίσματα για να ανακαλύψει και να εξερευνήσει τις μικρότερες κατασκευές και συνθέσεις που έχει εγκαταστήσει μέσα σε αυτούς ο Bock.


Ο John Bock έχει εκθέσει σε πολλά Μουσεία και κέντρα Σύγχρονης Τέχνης, συμπεριλαμβάνοντας ατομικές εκθέσεις στα Barbican Art Gallery, Λονδίνο; Temporäre Kunsthalle, Βερολίνο; CAC, Μάλαγα (όλες το 2010); Arko Art Center, Σεούλ, Ν. Κορέα; REDCAT, Λος Άντζελες  (2008), Schirn Kunsthalle, Φρανκφούρτη (2007); State Opera, Βερολίνο (2006); FRAC, Μασαλία (2005); the ICA, Λονδίνο (2004); και στο ΜΟΜΑ, Νέα Υόρκη (2000); καθώς επίσης και συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις μεταξύ άλλων στις TRAK, S.M.A.K., Γάνδη (2012) Flaming Creatures, Julia Stoschek Collection, Ντύσελντορφ (2012); Luminous Interval, Guggenheim, Μπιλμπάο; 8 1/2: Thirteen artists celebrating the 100th anniversary of Trussardi, Fondazione Nicola Trussardi, Μιλάνο (2011); Imaginary Museum: Dakis Joannou Collection, New Museum, Νέα Υόρκη (2010); Biennale di Venezia, Βενετία; the Lyon Biennial, Λυόν (2005); Documenta 11 (2002).


Στα εγκαίνια θα παρεβρίσκεται και ο καλλιτέχνης.

Σχετικές ειδήσεις
Οδοιπορικό: Ομαδική έκθεση στην Eleni Koroneou Gallery
27.01.2017 17:07
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «Οδοιπορικό» εμπνευσμένη από τη καταγραφή των πορειών των καλλιτεχνών John Bock, Martin Kippenberger, Michael Krebber, Μαρία Παπαδημητρίου μέσα από τα έργα τους.
«περιοδικός», ατομική έκθεση του Julien Cadoret στο Beton 7
20.01.2017 14:13
To Beton7 Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Julien Cadoret με τον τίτλο “περιοδικός”. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί διαφορετικά μέσα, γλυπτική, βίντεο, φωτογραφία, περφόρμανς, εγκατάσταση in situ, σχολιάζοντας και διερευνώντας την κοινωνία και τις τρέχουσες πολιτιστικές πρακτικές.
The Future is Nostalgic, έκθεση του Raed Yassin στις Kalfayan Galleries
16.01.2017 16:26
Οι Kalfayan Galleries παρουσιάζουν στην γκαλερί της Αθήνας την τρίτη ατομική έκθεση του Λιβανέζου καλλιτέχνη Raed Yassin με τίτλο ‘The Future is Nolstagic’. Τα εγκαίνια της έκθεσης, παρουσία του καλλιτέχνη, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017, 19.00 – 21.00.
Ignoramus, έκθεση του Helmut Stallaerts στη γκαλερί Bernier/Eliades
12.01.2017 11:25
Η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βέλγου καλλιτέχνη Helmut Stallaerts, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00. Ο καλλιτέχνης εκθέτει πρώτη φορά στη γκαλερί και θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια.
Ατομική έκθεση του John Armleder στην Μύκονο
01.08.2016 13:04
Η έναρξη της ατομικής έκθεσης του Ελβετού καλλιτέχνη John Armleder, που θα λάβει χώρα στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Μυκόνου, θα πραγματοποιηθεί στις 4 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2016.