Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Νύχτες Πρεμιέρας: Β Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους

Νύχτες Πρεμιέρας: Β Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, «Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote» παρουσιάζει τις ταινίες του Β΄ Διαγωνιστικού στις

21 Σεπτεμβρίου 2012 στον κινηματογράφο Odeon Όπερα 1 στις 18.00.Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι:

General Cargo

Ο Λάμπρος προσπαθεί να αποκτήσει μια κοινωνική ζωή αλλά τα όνειρα του τον σπρώχνουν μακριά από την πραγματικότητα και συγκεκριμένα στον ναυτικό περίπλου της γης. Τα θέλω του ανταγωνίζονται την ανάγκη για επικοινωνία. Ποιο από τα δύο θα επικρατήσει;

Σκηνοθεσία / Director : Konstantinos Kalogridis – Διάρκεια / Duration : 19'45''

 

Phone Call from Cairo

«Η Αίγυπτος είναι ένα παράδειγμα για το πού οδηγείται η ανθρωπότητα. Αν, δηλαδή, οι άνθρωποι δεν κάνουν τίποτα για να αλλάξουν τα πράγματα, όλος ο κόσμος θα γίνει σαν την Αίγυπτο.»

Σκηνοθεσία / Director : Yiotis Vrantzas – Διάρκεια / Duration : 4'55''

 

Boy Story

Μια στάση λεωφορείου, ένα βίντεο κλαμπ, ένα κολυμβητήριο. Μια σειρά τυχαίων συναντήσεων θα γίνει αφορμή να ξετυλιχτεί ένα «Boy Story». Θα καταφέρει ο ήρωας να ξεπεράσει τις αναστολές που τον κατατρέχουν από παιδί;

Σκηνοθεσία / Director : Thanasis Angelopoulos – Διάρκεια / Duration : 17' 17''

 

Φιλμ#1 Μια Διαταραχή

Η διάγνωση μιας διαταραχής θα πρέπει να βασιστεί αυστηρώς στην παρατήρηση συγκεκριμένων συμπτωμάτων. Στην ταινία αυτή μια πολύ ιδιαίτερη διαταραχή θα σας περιγραφεί. Μια διαδικασία που διαρκεί από ένα δευτερόλεπτο έως μια ολόκληρη ζωή.

Σκηνοθεσία / Director : Alexander Koyk – Διάρκεια / Duration : 09'08''

Blue Wagon

Ο Παναγιώτης έχει το μονοπώλιο του μανάβη σε ένα χωριό της επαρχίας. Oταν στο χωριό επιστρέφει ως πλανόδιος μανάβης ο παιδικός εφιάλτης του Παναγιώτη, η καθημερινότητά του θα κλονιστεί.

Σκηνοθεσία / Director : Dimitra Babadima – Διάρκεια / Duration : 16'15"

 

A Private Man

Eνας άνδρας ζει απομονωμένος σε ένα πολύ μικρό χώρο. Οι μέρες κυλούν χωρίς καμία έκπληξη, ακριβώς όπως τις επιθυμεί. Ολα θα ήταν τέλεια αν δεν υπήρχαν εκείνες οι φρικτές διακοπές του ρεύματος.

Σκηνοθεσία / Directors : Vasilis Nobilakis, Panagiotis Tomaras – Διάρκεια – Duration : 14'59''

 

Athens Evilution

Βάρβαροι γύψινοι Τιτάνες επιδιώκουν να καταβροχθίσουν τα παιδιά των Θεών και να υποτάξουν την Αθήνα στην εξουσία του κακού. Μια παραβολή για τη μεταμόρφωση της Αθήνας και των ανθρώπων της, από την κλασσική αρχαιότητα στη σύγχρονη παρακμή.

Σκηνοθεσία / Directors : Harrie Photoharrie, Dimitris Tsatsoulis – Διάρκεια / Duration : 5'18''

Σχετικές ειδήσεις
Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Τα βραβεία των διαγωνιζόμενων ταινιών
03.10.2016 10:45
Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας έφτασε στο τέλος του τιμώντας με τη Χρυσή Αθήνα την ταινία Inhebek Hedi / Η Ιστορία του Χέντι, του Μοχάμεντ Μπεν Άτια.
Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Τα βραβεία των πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών
26.09.2016 14:54
Σε μια βραδιά αφιερωμένη στο μέλλον του ελληνικού σινεμά, το 22o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας απένειμε τα βραβεία των πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών.
The Green Room, της Λουκίας Αλαβάνου στο 62ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν
09.05.2016 10:33
Το μικρού μήκους στερεοσκοπικό 3D φιλμ “The Green Room”, της Λουκίας Αλαβάνου (παραγωγή Βέλγιο/Ελλάδα, 2015-2016), συμμετέχει στο διεθνές διαγωνιστικό (international competition) του 62ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν (62 Internationale Kurzfilmtage Oberhausen), που πραγματοποιείται από 5 έως 10/05 2016.
White Collar: Ελληνική Ταινία Μικρού Μήκους με θέμα την ελληνική κρίση βραβεύεται στο εξωτερικό
22.12.2015 14:26
Η ελληνική ταινία μικρού μήκους, White Collar, βραβεύτηκε με το δεύτερο βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πρεμιέρας της στο Sand Dune International Short Film Festival της Ινδίας.
Athens Film Lab: Η Αθήνα μέσα από επτά ταινίες μικρού μήκους στο Δαναό!
14.12.2015 16:15
To Athens Film Lab, το παράλληλο τμήμα κινηματογραφικής δημιουργίας που εγκαινίασε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, ολοκληρώνεται με την ειδική προβολή των επτά ταινιών μικρού μήκους με θέμα την Αθήνα, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ 1, με ελεύθερη είσοδο (θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας).