Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Φεστιβάλ Παλαιάς Μουσικής, στην Αγγλικανική εκκλησία Αγίου Παύλου

Φεστιβάλ Παλαιάς Μουσικής, στην Αγγλικανική εκκλησία Αγίου Παύλου

Η τρίτη έκδοση του διήμερου φεστιβάλ Παλαιάς Μουσικής στην Αθήνα, που παρουσιάζεται από το Σύνολο Παλιάς Μουσικής Ex Silentio

… θα υποδεχθεί τους ακροατές του το διήμερο 5-6 Οκτωβρίου 2012.


Με αναφορά στον Ζαν Ζακ Ρουσώ και τίτλο εμπνευσμένο από τη θεωρία του για τη μουσικότητα των διαφόρων γλωσσών, ξεκινά η Τρίτη έκδοση του διήμερου φεστιβάλ Παλαιάς Μουσικής, που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα, με οικοδεσπότη το Σύνολο Παλαιάς Μουσικής Ex Silentio και φετινή καλεσμένη τη μεσόφωνο Θεοδώρα Μπάκα.Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στις 20:30, στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου, θα ερμηνευτούν έργα από την περίοδο του Μεσαίωνα αλλά και της Αναγέννησης, από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, συνθετών όπως οι J. Ciconia, G. De Machaut και Gh. Da Firenze.Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 20:30, το σχήμα παραμένει, αλλάζει όμως η αίθουσα και το ύφος... Η δεύτερη και τελευταία συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός και είναι αφιερωμένη στο Ιταλικό Μπαρόκ με έργα G. Carissimi, C. Monteverdi και A. Corelli, μεταξύ άλλων.


Το Ex Silentio αποτελούν οι Δημήτρης Κούντουρας – φλάουτο με ράμφος, Ανδρέας Λινός – βιέλα, Ιάσων Ιωάννου – μπαρόκ τσέλο , Δημήτρης Τίγκας - βιολόνε και Μάρκελλος Χρυσικόπουλος – τσέμπαλο.


Την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφει ο Δημήτρης Κούντουρας. 

Σχετικές ειδήσεις
Swing for Hope 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
26.09.2016 11:43
To Mέγαρο Μουσικής Αθηνών και οι Athens Swing Cats, μετά την επιτυχημένη περυσινή παράσταση, διοργανώνουν και πάλι το ετήσιο φιλανθρωπικό μουσικοχορευτικό φεστιβάλ Swing For Hope 2016, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στις 7:30 το βράδυ.
Φεστιβάλ Ημέρες Μουσικής - Σεπτέμβριος στη Ρόδο 2016
24.08.2016 13:25
Το Φεστιβάλ «ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ 2016» πιστό στο ραντεβού του για 17η χρονιά, ανοίγει τις πύλες του στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου για τέσσερις ξεχωριστές βραδιές κλασικής μουσικής με δωρεάν είσοδο για το κοινό.
15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου
04.07.2016 16:25
Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, εορτάζοντας τα 15 χρόνια παρουσίας του, έρχεται ανανεωμένο να αναδείξει μουσικές θεσπέσιες, όπως ακριβώς αρμόζει στην παράδοση του νησιού που φιλοξενεί το Σπήλαιο όπου ο Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψή του.
6ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Συνθέρμια plus 2016
13.06.2016 12:52
Το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής “Συνθέρμια”, θεσμός που ξεκίνησε το 2005 από το Δημοτικό Ωδείο Θέρμης (Δ.Ω.Θ.) με σκοπό την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών και δημιουργών της ελληνικής σύγχρονης λόγιας μουσικής, συνεχίζει τη δράση του διευρύνοντας τους ορίζοντες της πολιτιστικής του παρέμβασης.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου ταξιδεύει σε Θεσσαλονίκη, Βερολίνο και Ντύσελντορφ
02.03.2016 17:07
Μέσα σε δύσκολες συνθήκες για την χώρα μας και ιδιαίτερα για το νησί της Λέσβου, το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (ΔιΦεΜΜ) συνεχίζει δυναμικά τις δραστηριότητες του στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποδεικνύοντας ότι η μουσική έχει την δύναμη να εμψυχώσει, να εμπνεύσει, να συνδέσει και να ενώσει τους ανθρώπους.